Mónica de Villamore, interpretada per Júlia Creus, la nova alumna de “Merlí”

el

Text i Fotos – Albert Roca 

En el proper capítol de la serie “Merlí”, de TV3, que s’emet cada dilluns a partir de les 22:00 h, L’institut Àngel Guimerà, quedarà una mica revolucionat amb l’aparició d’una nova alumna: Mònica de Villamore, interpretada per l’actriu Júlia Creus. Ella és una estudiant de Batxillerat, que amb la seva maduresa amaga molta inseguretat, degut a una serie de fets que anirem descobrint. La gran bellesa que té i la seva manera de pensar seran sense cap mena de dubte centres d’atenció.

julia portada

Preg. En primer lloc, què penses de la filosofia?

És important poder raonar, reflexionar sobre qui som, sobre el sistema polític. Uns fets que dediquem poc temps, tot ho fem de manera sistemàtica, el pensament individual no interessa. El que interessa és que fem d’ovelletes al ramat. Que no reflexionis i hi pensis. Per això m’agrada la filosofia.

Preg. T’agraden professors com “Merlí”, tan poc convencionals. Havies tingut professors així?

Sí. Una vegada, amb una professora d’art i plàstica. Aquesta forma peculiar de donar classes funciona. Ja que pensa que a les classes passes moltes hores en unes cadires incòmodes, amb  una matèria rere l’altre. Per tot això que de tant en tant se’t tregui d’aquell lloc  ajuda a que memoritzis sense estudiar. A mi personalment sempre m’ha agradat.

julia 1

Preg. I què ens pots dir del teu personatge?

Ella és la nova i arriba a mig curs i a la serie entra en el tercer capítol. La Mónica té una forma de pensar més madura, éstà una miqueta més avançada, ha viscut situacions que li han fet madurar més ràpid. I la filosofia li atreu molt, i s’implica.

Preg. Quines coses li han succeït per ser més madura ?

Això s’anirà veient a mesura que agafi confiança i es vagi obrint.

julia 3

Preg. Per finalitzar, quin filòsof t’agrada més?

Cadascún es interessant, com els sofistes per exemple. Però el que m’agrada més és Foucault, que precissament es tracta en el tercer capítol on jo hi entro. Foucault parla de qui decideix que és just, qui ha de tenir poder.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s