Patrícia Bargalló: “Sempre és important la filosofia alhora d’enfrontar-te a qualsevol cosa de la vida”

Text i Fotos – Albert Roca. 

L’actriu Patrícia Bargalló interpreta el personatge de Mireia, la professora de llatí a la serie “Merlí” que emet els dilluns TV3. El personatge és una dona insatisfeta, i oberta als consells que li puguin donar els seus companys en la docència.

patricia port

Preg. Quins consideres que són els majors atractius de la serie ?

.. que pot enganxar-se des de molts llocs. El professor Merli és un “tio” molt interessant. La serie també es molt maca a nivell visual….. la vessant dels adolescents que pot enganxar. T’entretè, amb lo qual és el que busques després de sopar.

Preg. I què en penses de l’educació a nivell general?

El problema de l’educació és que està plantejada al marge de la vida. I tot depèn de la manera de com ho donin els professors. Jo ho recordo quan estudiava, si el professor s’estimava molt allò que feia i la manera de donar-ho jo m’implicava i treia molt bones notes.

patricia 3

Preg. Aleshores… és important la manera de donar les classes

Es quan expliques un acudit i fas gràcia, o no. I en els actors i actrius, quan llegeixen uns monòleges i cadascú ho treu de manera diferent.. Hi ha obres clàssiques que semblen una pallissa i altres que encanten a la gent. Tot depèn de la manera de fer les coses.

Preg. I a la serie….

HI ha el tipus d’ensenyament i el tipus de personatge, com el Merlí, que interpreta Francesc Orella, que quan fa les classes s’oblida dels problemes. HI ha altres professors que els problemes els hi venen a sobre. I aquesta desídia  els serveix de flanc als xavals.

Preg. Què ens pots dir del teu personatge?

Mireia és una dona enclaustrada amb sí mateixa, bastant correcta i que això la porta a que les seves classes vagin des d’un lloc racional més que passional. Tot i això, vol sortir d’aquesta cuirassa. Té la seva vida, amb el seu marit, els dos fills, les seves obligacions i això d’alguna manera la lliga, quan si respirés una mica tot li aniria d’alguna altra manera. Prendre decisions implica moltes altres coses que fan vertígen.

patricia 2

Preg. Per finalitzar… una mica de filosofia

Sempre és important la filosofia, alhora d’enfrontar-te a qualsevol cosa de la vida, perquè no hi ha una visió absoluta de les coses. M’imagino que quants més referents tinguis millor t’ho pots plantejar. Si ho pots raonar tu també altres poden tenir una mirada, de manera diferent.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s