Acte d’Investidura dels Confrares de mèrit i d’honor en la Setmana del Cava

Text – David Faine-Albert Roca. Fotos – Albert Roca. 

Nit d´estrelles i de bombolles, nit solemne i de juraments, nit de cofràres i en definitiva nit especial per la nombrosa i a la vegada selecta familia del cava, que es va viure en un marc incomparable, a les formidables intal.lacións de les Caves Juvé i Camps d´Espiells, rodejats de vinyes i disseny. Es tractava de l´acte d´investidura tardoral dels confràres del 2.014 dins la 33ª Setmana del Cava a Sant Sadurní d´Anoia, celebrat la nit de divendres 17 d’octubre.

confraria 2 por

confrar a 10 por 1

Amb els càntics de la Coral de Sant Sadurní dedicats al cava, es va donar apertura de la cerimònia en la que nombroses autoritats i personalitats i eren presents junt a generacions sencères de les families del cava de la regió. En un primer pla, la Reina del Cava 2014, la nedadora Ona Carbonell i les dames d’honor.

confraria 1 dames i reina

conraria 11

El President de la confraria el Sr. Toni De la Rosa Torelló en va fer l´introducció en un discurs en el que va explicar l´importància de l´acte aixi com els nombrosos actes en els que la confraria prent part durant tot l´any, ente altres porjectes solidàris com la 8ª Cursa Solidaria del País del Cava ( representativaen als actes de la Marató de TV3 ), o fins i tot el 3º Sopar Solidari de la Cofraria del Cava al MNAC de Barcelona on els ingressos es recapten per a l´ajuda económica dels necessitats en els Menjadors infantils.

confraria cava

Tot seguit es va iniciar el primer Acte d´investidura: els “Confrares de Número”, a persones de rellevància relacionades amb el món del Cava.

confraria 3 numeraris confraria 4 numeraris

Un acte amb el que se’ls vesteix amb la “Capa”, han de veure una copa de cava i aleshores fan el Jurament. És aleshores quan el President de la Confraria fa l´investidura amb les paraules: “JO T’ANOMENO CAVALLER (O DAMA) CONFRARE DE NÚMERO DE LA CONFRARIA DEL CAVA DE SANT SADURNÍ»

ACTE CONFRARIA 2

Acte seguit va ser el torn dels “Confrares de Mèrit”, en aquest càs personalitats del món de la prensa, cultura, esport i política: Julio Salinas (ExJugador del Dream Team del F.C. Barcelona), Aina Clotet (Actriu de nivel i consolidada trajèctoria), Salvador Capdevila (President del Mercat de la Boqueria), Eduard Pujol (Director de RAC1), Maite Fandos (Tinent Alcalde de Barcelona), Quim Masferrer (Actor, i presentador del Programa de TV3 “El Foraster”) i Roser Capdevila (Creadora, escriptora i “mare” de les internacionalment conegudes “3 Bessones”).

confraria 6 brindis

L'actriu Aina Clotet, va venir amb el seu glamour i simpatia que l'ha caracteritzat sempre.En el seu parlament va recordar que quan era una nena, quan li costava dormir, els seus pares aplicaven un mètode molt eficaç: mullar el xumet amb cava.
L’actriu Aina Clotet, va venir amb el seu glamour i simpatia que l’ha caracteritzat sempre.En el seu parlament va recordar que quan era una nena, quan li costava dormir, els seus pares aplicaven un mètode molt eficaç: mullar el xumet amb cava.
Julio Salinas va reivindicar-se un gran defensor del cava i de les plaques, de les que és un gran col·leccionista.
Julio Salinas va reivindicar-se un gran defensor del cava i de les plaques, de les que és un gran col·leccionista.
La il·lustradora Roser Capdevila, autora del Cartell de la Setmana del Cava.
La il·lustradora Roser Capdevila, autora del Cartell de la Setmana del Cava.
"El Foraster" Quim Masferrer, pregoner de la Setmana del Cava, va protagonitzar els moments més divertits, i va comentar que després de passar de ser Jove Confrare, Confrare de Mèrit li faltava ser "Reina del Cava".
«El Foraster» Quim Masferrer, pregoner de la Setmana del Cava, va protagonitzar els moments més divertits, i va comentar que després de passar de ser Jove Confrare, Confrare de Mèrit li faltava ser «Reina del Cava».

Finalment, es va donar pas a l´investidura del Confrare d´Honor, el reconegut internacionalment, pintor mallorquí Miquel Barceló, considerat una de les máximes figures internacionals en el camp de l´impressionisme, en obres representades i exposades arreu del món com al museu del Louvre o obre significatives com les realitzades a la cúpula de la sala XX del Palau de les Nacions Unides a Ginebra. La confraria del Cava li havia preparat una sorpresa, la interpretació d’una de les cançons emblemàtiques mallorquines, «La Balanguera», a càrrec de la Coral de Sant Sadurní d’Anoia.

confraria 8 miquel

Miquel Barceló va recordar que li agradaven molt aquests cerimònies "artúriques". LI sobre la capa manifestar de manera divertida, que li recordava el vestit de "Batman".
Miquel Barceló va recordar que li agradaven molt aquests cerimònies «artúriques». LI sobre la capa manifestar de manera divertida, que li recordava el vestit de «Batman».

Les fotografies protocolàries i també informals i el sopar d’honor van posar el punt i final a l’acte.

conraria 13 bis confraria 14 por 3

Una gran nit, en definitiva, en la que es va prometre fidelitat al cava, defensar-lo i enlairir-lo allà on sigui, en definitiva un acte de primer nivell, amb una organització fantàstica, un assistents entusiàstes i uns protagonistes de luxe.

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: