Presentació de «Merlí», dirigida per Eduard Cortés, la nova serie de TV3

Text – Redacció-Premsa TV3. Fotos – Albert Roca. 

Dilluns 14 de setembre, a les 21.55, TV3 estrena “Merlí”, la nova sèrie de Televisió de Catalunya, produïda per Nova Veranda 2010, amb idea i guió d’Héctor Lozano i direcció d’Eduard Cortés. Protagonitzada per Francesc Orella, gira al voltant d’un professor de Filosofia i la relació amb els seus alumnes de Batxillerat.

portada merli

Aquest passat dijous, a Las Arenas de Barcelona, s’han explicat tots els detalls d’aquesta ficció en roda de premsa amb la presència d’Eugeni Sallent, director de TV3; Susanna Jiménez, cap de Coproduccions i Ficció de TV3; Aitor Montánchez, productor executiu; Eduard Cortés, director de la sèrie; Héctor Lozano, creador de la sèrie, i Francesc Orella, actor protagonista (Merlí). També hi han estat presents bona part dels intèrprets: David Solans, Carlos Cuevas, Adrian Grösser, Pau Poch, Elisabet Casanovas, Candela Antón, Júlia Creus, Albert Baró, Marcos Franz, Iñaki Mur, Mar del Hoyo, Patrícia Bargalló, Assun Planas, i Marta Marco..

merli 1

merli i alumnes port 2

profes

merli i al 2alum 2

“TV3 segueix produint ficció per al prime time i demostra tenir les coses clares” ha començat la roda de premsa, el director de TV3, Eugeni Sallent. “Segueix apostant pel talent i pels productes de qualitat. En això estem i en això volem seguir estant”. Per Sallent, “Merlí” és una sèrie que sap “combinar entreteniment i els valors positius sense que acabi sent carrinclona” mentre que, per altra banda, és “un bon retrat dels joves i sobretot allò que els preocupa.”.

merli rp

“Merlí” és una “sèrie perfil TV3”, ha afirmat Susanna Jiménez que “tracta d’un tema important com és l’escola i l’educació”. La filosofia, una assignatura menystinguda, actua com a motor de la sèrie que fomenta el valor de fer-se preguntes i de qüestionar-se les coses és un dels punts que converteixen “Merlí” en una sèrie d’institut diferent. A més, s’hi ha de destacar el talent jove que hi reuneix, uns joves actors que, segons paraules de Susanna Jiménez, han fet una gran feina i han aconseguit “transmetre molta veritat als seus personatges”. “Merlí” reuneix una gran factura visual, la utilització d’escenaris naturals i les bones interpretacions el que sens dubte “captarà l’atenció no només dels joves sinó també del públic adult”, la cap de Coproduccions i Ficció de TV3 no en té cap dubte.

rp merli 2

Aitor Montánchez, el productor executiu de “Merlí”, ha destacat que amb aquesta sèrie es va produir “una de les respostes més ràpida de la televisió” en oferir a TV3 el primer capítol de la sèrie: “Tens més capítols?”. Una de les claus de l’èxit han estat 13 guions rodons i els tres mesos d’assajos previs que van fer els nois amb un “coach”, l’actor Isaac Alcayde (conegut pel seu paper de Rafa a “El cor de la ciutat” i a qui també s’ha vist a “La Riera”) i un cap de setmana de colònies.

Héctor Lozano és el pare orgullós de la criatura, el creador de la sèrie. La llavor del projecte va sorgir quan, fa tres anys, va quedar amb un amic seu, professor de literatura. Li va explicar com motivava els seus alumnes, per exemple animant-los a participar en el concurs literari de l’escola encara que fos fent trampes o com havia ajudat un dels nois que tenia agorafòbia. Lozano va veure al moment el personatge d’una sèrie. Un profe que sabés connectar, amb defectes, que tingués problemes amb els altres professors… d’aquí va sorgir Merlí Bergeron, a qui Francesc Orella ha donat “ànima i vida”.

Eduard Cortés ha estat el responsable de convertir la criatura de l’Héctor en imatges. Hi va haver “una connexió immediata amb el guió”, ha dit Cortés i ha destacat el personatge de Merlí per “l’humor, la tendresa, la mala llet i la ironia”. Pel director de la sèrie, està clar, Francesc Orella “millora un personatge que ja sobre guió era fabulós”. Cortés també s’ha declarat “enamorat dels actors de la sèrie, de tot el talent precoç que hi ha. Hem aconseguit que tota l’espontaneïtat del guió arribi també a l’espectador. Ha estat un regal poder fer aquesta sèrie”.

cortes

La sèrie de 13 capítols de 50 minuts de durada, s’ha rodat de manera continuada, durant tres mesos en escenaris naturals, gràcies que es tenien els guions tots alhora.

Francesc Orella s’ha trobat “el personatge bomba que qualsevol actor desitja. Un personatge calidoscòpic” i ha elogiat la “colla d’actorassos, font d’energia” en referència als joves talents que l’envolten a la sèrie. “I no només ha estat un regal per als actors, també ho serà per als espectadors” ha afegit l’actor.

orella

Orella, el nou professor de filosofia de la ficció n’ha destacat el “retrat precís, àgil, amb amor i tendresa dels joves d’aquesta edat. Una època en què s’obren camins i finestres i en què és important tant el que hi ha a casa com els educadors que es tenen. En Merlí tracta els alumnes com a adults i amb esperit crític. Té una vocació real i s’implica en la seva vida. La seva obsessió és la praxis de la filosofia. Plantar un mirall davant dels nois perquè vegin la realitat”.

A partir del 14 de setembre, en Merlí Bergeron també plantarà un mirall davant dels espectadors de TV3.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: