RNE lliura aquest vespre els Premis Sant Jordi de Cinematografia, que enguany celebren la 60ena edició

Text – Redacció-Premsa RNE  Foto – RNE.

RNE ha celebrat aquest matí la roda de premsa de la 60ena edició dels Premis Sant Jordi de Cinematografia, que reconeixen el treball dels professionals del sector. Alguns dels guardonats s’han donat cita avui a l’hotel Arts de Barcelona hores abans de la gala de lliurament, que es farà aquest vespre a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm.

Foto de familia Roda de Premsa Premis Sant Jordi 60ena Edició

A l’acte, que ha presentat el periodista de RNE, Goyo Prados, el director d’Informatius de RNE, Alberto Martínez Arias, ha recordat que «aquests premis representen una gran aportació a RNE, i a TVE, uns premis d’una gran qualitat per les característiques del jurat i de tot un equip de professionals capitanejats per la Conxita Casanovas».

A la roda de premsa han assistit les actrius i actors Natalia Molina, Laia Costa, Imanol Arias i Pedro Casablanc; els directors Fernando Colomo i Sergi Pérez i el distribuïdor de cinema David Alfaras.

Natalia Molina, premi a la millor actriu per ‘Techo y comida’, ha agrait el premi i ha expresat que «Tan de bó reflecteixi el que estem vivint aquí. És una pel·lícula feta amb aportacions de ‘crowfunding’ i jo reivindico que no hauria de ser tan dur fer una obra artística». També ha dit que «aquesta pel·lícula ens fa humanament millors».

Pedro Casablanc, guanyador al premi com a millor actor per la seva interpretació a ‘B, la película’, ha agraït al jurat i a Conxita Casanovas el premi i ha manifestat que els Premis RNE Sant Jordi són «molt lliures i molt independents».

Laia Costa, premi a la millor actriu en pel·lícula estrangera pel seu paper en ‘Victoria’, ha donat les gràcies i ha dit que «sou molt valents per premiar una pel·lícula com ‘Victoria’ i que «em fa molta il·liusió rebre a casa el premi a la millor pel·lícula estrangera».

Fernando Colomo, director de ‘La Isla bonita’ també s’ha manifestat molt content de rebre el Premi Sant Jordi: «m’ha donat molta alegria, a mi i a tot l’equip, ja que és una pel·lícula de base col·laborativa».

Sergi Pérez , director de ’El camí més llarg per tornar a casa’, millor ‘opera prima’, ha agrait el suport del Premis RNE Sant Jordi a un projecte que sorgeix del no res, d’uns amics i de pocs diners…».

Imanol Arias, premi especial a la Trajectòria, ha recordat que “jo vaig nàixer tres dies després de la creació dels Premis Sant Jordi i han tingut l’elegància de donar-me el premi als 60 anys, un any per renàixer, per ser feliç”.

El distribuidor de cinema d’Alfa Pictures, David Alfaras, ha manifestat el seu agraïment a RNE i a Conxita Casanovas per pensar i confiar en ells i per rebre el premi a la Indústria.

La gala de lliurament dels Premis serà a las 20:00 horas a la Antiga Fàbrica Estrella Damm a   Barcelona.

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: