Francesc Betriu: “Lluis Homar va ser sempre la primera opció per protagonitzar “La plaça del Diamant”

Text – Albert Roca. Fotos – Carlos Ferriz.

Un dels grans protagonistes de la gala dels Premis Sant Jordi de Cinematografia d’RNE va ser, sense cap mena de dubte, Francesc Betriu, que ha rodat films tan coneguts com. “ Réquiem por un campesino español”, “ Sinatra” “Una pareja perfecta” i molts d’altres….

betriu

 

Betriu va rebre el premi especial Sant Jordi a la seva trajectòria, de mans de Lluis Homar, protagonista de la seva pel·lícula més emblemática “La plaça del diamant” i de la que recordava que “tot havia d’anar bé ja que la novel·la de Mercè Rodoreda té molta força i molt de text, amb una història molt maca”. Sobre Lluis Homar recorda que “va ser el seu primer filme i no conexia el que havia fet en el Teatre Lliure. El vaig veure i va ser sempre la primera opció per protagonitzar aquest film”.

bet ent 2

Un altre actor carismàtic que va protagonitzar un dels seus films va ser Alfredo Landa, protagonista de “Sinatra” “del que va rebre el premi de la Generalitat. El vaig veure un dia per la tv que parlava en català i ho feia molt bé, ja que va estar vivint durant alguns anys de la seva infantesa a Figueres. És una película que tinc molts bons records”

Per finalitzar li preguntem sobre la situació del cinema on ha viscut molts canvis “la gent li segueix agradant veure histories, gaudint dels personatges, però cada vegada menys a le ssales d’exhibició…”

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: