Els colors musicals de Joana de Diego a Barnasants, el proper 31 de gener

Text i Fotos – Albert Roca. 

-Entrevista realitzada a l’Hotel Murmuri de Barcelona- 

El proper dissabte, 31 de gener, la cantant Joana de Diego presentarà el seu nou treball ‘Lluny de les teulades’ a les 20h. al Centre Cultural Albareda (Albareda, 22) dins del marc del Festival Barnasants 2015. Amb la sang musical en les seves benes –filla de la cantant de tango argentina, Elba Picó-, en el seu àlbum   la Joana recull deu cançons originals, petits poemes que proven d’abastar significats més amplis, en català, castellà i anglès. Cançó d’autor reposada amb influències jazzístiques.

joana portada

-Preg. Des de que vas nèixer t’has rodejat d’un ambient artístic molt especial a nivell familiar no?

Si, la meva mare era la cantant Elba Picó, que va morir l’any passat, i desde petita l’ambient musical i artístic m’arribava, ja que a més el meu pare, tot i que no és músic, tocava la guitarra,  i també escrivia lletres i gaudíem de la bona música, que tinguessin sempre una certa profunditat.

joana 1

-Preg. El teu disc està molt treballat, amb la reunió de la teva veu i la música

És un fet no pensat ni buscat.  Jo he estudiat música, he escoltat molta música instrumental i de tot tipus. I sempre he concebut treballar amb l’acompanyament musical més general i global. Les lletres de les cançons estan relacionades sempre amb els colors, paisatges sonors, ha sortit una mica així. Jo penso que en el resultat final hi ha un concepte, no buscat, que recull també les influències que he rebut.

-Preg. Les canços remeten molt als desamors

A molts desamors, “el dulce mal de amor” que també es diu. I jo penso que pot generar més inspiració l’amor com a fet dolorós.  Això està molt present en molts cantautors que jo he seguit i he escoltat, com  Joan Manel Serrat, per exemple.

joana 2

-Preg. Estàs rodejat d’un gran equip

Estic molt contenta, ja que hi ha excel·lents músics i persones: Sergio Velloso, Pep lladó, Noelia, Xevi Suárez… tots ells  són presents a través de diferents instruments com la flauta, el violí, el teclat acúscut, la guitarra acústica, el baix acústic… D’aqueta manera podem veure en la meva música el folk i altres vessants. Partint del concepte general que jo busco cadascú ha aportat les seves coses.

joana 4

 -Preg. Per finalitzar, ens pots avançar com serà el teu concert a Barnasants, dissabte 31 de gener?

El directe serà diferent al disc ja que el guitarrista no hi pot ser. La Noelia, la teclista, assumeix el pes del Sergio, el guitarra, amb el teclat acustic, i també hi serà el Xavi de la Salud, a la bateria. Per tot això en el concert es veurà un punt més rítmic del que hi ha al disc, però mantenint l’essència i el concepte. A més, cantaré temes nous que no estan en el disc.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: