Neix la D. O. Verbàlia i apareixen quatre noves varietats de jocs 4 JOCS EN 4 POTS!

Text – Redacció-Premsa Devir. Fotos – Premsa Devir.

El gran èxit dels reeditats jocs de taula Verbàlia (2011) i Enigmàrius (2013) del tàndem Màrius Serra & Oriol Comas han portat a la casa editora, Devir, a crear la denominació d’origen Verbàlia per a jocs de paraules.

jocs 1 copia

La D. O. Verbàlia s’estrena amb quatre noves varietats de jocs verbals, dos de cartes i dos de daus, presentats en quatre pots poderosament editats, tots ells amb noms ben numèrics: Sisset, Setsis, Vuitquatre i Vuitdeu.

67) El Sisset és un joc de cartes molt fàcil de jugar que s’inspira en la dinàmica del Cinquillo per establir una subhasta de paraules. Ideal per a vetllades familiars.

sisset copia

76) El Setsis es juga amb 7 daus sil·làbics i un dau numèric, amb el pot de gobelet, i guanya qui més síl·labes ajunta. Ideal per a jugar amb nens.

set copia

84) El Vuitquatre es juga amb 13 daus lletrats. A cada tirada se’n perd com a mínim un i l’objectiu és allargar les tirades per puntuar més. Ideal per a experts.

vuit quatre copia

 

810) El Vuitdeu es juga amb cartes, interrogants i fitxes per tal d’endevinar la paraula secreta que ha amagat el guardià del mot. Ideal per a vetllades familiars.

vuit copia

Tots 4 els poden jugar de 2 a 6 jugadors. A partir de 10 anys. I una partida dura entre 45 i 60 minuts. El preu de venda recomanat de cada joc és de 15 euros.

Els experts testejadors que ja han tastat les primeres varietats de la D.O. Verbàlia han fet l’exercici literari de descriure’ls amb una recepta.

Aquest és el menú D.O. Verbàlia 2015:

Per començar un Vuitquatre, pica-pica ideal per a jugadors del morro fi. Cal tallar els diversos ingredients a dauets i triar en cada moment quants se’n serveixen, ben combinats. Addictiu i saludable.

D’entrant, el Sisset, joc exquisit de doble cocció. Vol foc lent mentre els jugadors fan créixer les columnes de cartes al xup-xup, lletra a lletra.

Però quan algú manifesta el desig d’endur-se una columna al plat, els fogons van a tot gas i la resta de comensals pot intentar afegir una lletra més al foc perquè aquell mot quedi sobtat i el rival en surti ben escaldat.

De segon, un vuitdeu, joc d’interrogants farcits. L’art de farcir un mot d’amagat amb vuit o deu lletres requereix paciència a l’hora de preparar-lo i perícia per endevinar-ne els secrets lletra a lletra, degustar-lo i deglutir-lo.

Per acabar, un setsis, joc ideal per postres. D’entrada, cal batre els daus en fred, i per facilitar que les síl·labes lliguin bé hi podem afegir alguna cantarella.

Màrius Serra, què vol dir una D.O. de joc verbal?

Després de tants anys ens hem adonat que els jocs verbívors han creat un estil, tant si són formals com els de la capsa de jocs Verbàlia com si són enigmes semàntics, a la manera de l’Enigmàrius. Per això hem pensat que la millor manera de comunicar aquest estil era acollint-nos al llenguatge dels productes de la terra.

La D.O. Verbàlia garanteix l’origen i la qualitat dels jocs, elaborats a partir d’unes pràctiques establertes prèviament. Aquí el consell regulador de la denominació d’origen és molt nombrós, perquè el componen els jugadors que constantment ens fan saber la seva opinió a partir de les pàgines dels verbívors, al portal verbalia.com o a verbaliajocs de facebook.

Oriol Comas, per què cartes i daus, ara?

Perquè els verbívors són insaciables, sempre en volen més. I perquè no sempre va bé carregar una capsa gran. Per això els quatre nous jocs D.O. Verbàlia són jocs independents que caben a qualsevol bossa i que es poden dur a tot arreu.

Són quatre noves maneres de jugar al país de Verbàlia, quatre nous jocs amb regles molt simples, que barregen en les proporcions adequades sort, estratègia de joc i coneixement de la llengua. Indispensables per als que han gaudit amb la capsa de jocs Verbàlia i a per tots els amants dels jocs lingüístics.

Devir Iberia és l’editora dels nous jocs de taula que marca la pauta en castellà, català i portuguès. Present a Brasil (país d’origen ), Portugal, Estats Units, Mèxic, Xile i Espanya (des de l’any 2000), és una multinacional on intenten seleccionar els millors jocs del món, editar-los i posar-los a disposició de tots els tipus de jugadors que
podem imaginar-nos. Joaquim Dorca, soci-director de Devir diu que Devir és una multinacional de butxaca. I també que “ Editar jocs de taula en català és un acte de justícia amb la societat catalana”. Devir ha editat en català els grans “eurogames” Catan i Carcassonne. Catan també ha estat publicat en euskera. També són molt importants els èxits de Verbàlia i Enigmàrius; sense faltar L’Illa Prohibida.

La gent de Devir diu que: “No importa l’edat que tinguis, ni si ‘portes els anys per dins o per fora‘, tenim un joc adequat perquè t’ho passis bé.

És igual si ets inquiet i vols jugar ràpid, si ets sensata i t’agraden les partides amb molta estratègia, si saps jugar a tot, o si ara comences a retrobar-te amb el plaer de jugar a qualsevol cosa, segur que existeix un joc ideal per a tu. Tot el món té el seu joc, i hi ha un joc perfecte per a cada persona.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s