El taquiller Manolo Trullàs rebrà el Premi Honorífic Anna Lizaran en la XXIIa edició dels Premis Butaca

el

Text – Redacció-Premis Butaca. Foto – ©Paco Amate

Els Premis Butaca de Teatre de Catalunya concediran en aquesta edició el Premi Butaca Honorífic Anna Lizaran a Manolo Trullàs, taquiller de La Seca Espai Brossa, per la seva passió i entrega al teatre i per la dedicació tan cuidada i de tants anys a aquest equipament. Durant tots aquests anys, primer al Brossa i després a La Seca, Manolo Trullàs ha estat una peça cabdal d’aquests teatres, fent tot el que calgués per cuidar als actors i les actrius, les companyies i com no als espectadors. La cara més visible per a tots els que hi han assistit com a públic, un taquiller que amb el seu català-aragonés aconsellava, acollia, i picava l’ullet a dreta i esquerra. Aquest guardó a Manolo Trullàs vol ser també un reconeixement als professionals anònims a qui poques vegades es té present i que són peces clau de l’engranatge de les produccions teatrals del nostre país.

imatge-premis-butaca-2016469-687

Els nominats

El muntatge A teatro con Eduardo (Teatre Lliure), amb set nominacions, lidera el rànquing dels espectacles més nominats. Per sota es troben, amb cinc nominacions, Dansa d’agost (La Perla 29), El Público (TNC/Teatro de La Abadía), Molt soroll per no res (TNC) i 73 raons per deixar-te (Focus/Bitò Produccions).

Els nominats a millor muntatge teatral són Dansa d’agost (La Perla 29), Hamlet (Teatre Lliure), Maria Estuard (Teatre Lliure), Marits i Mullers (Heartbreak Hotel/Teatro de La Abadía/Trànsit Projectes/La Villarroel), Només són dones (FEI) i El Público (TNC/Teatro de La Abadía).

Els nominats a la millor direcció són Xavier Albertí per El professor Bernhardi, Lluís Pascual per A teatro con Eduardo, Carme Portaceli per Només són dones, Àlex Rigola per El Público, Pau Roca per Història i Ferran Utzet per Dansa d’agost.

Foto de família dels nominatss als Premis Butaca. Foto -  ©Paco Amate
Foto de família dels nominatss als Premis Butaca. Foto –
©Paco Amate

Com a millor actor, estan nominats Andreu Benito per Marits i Mullers, Oriol Genís per Vespres de la Beata Verge, Lluís Homar per El professor Bernhardi, Ramon Madaula, per A teatro con Eduardo i Pol López per Hamlet. Pel que fa a les actrius, opten a millor paper protagonista Anna Alarcón per Psicosis de les 4.48, Mercè Arànega per Neus Català, un cel de plom, Sílvia Bel per Maria Estuard, Miriam Iscla per Dona no reeducable i Clara Segura per Conillet.

73 raons per deixar-te (Focus/Bitò Produccions), Molt soroll per no res (TNC), Oh my god Barcelona! (Associació Artdevellut), Shaking Shakespeare (Marina Marcos) i Sugar, ningú és perfecte (Som-hi films) estan nominats com a millor musical. I en la categoria de dansa, els nominats són El cinquè hivern (Cia. Mal pelo), In Somni (Kulbik Dance Company/Cobla Sant Jordi/Dj Mario Nieto), Vorònia (Cia. La Veronal) i Sinestesia (Iron Skulls Company).

INFORMACIÓ PRÀCTICA

XXII Premis Butaca de Teatre de Catalunya

Dilluns 19 de desembre a les 20:30h al Teatre Apolo de Barcelona

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s