Guardó de la Fundació Ictus per la tasca divulgativa de La Marató

Text – Redació-Premsa TV3. Foto – Premsa TV3.

El premi, que es lliura avui en el marc dels actes de celebració del Dia Mundial de l’Ictus, reconeix la tasca de la Fundació La Marató de TV3 en la difusió i el coneixement d’aquesta malaltia.
sin-titulo-1

El lliurament del premi es farà aquest vespre al Teatre Goya de Barcelona, després de la representació de l’obra “Art”, de Yasmina Reza, la recaptació de la qual es destinarà a La Marató de TV3. El president de la Fundació Ictus, Xavier Trias, lliurarà el guardó al director de la Fundació La Marató de TV3, Lluís Bernabé.

L’acte d’aquest vespre és l’acte oficial d’una setmana d’activitats de divulgació i sensibilització sobre l’ictus organitzades amb motiu del dia mundial d’aquesta malaltia, que se celebra demà, 29 d’octubre.

El premi coincideix amb l’edició 2016 de La Marató de TV3, que es farà el diumenge 18 de desembre i estarà dedicada a l’ictus i les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques. A Catalunya, és la primera causa de mort en les dones i la tercera en els homes. Cada any, n’hi ha més de 13.000 casos, 1.300 dels quals en pacients més joves de 55 anys. Tot i sobreviure a l’ictus, un 45% de les persones afectades tindran una discapacitat motora, sensitiva, cognitiva, de la parla o de la comprensió amb greus repercussions en la qualitat de vida. Només a Catalunya, 900 nens tenen una discapacitat causada per un ictus.

Amb l’edició 2016, La Marató de TV3 arriba al seu 25è aniversari. I ho fa consolida com a festa de la solidaritat, amb 152 milions d’euros recaptats i com a motor de la recerca biomèdica a Catalunya, amb 723 projectes de recerca finançats en què hi ha intervingut el talent i l’esforç de 6.500 investigadors. En l’àmbit de la sensibilització social sobre les malalties tractades, La Marató arriba cada any a 3 milions de persones, i molt especialment als joves, als quals ha dirigit 56.000 conferències al llarg d’aquests 25 anys.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s