TV3 presenta “Emergències”, un retrat dels professionals que treballen al servei dels altres

el

Text – Redacció-Premsa TV3. Fotos – Premsa TV3.

“Estem en molt bones mans”, aquesta és la conclusió de Jaume Peral, director de TV3, després de veure els primers capítols de la sèrie “Emergències”, una producció de TV3 amb la col·laboració de Media 3.14, que avui s’ha presentat a l’aula Farreras Valentí de l’Hospital Clínic de Barcelona. “Emergències”, que s’estrenarà diumenge a les 22.30, retrata el dia a dia de la feina dels professionals dels equips d’emergència de Catalunya i també vol “conèixer les persones que hi ha al darrere, més enllà de l’uniforme”, com ha explicat Pol Izquierdo, director del programa.

emergencies3-copia-pot

L’acte l’ha obert el Dr. Josep Maria Campistol, director gerent de l’Hospital Clínic, que ha destacat la sensibilitat amb què el programa ha tractat els professionals que hi han participat. Segons el doctor Campistol, “la sèrie serà un èxit nacional i internacional perquè ha sabut retratar la feina i l’estrès que hi ha, ha posat en valor els professionals i transmet els valors d’aquestes persones que treballen al servei dels altres, molt sovint, amb molta generositat”.

Certament, la intenció d’“Emergències” és transmetre la feina que fan i les situacions que viuen els professionals, siguin bombers, personal sanitari o dels cossos de seguretat. Ho fa a través del seguiment de situacions reals del seu dia a dia, bé sigui al box d’aturades d’un hospital, enmig d’un incendi forestal o acompanyant l’equip del servei mèdic a una urgència domiciliària. “Són moments de la vida molt complexos en què els pacients o els accidentats són molt fràgils. El programa ensenya com gestionen i resolen aquestes situacions que tots viurem, com empatitzen amb els pacients i com els afecten aquests moments, alguns molt durs”, ha explicat Pol Izquierdo, director del programa, que ha afegit que “també hem volgut saber com gestionen aquestes vivències amb la família, com s’emporten a casa aquests moments i com afronten la possibilitat d’equivocar-se, sabent que pot tenir conseqüències molt greus i, fins i tot, letals”.

emergencies1-copiaPel director d’“Emergències”, un programa com aquest és ple d’imatges impactants i hauria estat fàcil limitar-se a aquest vessant espectacular construint un mosaic d’impactes visuals sense cap altra aportació. No és el cas de la sèrie, que sempre acompanya aquestes imatges amb el testimoni i l’explicació del professional, cosa que convida a fer una reflexió més profunda.

Les situacions que retrata el programa han sorgit durant el procés de gravació, que ha consistit a conviure –fins i tot durant mesos– amb els equips d’emergències que voluntàriament es van prestar a col·laborar amb el programa. En altres situacions, quan s’ha rebut l’avís de l’accident o l’incendi, els equips de televisió s’han desplaçat al lloc dels fets per seguir el treball dels serveis d’emergències. Una sèrie d’aquestes característiques podria convidar a impostar o falsejar situacions. Tal com han explicat alguns dels protagonistes –metges, personal d’infermeria, bombers i mossos– presents a l’acte, “les situacions són reals, sense cap mena de guió previ ni cap tipus d’actuació. Va ser una de les condicions que es van posar per participar i donar a conèixer la nostra feina”. Els professionals que hi han participat han agraït el treball de l’equip de programa que, segons han dit, “ va fer que, malgrat tenir la càmera a un metre, ens sentíssim molt còmodes, com si no hi fos, i mai van interferir en la nostra feina”.

Aquest diumenge, a les 22.30, la sèrie s’estrena amb un capítol ple de foc i humanitat. L’equip d’“Emergències” viu en directe l’incendi que hi va haver a tocar del barri de Montbau de Barcelona, on hi ha l’Hospital Vall d’Hebron. Les flames superen la capacitat d’extinció inicial dels bombers. Alguns bombers assumeixen un risc molt alt. Bombers de Barcelona i de la Generalitat uneixen esforços per apagar-lo abans que el foc creui la carretera de l’Arrabassada.

L’altra història destacada d’aquest capítol està protagonitzada per l’equip mèdic i d’infermeria d’Urgències de l’Hospital Clínic de Barcelona, que lluiten fins a l’extenuació per salvar la vida d’una persona que ha tingut un accident molt greu.

També recorrerà els carrers de Barcelona amb el SEM (Sistema d’Emergències Mèdiques), el cos d’emergències que en un matí ha d’atendre una arítmia en un domicili particular i una sobredosi a les escales d’un edifici del Raval.

Cada setmana, “Emergències” donarà a conèixer noves històries protagonitzades per aquestes persones que estan al servei de la societat en els moments de més fragilitat, històries i persones que no deixaran indiferents.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s