El documental “Ramon Casas, la modernitat anhelada”, demà a “Tria33Extra”

el

Text – Redacció-Premsa TV3. Foto – Premsa TV3.

Demà divendres, a les 22.10 al 33, arriba una altra cita de “Tria33”, el documental “Ramon Casas, la modernitat anhelada”, que mostra la vida i obra d’aquest pintor bohemi i burgès.

Foto . Premsa TV3.
Foto . Premsa TV3.

Per cloure l’any en què es commemora el 150è aniversari del naixement de Ramon Casas, una de les figures clau de la pintura catalana moderna, Laura Sangrà presenta aquest documental. El treball redescobreix, d’una banda l’obra del pintor, una transició entre les tècniques del segle XIX i el modernisme, que va dur la cultura catalana amb singularitat i rigor al nivell europeu i, de l’altra, els llocs on es va gestar: el Cau Ferrat de Sitges, Els Quatre Gats, el Liceu, el Passeig de Gràcia de Barcelona, el barri de Montmartre, a París o Sant Benet de Bages.

“Ramon Casas, la modernitat anhelada” valora l’obra del pintor i aporta relleu a la seva personalitat i figura: un bohemi que venia de la burgesia que sempre va viure i crear amb un peu a cada món. El treball compta amb l’aportació dels historiadors de l’art Francesc Fontbona, Eliseu Trenc, Josep Bargalló i Artur Ramon; la comissària de l’any Ramon Casas, Vinyet Panyella; el director del Museu de Montserrat, el pare Josep de C. Laplana; el pintor i il·lustrador Perico Pastor; el publicista Lluís Bassat; Ignasi Domènech, dels Museus de Sitges; Montse Duocastella dels serveis culturals de Món Sant Benet; Francesc Quílez, coordinador de col·leccions del MNAC; Yves Mathieu, propietari de “Le lapin agile”, de París; Mireia Rosich, directora del Museu Víctor Balaguer, i Santi Vila, conseller de Cultura.

 

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s