Francesc Orella, el mag de les classes de la nova serie de TV3

Text i Fotos – Albert Roca. 

Aquest proper Dilluns 14 de setembre, a les 21.55 h, TV3 estrena “Merlí”, la nova sèrie de Televisió de Catalunya, produïda per Nova Veranda 2010, amb idea i guió d’Héctor Lozano i direcció d’Eduard Cortés. Protagonitzada per Francesc Orella, gira al voltant d’un professor de Filosofia i la relació amb els seus alumnes de Batxillerat. Del seu paper, que donarà molt de joc, al llarg dels 13 capítols en parlem amb ell en aquesta entrevista.

merli port

Preg. Merlí, és un professor però amb mètodes no habituals, no?

Al meu personatge de Merlí li agrada ensenyar. S’ho passa bé a les classes però el que li més li interessa és portar-ho a la pràctica. El seu interès és la praxis.

Preg. I t’agrada aquest punt de vista de la serie, partint de la filosofia

Sí. El guionista Hector Lozano vol acostar la filosofia, substraure algunes de les idees, iaplicar-la a la vida real i que les reflexions dels filosofs serveixin en aquestes edats i se les plantegin. Veus aixo que t’està passant?… que vols dir que passa amb això? Trobo que és molt interessant aquesta idea.

Preg. Un altre dels aspectes principals és la relació entre el professor i els alumnes

Hi ha tot un joc en tractar als alumnes i s’ha de saver tractar-los, en funció de la personalitat de cadascú. I la manera de tractar a diferents alumnes de manera molt diferent. Lo maco és que Merlí empatitza amb els seus estudiants de manera molt humana i els tracta com adults, i també els fot canya. Passa de ser professor a conseller, psicòleg….

En la imatge Francesc Oreilla amb l'actor Carlos Cuevas -que interpreta el personatge de Pol Rubio- i David Solans que interpreta el paper del seu fill i alumne Bruno Bergeron
En la imatge Francesc Oreilla amb l’actor Carlos Cuevas -que interpreta el personatge de Pol Rubio- i David Solans que interpreta el paper del seu fill i alumne Bruno Bergeron

Preg. Merlí és peculiar, amb el seu comportament dins i fora de les aules

És un tio que té molt bones intencions, no té mala llet, un altre cosa és que per aconseguir objectius llables utilitza mètodes censurables, que portarà problemes. Però ho fa per aconseguir un bon objectiu i això és l’encant del personatge.

Preg. I que no sempre és el millor exemple amb el que ensenya

És molt contradictori. Anuncia uns objectius a les classes i a la seva vida privada ho fa de manera diferent.

merli 2

Preg. Per finalitzar… algun filòsof recomanable?

Al Merlli li posa molt Nietzche… però també són interessants Schopenhauer i molts d’altres. Però si ens centressim en la situació actual Nietzsche és molt vigent. Fora punyetes¡¡

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s