Comença el rodatge de “La llum d’Elna”, la nova coproducció de TV3

Text – Redacció-Premsa TV3. Fotos – Premsa TV3.

Demà dijous comença el rodatge de la coproducció de TV3 “La llum d’Elna”, una pel·lícula per a televisió escrita per Margarita Melgar i dirigida per Sílvia Quer, ambientada a la Catalunya nord durant l’estiu de 1942. El rodatge, que durarà prop de cinc setmanes, tindrà lloc a Calonge, Sant Cugat, Gola de Ter, i Estana (el Cadí).

La llum d'Elna_1 copia

Basada en fets reals, la pel·lícula narra la proesa d’Elisabeth Eidenbenz, fundadora de la Maternitat d’Elna, que juntament amb les seves col·laboradores va tornar la dignitat a les dones embarassades dels camps d’internament d’Argelers i Ribesaltes de la França de Vichy. La maternitat va acollir centenars de dones i va salvar així 597 nadons d’una mort segura. L’any 1942, quan les autoritats de Vichy decideixen tancar la Maternitat d’Elna, la seva jove directora Elisabeth Eidenbenz i la seva col·laboradora Victòria, exiliada catalana a qui va rescatar del camp d’Argelers, estaran disposades a sacrificar-ho tot per salvar la maternitat, excepte els seus ideals.

El film és un homenatge a l’Elisabeth, una heroïna pacifista que en temps històrics convulsos aconsegueix crear un oasi de llum i esperança. Alhora, la pel·lícula convida a reflexionar sobre una de les qüestions que més afecta l’Europa actual: la crisi dels refugiats.

“La Llum d’Elna” és una pel·lícula per a televisió dirigida per Sílvia Quer (La Xirgu; 23F el dia més difícil del Rei; Operación Jaque; Gran Hotel; Velvet), amb guió de Margarita Melgar (La Xirgu) i produïda per Miriam Porté en col·laboració amb José Flores i André Martin.

La llum d'Elna_2 copia bis

El repartiment l’encapçala Noémie Schmidt, candidata als últims premis César com a millor actriu revelació i amb una gran projecció internacional, recentment ha protagonitzat la sèrie Versailles (2015) de Canal+ i BBC. Al seu costat hi haurà la guanyadora del premi Gaudí Nausicaa Bonnin en el paper de Victòria, i la guanyadora del premi Goya Natalia de Molina interpretant Carmen. Les acompanyaran Nora Navas (Goya i Gaudí 2011), Blanca Romero, Pere Ponce, Isak Férriz, Pep Anton Muñoz i les actrius internacionals Marie Fontannaz, Stephanie Schneider i Marie-Christine Friedrich.

És una producció de Distinto Films en coproducció amb TV3, Bohemian Films, Producciones Cibeles, Radio Télévision Suisse i Televisión Española, amb la col·laboració de l’Institut Català de les Empreses Culturals, Media Suisse i Cinéforom. Beta Film s’encarrega de la distribució internacional.

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: