Christopher Walken rebrà un Gran Premi Honorífic a Sitges 2016

Text – Redacció-Premsa Sittges 2016. Foto – Premsa Sitges 2016.

El fantàstic és un dels camps en els que la figura de Christopher Walken ha brillat sempre. Amb més de vint premis i quaranta nominacions a les seves espatlles, la història el recordarà pel personatge de Nick a El cazador, de Michael Cimino, pel que va rebre l’Oscar al millor actor secundari el 1978.  A aquests premis, aquest any Christopher Walken en sumarà un més: el Gran Premi Honorífic de Sitges – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya. Un honor que compartirà amb el ja anunciat Gran Premi Honorífic a Max von Sydow.

sin-titulo-1

Fill d’una immigrant escocesa i d’un immigrant alemany, l’actor Christopher Walken, nascut a Astoria, Queens (Nueva York) el 1943, ha donat vida al llarg de més de seixanta anys de carrera a inoblidables personatges en tots els gèneres cinematogràfics. La seva grandesa l’ha fet destacar en totes i cadascuna de les seves caracteritzacions, donant vida tant a creïbles personatges de repartiment, com el de La puerta del cielo, com a protagonistes principals (El funeral).

Des de Proyecto Brainstorm, última pel·lícula del director i pioner dels efectes especials Douglas Trumbull, on Walken dóna vida al doctor Michael Brace, a l’adaptació cinematogràfica de la novel·la d’Stephen King, La zona muerta. Ha treballat a les ordres de Tim Burton a Sleepy Hollow, o a la cinta de culte Ángeles y Demonios. Altres films com Batman vuelveCommunionEl placer de los extraños Seven Psychopaths, per anomenar-ne només alguns, formen part de l’imaginari fantàstic en el que la figura de Christopher Walken sempre estarà present.

L’última sensació procedent del Festival de Sundance d’aquest any, la nord-americana Swiss Army Man, s’incorpora a la Secció Oficial competitiva de Sitges 2016. Dirigida a quatre mans per Dan Kwan i Daniel Scheinert, la pel·lícula relata la història d’amistat entre un nàufrag i un cadàver una mica flatulent, protagonizats respectivament per Paul Dano i Daniel Radcliffe. Swiss Army Man ha causat polèmica per la seva excepcional valentia des d’un punt de vista estilístic i conceptual.

La 49a edició del Festival de Sitges retrà homenatge en la seva secció Sitges Classics a l’univers ‘trekkie’, en commemoració del 50 aniversari de la saga, a més de presentar una petita mostra retrospectiva del cinema fantàstic soviètic entre les dècades dels 50 als 70. Sobre Star Trek, a més de dues exposicions, la projecció de films relacionats amb la saga (el documental For the Love of Spock i la pel·lícula Star Trek: The Motion Picture), el 12 de octubre tindrà lloc la Star Trek Walk i un premi Màquina del Temps recaurà a les mans de Walter Koenig (intèrpret del personatge de Chekov). El Festival presentarà el llibre escrit per a l’ocasió: Donde nadie ha llegado antes (Star Trek). En el llibre, els autors com el propi Àngel Sala, Jordi S&aac ute;nchez Navarro, Cels Piñol o Nieves Navarro, parlen de la saga cinematogràfica, les sèries d’imatge real i animació, dels seus orígens o del seu creador, Gene Roddenberry, entre d’altres qüestions. Tot això de forma amena i amb un punt de vista nou, no només pel gaudi dels ‘trekkies’ sinó també per a tots aquells neòfits que vulguin descobrir les aventures que guarda Star Trek.

Red Planet Marx: la conquista soviética del espacio és el títol amb què s’anomena la retrospectiva sobre el cinema de ciència-ficció soviètic que el Festival de Sitges acollirà aquest any en dues de les seves seus. Tant al cinema Prado com a l’espai Brigadoon, es podran veure prop d’una desena de films que permetran desenvolupar el concepte de l’space opera, els viatges espacials i la conquesta de l’univers en les cinematografies de l’est. Pel·lícules com Planeta BurSolaris, o Test Pilota Pirxa entre d’altres, vindran precedides de presentacions i posteriors post-screenings. Amb el mateix títol, Sitges 2016 presentarà un altre dels seus llibres oficials: una panoràmica del cinema de ciència ficció de l’anomenat «bloc de països d’Europa de l’est» després de la 2a Guerra Mundial, prestant atenció a la importància del gènere fantàstic des dels anomenats «nous cinemes» fins els nostres dies. Autors com Jesús Palacios, Fausto Fernández o Jordi Ojeda, entre d’altres, han participat en el llibre.

Per últim, cal destacar la col·laboració i la complicitat que cada any ofereix SGAE al Festival de Sitges, i recordar que com cada any també, l’SGAE a Catalunya patrocina els premis Nova Autoria dins de la secció Noves Visions del Festival. Es tracta d’una secció que conté una selecció de curtmetratges dels alumnes de diferents escoles de cinema i d’audiovisuals catalanes, que opten als Premis SGAE Nova Autoria al millor guió, a la millor direcció i a la millor música. En aquesta edició s’han presentat 15 escoles i universitats i han participat prop de 40 treballs d’alumnes, entre els quals se n’han escollit onze per a la seva participació a Sitges 2016.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: