L’English National Ballet, dirigit per Tamara Rojo, al Gran Teatre del Liceu, des d’avui dimecres

el

Text – Redacció-Albert Roca. Fotos – Valentí Fainé.

L’English National Ballet torna al Gran Teatre del Liceu amb el clàssic El Llac dels Cignes, amb quatre úniques funcions, del 16 al 20 de setembre, la primera partitura de ballet escrita per un compositor simfònic: Piotr I. Txaiko­vski. Aquesta nova versió, que es va estrenar amb gran èxit a Londres el passat gener de 2015, arriba a Barcelona sota la direcció artística de Tamara Rojo, que també interpretarà els rols del cigne blanc i el cigne negre. Les ballarines Erina Takahashi i Alina Cojocaru completen el repartiment dels personatges principals. Les entrades per les funcions ja estan exhaurides.

tamara portada

En la roda de premsa celebrada ahir dimarts al Gran Teatre del Liceu, Tamara Rojo va mostrar-se molt contenta en tornar al Liceu, i amb una de les obres més emblemàtiques del món de la dansa de la qual la versió de Derek Deane “és el més semblant a la versió original, des del punt de vista on els artistes poden respectar la coreografia i l’estil original, a diferencia d’abans”.

Respecte a l’obra va definir-la de manera resumida que era “com fer Shakespeare”, i que té una gran vigencia en la seva temática “ja que es parla de temes universals que hi seran presents fins al final dels temps, amb moltes coses que surten reflexades”.

tamara foto

Segons ha explicat Tamara Rojo, no se sap quina és la versió original de Marius Petipa perquè els primers escrits on es recull les característiques de la coreografia van ser escrits 20 anys després de la seva mort, quan ja se n’havien fet moltes versions. “Nosaltres podem fer el que creiem que feia Petipa va fer “, ha reblat. Així, la versió de Derek Deane és, per Rojo, “el més semblant” al que devia ser la versió original, però des del punt de vista del que els artistes “poden fer avui, no imitant com ballaven abans, sinó respectant la coreografia i l’estil originals”. Tamara va continuar dient dels ballarins que “Avui són uns grans atletes”.

Apropa Cultura

El Gran Teatre del Liceu es suma al programa Apropa Cultura amb l’objectiu de facilitar l’accés al món de l’òpera a persones en risc d’exclusió social. La iniciativa compta amb un total de 55 equipaments i està impulsada per L’Auditori de Barcelona. El Liceu reafirma d’aquesta manera el seu compromís social sota el projecte Tots som Liceu.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s