Isabel Rodríguez: “L’Auditori és molt gran i només es pot omplir quan el que ofereixes és de qualitat, com la Sant Andreu Jazz Band”

Text – Albert Roca. Fotos – Arxiu Isabel Rodríguez. 

Ja falta menys per un gran dia, diumenge a les 19 hores, a l’emblemàtic Auditori de Barcelona, amb el concert per al Txad, on la recaptació anirá destinada a la millora de les condiciones de vida a Goundi, que abarca un àrea de territori de més de 100 km2. D’aquest concert i els aspectes benèfics ens parla Isabel Rodríguez, vicepresidenta de la Asociación Misión y Desarrollo para Goundi, i que porta treballant des de fa mesos perque el concert sigui un èxit.
isabel 2 copia

Des de quan feu el concert?

El primer es va fer el març del 2003 al Casal del Metge, amb un aforament per a 300 persones. Vem començar de manera discreta, i fixa’t com ha canviat tot, fins a omplir des de fa molts anys la Sala Pau Casals de l’Auditori de Barcelona.

D’on va surgir la idea?

Doncs tot va anar arrel d’una “Nadala” que vem enviar als nostres amics, el 2002. Era la foto de la ma de Mario sostenint la ma d’un nen desnodrid ingressat a l’hospital de Goundi al Chad. La pianista Carmen Albors al rebre-la ens va donar la idea d’organitzar un concert solidari, i des del 2002 hem continuat amb aquest concrt anual a favor de l’hospital de Goundi/Chad. Per cert, la foto de les mans avui és el logo de l’associació.

1 Compteu amb moltes col·laboracions?

La més destacable és la de la Fundació “Banc de Recursos”, que ens ajuda amb material agrícola, i logística de càrrega de contenidors per al Chad.

En la darrera edició del concert com en aquesta es va implicar la Sant Andreu Jazz Band. Que suposa per vosaltres?

L’exit assegurat. He de comfessar que ja era seguidora abans i fan de la seva música, i sobretot valoro la tasca d’ensenyament que realitza el seu director Joan Chamorro. L’Auditori és molt gran i només es pot omplir quan el que ofereixes és de qualitat, com ells.

Per la gent que no la conegui, ens pots explicar la tasca de la vostra associació ?

Misión y Desarrollo para Goundi és una associació petita, sense ànim de lucre, fundada el 2003. La portem de manera familiar. El meu marit Mario és el president, el nostre gendre Ricardo és advocat, la nostra filla Adriana és la Secretaria i una servidora, m’encarrego de la recerca de recursos i difusió. El nostre principal projecte és la formació de metges chadians al Chad, amb professoratt europeu. Actualment comptem amb la primera promoció de 12 metges treballant en diversos hospitals del seu país. Al novembre llegiran les tesis doctorals 27 metges més. Un altre projecte de molt de pes és ajudar al col·lectiu de discapacitats físics –AHPG 422 persones, amb la docencia agrícola, cultiu de 7 Ha, de blat de moro i l’hort comunitari.

isabel 1 copia
Què pots comentar-nos sobre un altre de les fonts d’ingressos, els teus llibres?

Per descomptat. Amb el primer “Goundi, unas vacaciones diferentes” es van remodelar els dispensaris i es va pintar tot l’hospital de Goundi. Amb el segon, “Descubriendo el Corazón de la Tierar”, es va construir un nou Centre de Salut a N’Gangará –que pertany al districte sanitari de l’hospital de Goundi al Chad. Amb el tercer llibre “Cuando nos vamos, ¿a dónde vamos?, s’ha consstruit un altre nou Centre de Salut a N’Dilate, també pertanyent al districte sanitari de l’Hospital de Goundi al Chad.

llibres copia Quines activitats realitzeu?

Cooperació in situ cada dos anys durant dos mesos. Cooperació des d’aquí amb la recerca de recursos: exposicions fotogràfiques, xerrades, i conferencies de cooperació sanitaria, venda de llibres, concerts solidaris, participació en fires solidàries, presentació de llibres a biblioteques municipals i més coses….

2
Respecte al concert on aniran destinat els beneficis?

Aquest any els beneficis aniran destinats a la remodelació del centre de salut que es va cremar a Guiditi, i al projecte dels discapacitats físics de Guoundi (AHPG): reg per goteig, panels solars, llaurar i cultivar 9 Ha i l’ampliació de l’hort comunitari.

destinacio copia

Hi haurà algun punt d’informació ?

Sí. En el hall d’entrada i al Foyer. Estaran molt ben identificats els “Chic@s Chad”, voluntaris y alguns també cooperants, vestid@s de negre lluint el logo de la ma en les seves samarretes, per a informar, entrega de localitats, programes de ma i venda de llibres solidaris.

isabel voluntaries copia

Esteu molt emocionats amb la implicació que hi hagut perque sigui un èxit?

Perquè sigui un èxit de públic avui en dia s’ha de treballar moltíssim amb la tasca de la difusió, el boca a boca, i el porta a porta. La venda d’entrades va començar pel Nadal, com a regal de Reis, i molts i molts mailings, whasaps, facebook, i a demanar suports a la premsa com és en el teu cas, als ajuntaments…. en general aprofitant les mans amigues. A Cabrils hi haurà autocars que recolliran la gent per anar al concert.. com vols que no estigui emocionada¡¡¡¡!

Per finalitzar, que pots dir a la gent perque vingui al concert ?

Que gaudiran molt amb el nou espectacle de la Sant Andreu Jazz Band, dirigida per Joan Chamorro “Les Veus de la Sant Andreu Jazz Band” y a la vegada estaran col·laborant amb els projectes que Misión y Desarrollo para Goundi porta a terme a la regió de Goundi al Chad.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: