L»anec salvatge, d’Henrik Ibsen, al Teatre Lliure, fins al 9 d’abril

Text – Redacció-Premsa Teatre Lliure. Fotos – © Ros Ribas.

El Teatre Lliure de Montjuic acull fins al 9 d’abril l’obra L’ànec salvatge de HENRIK IBSEN, adaptació MARC ARTIGAU, CRISTINA GENEBAT i JULIO MANRIQUE i direcció JULIO MANRIQUE. Una societat blindada, que s’autoprotegeix, entra en crisi quan algú torna a casa i comença a destapar el passat. Un drama psicològic del 1884, i el primer Ibsen de Julio Manrique.intèrprets: Andreu Benito Werle / Ivan Benet Hialmar / Jordi Bosch Relling / Laura Conejero Gina / Pablo Derqui Gregor / Miranda Gas Soerby / Jordi Llovet Petersen, Molvik / Lluís Marco Ekdal / Carles Pedragosa músic / Elena Tarrats Heda, Hedvige.

Foto – © Ros Ribas.
Foto – © Ros Ribas.

Un ànec ferit conviu amb altres animals a les atrotinades golfes d’una casa humil, en una petita ciutat d’un petit país del nord d’Europa on sempre fa fred. Com si els ocupants de la casa, els pobres però raonablement feliços (això és, evidentment, només una opinió) membres de la família Ekdal, haguessin arrencat un tros de bosc o n’haguessin inventat un per donar sortida a les seves fantasies, o als seus deliris, segons com es miri. Però, com adverteix en un moment donat l’avi Ekdal, tard o d’hora “el bosc es venja”.

Moltes ficcions, o almenys moltes de les ficcions que m’agraden (i això inclou, evidentment, les ficcions dramàtiques), consisteixen en això: una comunitat, un determinat grup humà, subsisteix obeint unes determinades regles. Bones o dolentes, han acabat configurant-se com el mecanisme que garanteix la subsistència del grup. La història comença, o almenys la història que dramàticament ens interessa, quan algú, l’altre, l’estrany, truca a la porta, observa el funcionament del grup en qüestió i, en un moment donat (sigui per malícia, sigui per ganes d’ajudar, o bé per una inquietant barreja de les dues coses) posa en qüestió aquestes regles.

A L’ànec salvatge (un Ibsen meravellós i, sorprenentment, poc conegut i encara menys representat a casa nostra), hi passa una cosa així. Algú truca a la porta i els pobres però raonablement feliços membres de la família Ekdal decideixen obrir…

Julio Manrique

sin-titulo-2

Més informació: Horaris i Preus:sin-titulo-1Horaris
de dimarts a divendres 20:30h.
dissabte 19h.
diumenge 18h.
Preus
tarifa a
29€ entrada general
26€ compra avançada (abans de la data d’estrena)
22€ dimarts i dimecres (dies de l’espectador)
24,50€ amb descompte* (excepte els dies de l’espectador)
18€ Tarifa Plana Abonament Espectador (per a entrades fora d’abonament)
15€ Carnet Jove i menors de 30 anys Tarifa última fila (en determinades funcions)

*Venda d’entrades amb descompte del 15% per a pensionistes amb tarjeta rosa, aturats, persones amb discapacitat, famílies nombroses i monoparentals, abonats al TNC i Mercat de les Flors, TR3SC, Biblioteques i Teatres comarcals. Per als subscriptors de La Vanguardia, el descompte només es farà efectiu a taquilla. Grups a partir de 15 persones, 20% de descompte enviant un correu a info@teatrelliure.com.

Foto © Ros Ribas
Foto © Ros Ribas

12/03 col·loqui amb la companyia després de la funció

 

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: