Marta Càceres presenta a “Tinc Una Idea” un nou projecte per millorar la vida dels malalts crònics

Text – Redacció-Premsa TVE. Foto – Premsa TVE.

En el programa “Tinc una idea”, que s’emetr¡à aquest diumenge a les 12’30 h, a TVE 2,  i que presenta Marta Càceres, coneixerem Rosendo Garganta, fundador de Devicare, una companyia de productes i serveis adreçats als malalts crònics per tal de millorar la seva qualitat de vida. Ha creat la seva pròpia empresa i és a punt de comercialitzar el producte. També entrevistarem a Jose María Torres, empresari i ex campió de karate, que actualment es dedica a donar una segona oportunitat a persones que no els ha anat bé el seu negoci. Per últim, assistirem a la Màster Class de Carmen Pellicer, directora de la Fundació Trilema, que innova en el camp educatiu.

Marta Cáceres 1 copia

ROSENDO GARGANTA, MILLORAR LA VIDA DELS MALALTS CRÒNICS

Rosendo Garganta va crear ara fa tres anys l’empresa Devicare, ubicada a la Universitat Autònoma de Barcelona. Aquest emprenedor, que va marxar de Cuba al 94, està ben posicionat al sector sanitari. Tot i la seva joventut és a punt de comercialitzar el seu producte, pensat per millorar la qualitat de vida dels malalts crònics a partir de l’assistència i control domiciliari. El projecte de Devicare ha guanyat el premi Emprenedor XXI. Té la seu al Parc de la Recerca de la UAB i hi ha col·laborat el Centre Nacional de Microelectrònica del CSIC. Segons explica Rosendo Garganta, “sempre he estat vinculat al món sanitari i vaig veure una oportunitat d’emprendre en el sector tecnològic de la salut que permet millorar la qualitat de vida de moltes persones. Es tracta de poder trobar noves solucions a problemes quotidians”.

JOSÉ MARÍA TORRES, FACILITAR SEGONES OPORTUNITATS

José María Torres és ex campió de karate i empresari, fundador de l’empresa de serveis al núvol Numintec. En un moment donat va considerar aprofitar l’experiència de la carrera esportiva per aplicar-la en l’àmbit dels negocis. Per això des de fa anys es dedica a donar suport a aquelles persones que no els va gaire bé el seu negoci. Amb la col·laboració de la Fundació PIMEC, impulsa futures lleis i fa de mentor a empresaris que es troben desorientats, i els brinda una segona oportunitat per tornar a començar. El curtmetratge El corredor, iniciativa de Torres, acaba de guanyar el premi Goya en la seva categoria. Segons José María Torres, “a Europa hi ha molta gent, professionals, advocats, patronals sensibilitzades socialment però no estan unides. El meu gra de sorra és aconseguir fer un front comú. Francament m’agrada ajudar els altres”.

CARMEN PELLICER, INNOVAR EN EL SECTOR EDUCATIU

Carmen Pellicer és la directora de la Fundació Trilema, que treballa en centres educatius per traslladar-hi un model educatiu que incentivi l’emprenedoria i el talent. D’aquesta manera, es vol transmetre una actitud vital i la capacitat de resoldre els diferents conflictes que es poden donar a tots els àmbits de la vida. Carmen Pellicer col·labora en un programa educatiu a la Universitat de Harvard.

Tinc una idea”, el programa de TVE Catalunya que recull el testimoni de persones emprenedores, està dirigit per Miquel Peralta i presentat per Marta Càceres. S’emet els diumenges a les 12:30h per La 2.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s