Eduardo Noriega: “ Jo entenc que la gent es pugi enganxar a les cites a cegues perquè et donen molta adrenalina”

Text – Albert Roca. Fotos – Valentí Fainé-Arxiu.

Eduardo Noriega és sense cap mena de dubte un dels “guapos” oficials del cinema espanyol i un dels més respectats per la seva espectacular trajectòria, que va iniciar amb el film “Tesis” i que va continuar amb filmes com “Nadie conoce a nadie”, o “Abre los ojos” entre moltes d’altres. Eduardo forma part del gran elenc d’actors i actrius de la serie “Cites”, de Tv3, produïda per Filmax, i en la que interpreta a Ricardo Montiel, un cirurgià divorciat que busca sexe per defugir de la fredor de la seva vida. Del seu paper i d’altres coses ens parla en un perfecte català, que es una mostra més de la seva implicació en els projectes en que hi participa.

noriega 1 portada

Preg. Parles molt bé el català, no? T’ho vas preparar molt? r

En el rodatge jo anava i venia, i quan venia passava tres dies i només parlava en català i fins al punt de convertir-me una mica en ayatolà del català. Llegía coses en català, veia la televisió en català i demanava a la gent que em parlés en català. Del que es tractava era de fer una immersió total per poder improvitzar quan interpretava.

Preg. Però a més de parlar català valores la cultura catalana no?

Aprendre una llengua no és només aprendre unes paraules, sinó també la seva cultura. I és important ja que és una bona manera de conèixer un poble. Jo ja de petit m’ha agradat Catalunya, pel fútbol i altres coses. Tot i que és complicat ja que en la teva llengua materna hi ha amagades emocions i records, que en el meu cas, per exemple em recorden a moments que vaig viure amb la meva mare i la meva àvia. Això és dins meu i aleshores quan no rodes amb una llengua que no és la teva has de construir un vocabulari emocional. Però vaig estar en tot moment molt tranquil ja que el meu personatge no era català i per això no havia de parlar un català perfecte, sinó del carrer.

noriega 1

Preg. Què t’ha semblat tot el projecte?.

El format m’ha semblat interessant. 50 minuts en una serie no es fan a Espanya, i entronquem amb el que es fa a les series americanes. Apart d’això hi ha una gran qualitat en els guions, i una gran manera de treballar, ja que per exemple assajavem els mateixos dies que rodàvem. Tot molt ben preparat.

Preg. I pot agradar a la gent una serie que parli del món de les cites a cegues?

Sí. Fins i tot a la gent que no ha fet mai això. Ja que una vegada veuran la cita es podran reconeixer en els personatges, que al cap i a la fí tenen les mateixes necessitats que tots: l’amor, el sexe, trobar algú que t’escolti. Jo entenc que la gent es pugi enganxar a les cites a cegues perque et donen molta adrenalina. Ajuden a sortir de la vida quotidiana.

Preg. I has viscut alguna experiència personal d’una cita a cegues?

No, mai, pero me’n recordo que quan van començar aquestes cites fa 15 anys, amics meus ho feien… i m’explicaven coses que els hi passaven i des d’aleshores he tingut molta curiositat.

noriega 3

Preg. Què ens pots explicar del teu personatge?

El meu personatge concretament no passa un bon moment, està divorciat, no li agrada la seva vida i utilitza les cites per Internet per defugir de la seva frustració.

Preg. Per finalitzar, aquest ha estat el teu debut a TV3, com ha anat?

La meva relació amb TV3 només era per la part lingÜistica, ja que la productora era la Filmax. Però estic content d’estar a TV3 i m’agradaria molt que la serie es pogués veure en altres llocs com Televisió Espanyola.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: