Arriba a Barcelona la IV Ruta del Bacallà «Tallem el bacallà»

Text – Redacció-Premsa Ruta del Bacallà. Fotos – Premsa Ruta del Bacallà.

Saps qui talla el bacallà a Barcelona? Ara ja pots descobrir-ho amb la IV edició de la Ruta del Bacallà, un esdeveniment organitzat pel Gremi de Bacallaners de Catalunya amb la col·laboració d’Inedit, que marca sobre el mapa de la Ciutat Comtal alguns dels millors restaurants barcelonins on es cuina l’autèntic bacallà Gadus Morhua, així com les bacallaneries agremiades on el tallen i el curen de forma artesanal.

655_383047760 portada

El Gremi de Bacallaners de Catalunya i Inedit han presentat aquest matí de dimecres 30 de març, a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona,  les novetats d’aquesta IV Ruta del Bacallà de Barcelona. L’acte de presentació, moderat per la periodista Carme Gasull, ha tingut com a gran novetat el lliurament del Primer Premi “Bacallà Novell” a l’actor Bruno Oro Aquesta distinció, creada pel Gremi de Bacallaners amb el suport de Bacalao de Islandia, té l’objectiu de distingir cada any la figura d’una personalitat pública i convertir-la en “tot un bacallaner”, un expert en l’art i l’ofici bacallaner, així com en la cuina d’aquesta matèria primera.

655_383047791 bruno

Per aquest motiu, a més de rebre “el seu pes en bacallà”, el premiat d’enguany, en Bruno Oro, ha rebut una classe magistral de com es talla el bacallà de forma artesanal, impartida pels bacallaners David i Ricard Perelló, de Perelló 1898. Seguidament, ha rebut també una classe exprés de cuina del bacallà, de la mà dels xefs d’un dels restaurants de moda de Barcelona, Mano Rota (Creus dels Molers, 4), en Bernat Bermudo i Oswaldo Brito. Precisament, aquests dos cuiners s’han encarregat, a més, d’oferir un divertit i suculent aperitiu als assistents, elaborat amb l’autèntic bacallà Gadus Morhua, demostrant a tothom que el bacallà és un ingredient d’absoluta actualitat i avantguarda.

655_383047763

Així ho ha corroborat Magnus Johnson, de Bacalao de Islandia, que ha recordat que “el secret del bacallà de Islàndia és pot veure a simple vista, pel seu color blanc, la seva textura, el seu gruix i el seu gust”. Un gust que marida perfectament amb Inedit. Per això, aquesta cervesa recolza aquest esdeveniment des de fa ja quatre edicions. “Ens fa especial il·lusió aquesta Ruta, perquè la fem amb una cervesa que també és especial, Inedit”, ha explicat Fede Segarra, director de Comunicació de Damm. “Inedit va marcar un abans i un després en el món gastronòmic, ja que és la primera cervesa creada per a aquest”, ha afegit.

Una Ruta més jove i canalla

Aquest any, són 34 els establiments culinaris i 14 les bacallaneries que, des del 31 de març i fins al 17 d’abril, demostraran que “tallen el bacallà”. I és que, durant aquestes jornades oferiran menús gastronòmics, platets o tastets per donar a conèixer les mil i una maneres de cuinar un dels productes gastronòmics més versàtils de la nostra cuina. I sempre, maridats amb un acompanyant de luxe, la cervesa Inedit de 33 cl., que per les seves qualitats la converteixen en l’harmonització perfecte.

inedit 2

La IV Ruta del Bacallà vol ser més dinàmica, més divertida i més jove que mai. Per això, entre altres novetats, s’han volgut posar a l’abast de totes les butxaques, així doncs, els preus dels platets i dels menús es podran assaborir a un màxim de 6 euros els platets, que es podran trobar a 18 restaurants; i 30 euros els menús, que es podran tastar a 16 restaurants barcelonins. Incloent sempre, el maridatge amb Inedit de 33 cl. A més, i com cada any, 13 bacallaneries de Barcelona, agremiades al Gremi de Bacallaners de Catalunya, ofereixen cada dissabte els tastets de bacallà amb Inedit. Des del cap de setmana passat (dia 26 de març), i fins que acabi la Ruta, aquests establiments oferiran cada dissabte tapes elaborades amb el millor dels bacallans, el Gadus Morhua, amb cervesa Inedit, a preus al voltant de l’euro.

23259306_3103467

23259306_3103402 23259306_310342523259306_310340223259306_3103477Inedit

23259306_3152876 inedit

Inedit va ser creada l’any 2008 per Ferran Adrià, l’equip de sommeliers d’elBulli i els mestres cervesers de Damm. Era la primera cervesa pensada i ideada pel món gastronòmic, ja que per les seves característiques organolèptiques es pot gaudir amb moltes i diferents elaboracions culinàries. Inedit és un coupage únic, que barreja maltes d’ordi i blat, aromatitzat amb espècies (coriandre, pell de taronja i regalèssia), llevat i aigua. És una cervesa d’alta intensitat i complexitat aromàtica, amb un aspecte lleugerament tèrbol. Molt afruitada i floral al nas, amb sensació de llevat fresc i reminiscències d’espècies dolces. De textura cremosa i fresca, volum suau i carbònic delicat.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: