Nominats Premis Gaudí 2016

el

Text – Redacció-Premsa Acadèmia Cinema Català. Fotos-Premsa Acadèmia Cinema Català.

Dimecres 30 de desembre es van donar a conèixer les nominacions dels VIII Premis Gaudí, en una lectura pública a l’Auditori de La Pedrera. 30 produccions de les 72 inscrites han estat nominades en alguna de les 22 categories dels premis de l’Acadèmia del Cinema Català. Isona Passola, presidenta de l’Acadèmia, i Marga Viza, directora de Cultura de la Fundació Catalunya-La Pedrera, han introduït l’acte, i els actors Àgata Roca i Miki Esparbé (vestits per Menchén Tomàs i Tween respectivament) han estat els encarregats d’obrir els sobres i llegir els nominats. A la lectura (que s’ha pogut seguir en directe des de la web de l’Acadèmia, la del diari La Vanguardia i la retransmissió per Catalunya Informació) han assistit acadèmics i productors, actors, directors i equips tècnics de les pel·lícules candidates. També s’hi han sumat representants institucionals, com Ferran Mascarell, conseller de Cultura, Jordi Sellas, director general de Creació i Empreses Culturals o Juanjo Puigcorbé, diputat delegat de Cultura de la Diputació de Barcelona, així com representants del sector cinematogràfic i cultural, entre ells Montserrat Bou, secretària general de PROA, Àlex Casanovas, president de l’AADPC, Tono Folguera, president de PRO-DOCS i Francesc Llobet, degà del CPAC.

Foto - Premsa Acadèmia Cinema Català.
Foto – Premsa Acadèmia Cinema Català.

El Rey de La Habana i Anacleto: Agente secreto són les dues produccions que opten a més estatuetes, amb 12 nominacions, seguides de Truman amb 11, Barcelona, nit d’hivern amb 7 i El camí més llarg per tornar a casa amb 5. Empaten amb 4 nominacions L’adopció, La novia i Palmeras en la nieve. Nobody Wants the Night opta a 3 guardons i Un dia perfecte per volar i Atrapa la bandera a 2.

Opten al Premi Gaudí a la Millor Pel·lícula, guardó que recull el productor de la pel·lícula guanyadora, quatre títols: Barcelona, nit d’hivern, escrita per Eduard Sola, Daniel González i Eric Navarro, dirigida per Dani de la Orden i produïda per AIE Barcelona nit de films, Playtime Movies, Sábado Películas, El Terrat de Produccions, Filmin i Televisió de Catalunya amb la participació de Televisión Española i Movistar+; El camí més llarg per tornar a casa, dirigida per Sergi Pérez, escrita per Sergi Pérez, Eric Navarro i Roger Padilla i produïda per Niu d’Indi; L’adopció, dirigida per Daniela Fejerman, escrita per Daniela Fejerman i Aleja Flah i produïda per Messidor Films, Tornasol Films, Mistery Producciones AIE i Lietuvos Kino Studija amb la participació de Televisión Española i Un dia perfecte per volar, escrita i dirigida per Marc Recha i produïda per Batabat amb la participació de Televisió de Catalunya i Televisión Española.

barcelona

cami

adopcion

Sin título-4 copia

Les nominades al Gaudí a Millor Pel·lícula en llengua no catalana són Anacleto: Agente secreto, dirigida per Javier Ruiz Caldera, escrita per Fernando Navarro, Pablo Alén i Breixo Corral i produïda per Agente Secreto 2015 AIE, Telefónica Studios i Zeta Cinema amb la participació de Televisión Española, Movistar+ i Televisió de Catalunya; El Rey de La Habana, escrita i dirigida per Agustí Villaronga i produïda per Pandora Cinema, Tusitala Producciones Cinematográficas i AIE El Rey de La Habana amb la participació de Televisión Española, Canal+ i Televisió de Catalunya; La Novia, dirigida per Paula Ortiz, escrita per Paula Ortiz i Javier García Arredondo i produïda per Get in the Picture Productions i Cine Chromatix amb la participació de Televisión Española i Truman, dirigida per Cesc Gay, escrita per Cesc Gay i Tomàs Aragay i produïda per Imposible Films, BD Cine i Trumanfilm AIE amb la participació de Televisión Española, Televisió de Catalunya i Movistar+.

Sin título-5 copia

el_rey_de_la_habana__poster_9520 noviatruman_poster_8334

Agustí Villaronga per El Rey de La Habana; Cesc Gay per Truman; Dani de la Orden per Barcelona, nit d’hivern i Sergi Pérez per El camí més llarg per tornar a casa estan nominats en la categoria de Millor Direcció. Les nominades en la categoria de Millor Protagonista Femenina són Inma Cuesta per La Novia; Laia Costa per Victoria; Natalia de Molina per Techo y comida i Nora Navas per L’adopció. Els nominats a Millor Protagonista Masculí són Borja Espinosa per El camí més llarg per tornar a casa; Francesc Garrido per L’adopció; Ricardo Darín per Truman i Sergi López per Un dia perfecte per volar. Els nominats a Millor Guió són Agustí Villaronga per El Rey de La Habana; Cesc Gay i Tomàs Aragay per Truman; Eduard Sola, Daniel González i Eric Navarro per Barcelona, nit d’hivern i Sergi Pérez, Eric Navarro i Roger Padilla per El camí més llarg per tornar a casa.

El dimarts 5 de gener de 2016 comença la segona volta de votacions i la cursa definitiva pels guardons, que es lliuraran diumenge 31 de gener a l’Auditori Fòrum-CCIB en una gala retransmesa per Televisió de Catalunya i presentada per l’actriu Rossy de Palma. En el transcurs de la gala, l’actriu Rosa Maria Sardà rebrà el Premi Gaudí d’Honor-Miquel Porter per la seva trajectòria. La foto de família dels nominats als VIII Premis Gaudí tindrà lloc dimecres 13 de gener a les 12 hores al Palauet Albéniz de Barcelona, en un acte presidit per l’Excma. Sra. Ada Colau, Alcaldessa de Barcelona.  

 

Nominacions VIII Premis Gaudí 2016

1. Millor Pel·lícula

 • Barcelona, nit d’hivern, Dirigida per Dani de la Orden, escrita per Eduard Sola, Daniel González i Eric Navarro i produïda per AIE Barcelona nit de films, Playtime Movies, Sábado Películas, El Terrat de Produccions, Filmin i Televisió de Catalunya amb la participació de Televisión Española i Movistar+.
 • El camí més llarg per tornar a casa, dirigida per Sergi Pérez, escrita per Sergi Pérez, Eric Navarro i Roger Padilla i produïda per Niu d’Indi.
 • L’adopció, dirigida per Daniela Fejerman, escrita per Daniela Fejerman i Alejo Flah i produïda per Messidor Films, Tornasol Films, Mistery Producciones AIE i Lietuvos Kino Studija amb la participació de Televisión Española.
 • Un dia perfecte per volar, escrita i dirigida per Marc Recha i produïda per Batabat amb la participació de Televisió de Catalunya i Televisión Española.

2. Millor Pel·lícula en llengua no catalana

 • Anacleto: Agente secreto, dirigida per Javier Ruiz Caldera, escrita per Fernando Navarro, Pablo Alén i Breixo Corral i produïda per Agente Secreto 2015 AIE, Telefónica Studios i Zeta Cinema amb la participació de Televisión Española, Movistar+ i Televisió de Catalunya. 
 • El Rey de La Habana, escrita i dirigida per Agustí Villaronga i produïda per Pandora Cinema, Tusitala Producciones Cinematográficas i AIE El Rey de La Habana amb la participació de Televisión Española, Canal+ i Televisió de Catalunya. 
 • La Novia, dirigida per Paula Ortiz, escrita per Paula Ortiz i Javier García Arredondo i produïda per Get in the Picture Productions i Cine Chromatix amb la participació de Televisión Española. 
 • Truman, dirigida per Cesc Gay, escrita per Cesc Gay i Tomàs Aragay i produïda per Imposible Films, BD Cine i Trumanfilm AIE amb la participació de Televisión Española, Televisió de Catalunya i Movistar+.

3. Millor Direcció

 • Agustí Villaronga per El Rey de La Habana
 • Cesc Gay per Truman
 • Dani de la Orden per Barcelona, nit d’hivern
 • Sergi Pérez per El camí més llarg per tornar a casa

4. Millor Guió

 • Agustí Villaronga per El Rey de La Habana
 • Cesc Gay i Tomàs Aragay per Truman
 • Eduard Sola, Daniel González i Eric Navarro per Barcelona, nit d’hivern
 • Sergi Pérez, Eric Navarro i Roger Padilla per El camí més llarg per tornar a casa

5. Millor Protagonista Femenina

 • Inma Cuesta per La Novia
 • Laia Costa per Victoria
 • Natalia de Molina per Techo y comida
 • Nora Navas per L’adopció

6. Millor Protagonista Masculí

 • Borja Espinosa per El camí més llarg per tornar a casa
 • Francesc Garrido per L’adopció
 • Ricardo Darín per Truman
 • Sergi López per Un dia perfecte per volar

7. Millor Direcció de Producció

 • Isidro Terraza per Truman
 • Josep Amorós per Anacleto: Agente secreto
 • Josep Amorós i Carla Jovine per El Rey de La Habana
 • Toni Novella per Palmeras en la nieve

8. Millor Pel·lícula Documental

 • Gabo, la creación de Gabriel García Márquez, escrita i dirigida per Justin Webster i produïda per JWP,  Horne Productions i Ronachan Films amb la participació de Caracol TV, Discovery, Canal+, Gebrüder Beetz i Televisió de Catalunya. 
 • Game Over, dirigida per Alba Sotorra, escrita per Isa Campo i produïda per Loto Films, Promarfi Futuro 2010, Televisió de Catalunya, Gaia Audiovisuals, Televisión Española i Dirk Manthey Film UG. 
 • La Granja del Pas, dirigida per Sílvia Munt, escrita per Sílvia Munt, Raquel Cors i Daniel Lacasa i produïda per Intent Produccions i Televisió de Catalunya. 
 • Un día vi 10.000 elefantes, dirigida per Alex Guimerà i Juan Pajares, escrita per Pere Ortín i produïda per Several Studio, Televisión Española i Televisió de Catalunya.

9. Millor Curtmetratge

 • El Adiós, escrit i dirigit per Clara Roquet i produït per Lastor Media. 
 • Nada S.A., escrit i dirigit per Caye Casas i Albert Pintó i produït per Alhena Production. 
 • No me quites, escrit i dirigit per Laura Jou i produït per Corte y Confección de Películas i Películas La Trini. 
 • Zero, escrit i dirigit per David Victori i produït per Life & Pictures, Scott Free i Tilma Films amb la participació de Youtube, Movistar+ i Claro Video.

10. Millor Pel·lícula per a Televisió

 • 13 dies d’octubre, dirigida per Carlos Marques-Marcet, escrita per Alfred Pérez-Fargas i Roger Danès i produïda per Batabat, Lastor Media i Televisió de Catalunya.
 • El Cafè de la Marina, dirigida per Sílvia Munt, escrita per Sílvia Munt i Mercè Sàrrias i produïda per Oberon Cinematogràfica, Televisió de Catalunya i Televisión Española.
 • El mètode Grönholm, dirigida per Enric Folch, escrita per Jordi Galceran i produïda per Televisió de Catalunya i Versátil Cinema.
 • Les nenes no haurien de jugar a futbol, dirigida per Sònia Sánchez, escrita per Marta Buchaca i produïda per Zentropa International Spain, Zentropa International Sweden, Pep Armengol, Doce Entertainment i Televisió de Catalunya.

11. Millor Pel·lícula d’Animació

 • Atrapa la bandera, dirigida per Enrique Gato, escrita per Jordi Gasull, Javier Barreira i Neil Landau i produïda per 4 Cats Pictures, Ikiru Films, Telecinco Cinema, Telefónica Studios, Los Rockets La Película AIE i Lightbox Animation.

12. Millor Direcció Artística

 • Alain Bainée per Nobody Wants The Night (Nadie quiere la noche)
 • Alain Ortiz per El Rey de La Habana
 • Balter Gallart per Anacleto: Agente secreto
 • Irene Montcada per Truman

13. Millor Actriu Secundària

 • Aina Clotet per Barcelona, nit d’hivern
 • Clara Segura per Barcelona, nit d’hivern
 • Dolores Fonzi per Truman
 • Rossy de Palma per Anacleto: Agente secreto

14. Millor Actor Secundari

 • Andrés Herrera per Vulcania
 • Berto Romero per Anacleto: Agente secreto
 • Javier Cámara per Truman
 • Quim Gutiérrez per Anacleto: Agente secreto

15. Millor Muntatge

 • Alberto de Toro per Anacleto: Agente secreto
 • Alberto Gutiérrez per Barcelona, nit d’hivern
 • Liana Artigal per El camí més llarg per tornar a casa
 • Raúl Román per El Rey de la Habana

16. Millor Música Original

 • Joan Dausà per Barcelona, nit d’hivern
 • Joan Valent per El Rey de La Habana
 • Nico Cota per Truman
 • Xavier Capellas per L’adopció

17. Millor Fotografia

 • Andreu Rebés per Truman
 • Arnau Valls Colomer per Anacleto: Agente secreto
 • Josep Maria Civit per El Rey de La Habana
 • Xavi Giménez per Palmeras en la nieve

18. Millor Vestuari

 • Arantxa Ezquerro i Miriam Doz per La Novia
 • Cristina Rodríguez per Anacleto: Agente secreto
 • Loles García Galeán per Palmeras en la nieve
 • María Gil i Sonia Segura per El Rey de La Habana

19. Millor So

 • Fernando Novillo, Franklin Hernández i Ricard Galceran per El Rey de La Habana
 • Jesica Suarez i Albert Gay per Truman
 • Oriol Tarragó i Marc Orts per Atrapa la bandera
 • Oriol Tarragó, Sergio Bürmann i Marc Orts per Anacleto: Agente secreto

20. Millors Efectes Visuals

 • Alex Villagrasa i Raúl Romanillos per Palmeras en la nieve
 • Bernat Aragonés per Nobody Wants the Night (Nadie quiere la noche)
 • Bernat Aragonés i Lluís Rivera per El Rey de La Habana
 • Lluís Castells i Lluís Rivera per Anacleto: Agente secreto

21. Millor Maquillatge i Perruqueria

 • Ainhoa Eskisabel per El Rey de La Habana
 • Eli Adánez i Sergio Pérez per Anacleto: Agente secreto
 • Esther Guillem i Pilar Guillem per La Novia
 • Pablo Perona, Sylvie Imbert i Paco Rodríguez per Nobody Wants the Night (Nadie quiere la noche)

22. Millor Pel·lícula Europea

 • Mandariinid (Mandarines), escrita i dirigida per Zaza Urushadze i produïda per Allfilm i Georgian Film
 • Pride (Orgullo), dirigida per Matthew Warchus, escrita per Stephen Beresford i produïda per Calamity Films, Pathé, BBC Films, BFI i Proud Films.
 • Sils Maria (Viatge a Sils Maria), escrita i dirigida per Olivier Assayas i produïda per CG Cinéma, Pallas Film, Cab Productions, Vortex Sutra, Arte France Cinéma, ZDF/Arte, Orange Studio, RTS Radio Télévision Suisse i SGR SSR.
 • Turist (Fuerza mayor), escrita i dirigida per Ruben Östlund i produïda per Plattform Produktion, Motlys, Société Parisienne de Production – Coproduction Office i Film i Väst.

 

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s