RUMBA TRES celebra el seu 55e aniversari amb l’enregistrament de nous temes i un documental

el

Text – Redacció-Premsa Rumba 3. Fotos – Premsa Rumba 3.

Després de 55 anys en el circuit musical, Rumba Tres segueix triomfant arreu de tot el món. Tant és així que han tornat als estudis de gravació per enregistrar nous temes musicals i reversionar alguns dels seus grans èxits amb fusions musicals actuals. Per això estan comptant amb grans amics i artistes de la indústria, tant nacionals com internacionals, destaquem Sabor de Gràcia (Catalunya), Proyecto Uno (USA), Silvana (Equador), i més sorpreses que estan per arribar. La tornada al més alt dels rànquings es plasma amb la creació cinematogràfica d’una pel·lícula documental dedicada a les seves persones, i als seus 55 anys d’història rumbera. Amics, familiars i companys d’escenari com Peret, Estopa, Lolita, Braulio, Don Francisco, Luis Cobos, Jose Mota, Juan Muñoz, Ferran Martínez, Justo Molinero, Magda Oranich es citen a Rumba Tres, De ida y vuelta, gravada a Catalunya, Madrid, Estats Units i Equador.

Sin título-2

 

Rumba Tres i la seva trajectòria

rumba portada

Cal recordar que, després del seus inicis, allà cap a l’any 1960, el grup ha anat creant grans cançons. Si fem memòria ens venen temes dels anys 70 que van ser grans èxits nacionals, cançons que van arribar a tots els racons del país. Sense anar més lluny, aquell himne que és el No se, no se, i d’altres que van fer ballar a moltes generacions com Perdido amor, El Tiburón, Tengo lo que quiero, Larga Espera, Bodeguero, Señora, i molts d’altres. Ja cap a finals dels 80 i principis dels 90, arriba l’explosió amb la Rumbamanía, aquells magnífics 12 minuts de rumba per passar-s’ho genial, i que va estar al més alt de les llistes de tot el món durant molts mesos.

Rumba Tres pot presumir d’un tema, si més no, infreqüent a l’actualitat: en aquets 55 anys, sempre han estat els mateixos components, cosa que pocs o cap altre grup en cap estil musical pot presumir. D’altre banda el públic i la crítica han seguit sent fidels, ja que ambdós coincideixen en que segueixen mantenint l’energia de la qual van fer gala i lluir en temps passats: Joan, Pere i Josep, la formació original de RUMBA TRES, segueixen menjant-se els escenaris, entregant cada sospir, cada alè i cada lletra als seus fans i espectadors. I ho porten a terme acompanyats d’un repertori enorme . La suma de tots aquests factors fa de Rumba Tres un clar referent a seguir i recordar.

Un espectacle singular

Promo cuadros _ fechas (1)

Seguint la tònica dels últims anys, Rumba Tres, ofereix complerts concerts plegats de grans hits, que porten als oients a una festa total, un lloc on oblidar les penes i deixar fluir la màgia musical. Per a enriquir-ho, a més a més, Rumba Tres ha gravat algun tema inèdit, com Nuestro Juramento, Rumba Tres li ha donat un aire fresc al tema, i ha realitzat un feat al cantó de la gran artista equatoriana Silvana. Un èxit assegurat per terres llatinoamericanes. Tanmateix, pugen a l’escenari noves versions de superbooms com Perdido Amor o No se, no se, entre d’altres, que donen garantia que el concert no només agradarà als fans que tenen l’edat d’haver corejat les seves cançons durant dècades, sinó també a un públic nou i jove amb ganes de gaudir del ball i la música. RUMBETA DE TOTA LA VIDA.

El documental Rumba Tres, de ida y vuelta

Cartel_v3-01

Tossa Bella, productora i distribuïdora audiovisual, amb col·laboració amb Rollout Producciones i Fitzcarraldo Films, fan homenatge a la història i vida de Rumba Tres amb un documental de 90 minuts de duració. El documental farà la seva estrena mundial al Festival Internacional In-Edit Beefeater de Barcelona, en la Secció Oficial Nacional entre els propers 29 d’octubre i 8 de Novembre. No serà la primera vegada que apareix el grup a la gran pantalla, tot i que si serà la primera vegada que ho facin com a protagonistes.

La pel·lícula tal com es defineix en el Festival, es un panegíric als grans felicians de la rumba catalana. L’alegria de viure del trio que va desfer una mica els negres i grisos colors del Franquisme. Una història d’estrellat i cintes de benzinera, magnífics cantants i “dolentíssims” ballarins, de kilòmetres menjats i fans molt ardents, d’amor familiar, pobresa i ritme. RUMBA PER TOTA LA VIDA.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s