S’inaugura l’ESPAI WEMBLEY al Museu del Barça

Text – Redacció-Premsa F.C. Barcelona. Foto – Premsa F.C. Barcelona.

El president del F.C. Barcelona Josep Maria Bartomeu ha inaugurat aquesta tarda al Museu del Barça l’Espai Wembley, en un dels actes que cal emmarcar dins de la commemoració del 25è aniversari d’aquella primera Copa d’Europa guanyada pel FC Barcelona el 20 de maig de 1992. El programa d’aquests actes commemoratius ha estat presentat moments abans de la inauguració d’aquest espai dedicat als records de Wembley 92.

Directius, exjugadors i membres de l’staff del 1992, durant la inauguració de l’Espai Wembley al Museu del Barça. Foto – Premsa F. C. Barcelona.

L’acte d’inauguració ha comptat també amb la presència dels vicepresidents Jordi Cardoner i Jordi Mestre, els directius Maria Teixidor i Pau Vilanova, els exjugadors José Mari Bakero, comissionat de Wembley 25 Anys, Serna, Juan Carlos, Julio Alberto i Herrera, el segon entrenador d’aquell equip, Carles Rexach, i membres de l’staff d’aquella temporada, com Joan Malgosa, Rodolfo Peris, Chema Corbella, Carles Naval, Jaume Langa o José Antonio Ibarz.

En les paraules d’inauguració, Josep Maria Bartomeu ha recordat que “amb aquesta inauguració, estem vivint un nou acte ple de sentiment, però també de celebració perquè aquest Espai Wembley vol reviure la consecució d’aquella primera Copa d’Europa i vol mostrar, sobretot a la gent més jove, les emocions que va generar a tot l’entorn blaugrana aquell èxit que ens va convertir en un equip guanyador i va enfortir la mentalitat del nostre Club”.

Aquest Espai Wembley, que es podrà visitar a les dependències del Museu del Barça fins al 30 de setembre, permet recordar i reviure aquella Copa d’Europa amb fotos, vídeos o objectes originals de la final contra la Sampdoria. L’aportació de la gent que va viure aquella final també es pot observar a través de diverses pantalles que recullen el material que els socis, penyistes i aficionats han fet arribar al Club sobre les seves vivències d’aquell partit.
Poc abans de la inauguració de l’Espai Wembley, el vicepresident primer Jordi Cardoner, el portaveu del Club, Josep Vives, i l’exjugador José Mari Bakero, com a comissionat d’aquesta commemoració, han estat els encarregats de presentar el conjunt d’activitats programades per celebrar aquest 25è aniversari.

Acte d’homenatge el 10 de juny al Camp Nou

La gran setmana commemorativa de Wembley 92 es concentrarà a començaments de juny i culminarà el dissabte 10 de juny amb un gran acte d’homenatge al Camp Nou, on tindrà lloc un espectacle esportiu i audiovisual centrat en dues temàtiques: ‘pilota i estil de joc’ i ‘record i sentiment’. Dies abans, el 7, el 8 i el 9 de juny, se celebraran diferents ponències i col·loquis a l’Auditori 1899 i el divendres dia 9 tindrà lloc un sopar d’homenatge amb tota la plantilla que va aconseguir la primera Copa d’Europa.

Programació especial a Barça TV i samarreta commemorativa

De cara a les activitats programades per als mesos d’abril i maig, s’ha anunciat que s’efectuarà una campanya digital #Wembley25, per posar en valor la Copa d’Europa entre els més joves i Barça TV dedicarà una programació especial en record d’aquella edició que va culminar amb el títol aconseguit a Londres. En aquesta programació destacaran intervencions i opinions de protagonistes d’aquella final, i un concurs, que amb el nom de ‘Minut 111’ serà una competició entre diferents penyes amb un format semblant a un trivial.

També s’ha confirmat que a la jornada de Lliga del 20 de maig, el primer equip jugarà el seu partit contra l’Eibar al Camp Nou amb una samarreta commemorativa de l’èxit europeu de fa 25 anys.

Accions efectuades

A l’acte de presentació, també s’ha recordat que des del començament de temporada el Club està duent a terme diversos esdeveniments per rememorar la importància d’aquell moment històric. Ente les accions ja efectuades en una primera fase, cal citar el partit del Trofeu Joan Gamper del 2016, que va tenir la Sampdoria com a rival convidat, el mateix equip amb el qual el Barça es va enfrontar a la final de Wembley; la samarreta de l’equip per a la temporada 2016/17, que recorda el disseny de la que es va utilitzar la temporada 1991/1992, o el disseny del carnet de soci d’aquest any, amb el qual també es fa un homenatge a aquella fita de Wembley 92.

“Comparteix el teu record”

Una segona fase dels actes commemoratius també es va iniciar fa unes setmanes amb la campanya Comparteix els teus records, una acció adreçada als socis, penyistes i aficionats per compartir material fotogràfic i audiovisual d’aquella final. En el primer mes de funcionament es van rebre prop de 600 materials, que es podran veure a l’exposició de l’Espai inaugurat avui, que ha culminat aquesta segona fase de la commemoració Wembley 25 Anys.

En el transcurs de la presentació s’han passat dos vídeos amb paraules de Ronald Koeman i Hristo Stoitxkov, dos dels protagonistes de Wembley 92, que han confirmat que estaran presents a la celebració del 10 de juny al Camp Nou.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: