10.000 KM, de Carlos Marques-Marcet, gran triomfadora dels Premis Gaudí de Cinema Català

Text – Albert Roca. Fotos – Paco Amate-Ruano- Albert Roca. 

Continuant l’estela exitosa de festivals com el de Málaga, una història d’amor per internet, el filme “10.000 KM” de Carlos Marques-Marcet, va ser la gran triomfadora dels Premis Gaudí, en la seva setena edició, al emportar-se els guardons a millor pel·lícula en llengua no catalana, millor director (Carlos Marques-Marcet), millor guió (Carlos Marques-Marcet i Clara Roquet), millor protagonista femenina (Natalia Tena) i millor protagonista masculí (David Verdaguer).

Carlos Marques-Marcet
Carlos Marques-Marcet
Natalia Tena. Foto ©Ruano
Natalia Tena. Foto ©Ruano
David Verdaguer. Foto © Paco Amate
David Verdaguer. Foto © Paco Amate

En la gala dels Gaudí celebrada ahir nit,   per primer cop en el Sant Jordi Club, van haver altes protagonistes, el filme Rastres de sàndal, guanyadora del Gaudí a la millor pel·lícula,, i el filme “El Niño” de Daniel Monzón, guanyadora de 7 premis, la major part d’ells tècnics.

premiats 1

El director Ventura Pons va recollir el Gaudí d’Honor-Miquel Porter a tota la trajectòria, i que ho va celebrar de manera poética i divertida. L’homenatge continuarà aquest dimarts 3 de febrer a la Filmoteca de Catalunya amb el passi de Morir (o no), presentada per ell mateix.

Foto ©Paco Amate
Foto ©Paco Amate

La gala va ser presentada per Ángel Llàcer, que va portar-la a terme de manera àgil i divertida, amb moments musicals amb cançons relacionant-les amb els títols nominats.

Foto ©Paco Amate
Foto ©Paco Amate

També va haver moment de reivindicació, amb les paraules de l’actriu Belen Fabra sobre els successos del 4 F, i d’emotivitat amb el record als que ens han deixat aquest darrer any i aquest mateix, sota la dolá veu musical d’Elena Gadel.

Foto ©Paco Amate
Foto ©Paco Amate

La presidenta de l’Acadèmia de Cinema Català, Issona Passola, no va voler ocultar el seu optiisme davant la nova situació del cinema català, recordant que hi haurà més cinema rodat a Catalunya, va anunciar el projecte del Club de Fans del Gaudí o el Club de Cinema Català, i va finalitzar el seu discurs recordant que “un país sense cultura no és un país ric. Un país sense cultura no existeix”.

Foto ©Paco Amate
Foto ©Paco Amate

La gala va reunir a 1.800 convidats i va ser emesa des del Sant Jordi Club per TV3 i la Xarxa de Televisions Locals,

L’Acadèmia del Cinema Català va reservat una cadira buida a la platea del Sant Jordi Club per recordar la situació del cineasta ucraïnès Oleg Sentsov: detingut a la presó de Moscou des del 10 de maig de 2014 per haver donat suport a les manifestacions europeistes de la plaça Maidan de Kíev.

PALMARÈS

premiats foto

Millor pel·lícula

Rastres de sàndal, dirigida per Maria Ripoll, escrita per Anna Soler-Pont, i produïda per Pontas Films S.L., amb la participació de Televisió de Catalunya i TVE.7.

Foto ©Paco Amate
Foto ©Paco Amate

Millor pel·lícula en llengua no catalana

10.000 KM, dirigida per Carlos Marques-Marcet, escrita per Carlos Marques-Marcet i Clara Roquet, i produïda per Lastor Media, La Panda Productions, amb la participació de TVE, Televisió de Catalunya i Canal +.

Millor director – Carlos Marques-Marcet per 10.000 KM

Millor guió – Carlos Marques-Marcet i Clara Roquet per 10.000 KM

Millor protagonista femenina – Natalia Tena per 10.000 KM

Millor protagonista masculí – David Verdaguer per 10.000 KM

Millor direcció de producció – Edmon Roch i Toni Novella per El Niño

premiats barbara

Millor pel·lícula documental – Gabor, dirigida per Sebastián Alfie, escrita per Sebastián Alfie, Pedro Loeb i Albert Solé, i produïda per Minimal Films i Miralab.

Millor curtmetratge – El corredor, dirigit per José Luis Montesinos, escrit per Iakes Blesa i José Luis Montesinos, produït per Caduco Films i Bastian Films.

Millor pel·lícula d’animació – Mortadel·lo i Filemó contra en Jimmy el Catxondo, dirigida per Javier Fesser, escrita per Javier Fesser, Claro García i Cristóbal Ruiz, i produïda per Zeta Cinema, amb la participació de Televisió de Catalunya, TVE i Canal +.

Millor pel·lícula per a televisió – Descalç sobre la terra vermella, dirigida per Oriol Ferrer, escrita per Marcos Bernstein i Maria Jaén, i produïda per Minoria Absoluta, Televisió de Catalunya, TV Brasil i TVE.

Millor direcció artística – Sebastián Vogler per Stella Cadente

Millor actriu secundària – Bárbara Lennie per El Niño

Foto ©Paco Amate
Foto ©Paco Amate

Millor actor secundari – Eduard Fernández per El Niño

Foto ©Paco Amate
Foto ©Paco Amate

Millor muntatge – Mapa Pastor per El Niño

Millor música original – Roque Baños per El Niño

Millor fotografia – Carles Gusi per El Niño

Millor vestuari – Mercè Paloma per Stella Cadente

Millor so – Sergio Bürmann, Oriol Tarragó i Marc Orts per El Niño

Millors efectes especials/digitals – Àlex Villagrasa (Lamppost), David Ambit, Lucía Salanueva, Lluís Rivera i Josep Claret per [REC]4: Apocalipsis

Millor maquillatge i perruqueria – Alma Casal i Elena Pérez per [REC]4: Apocalipsis

Millor pel·lícula europea – La grande bellezza (La gran bellesa), dirigida per Paolo Sorrentino, escrita per Paolo Sorrentino i Umberto Contarello i produïda per Indigo Film, Medusa Film, Mediaset, Pathé, France 2 Cinéma, Babe Film i Canal +. Itàlia.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: