AL GALOP! amb CARME ELIAS AL TEATRE AKADÈMIA A PARTIR DEL 6 DE MAIG

Text – Redacció-Comèdia Comunicació. Fotos  © David Ruano

El Teatre Akadèmia de Barcelona ha presentat aquest matí la seva nova producció: Al Galop, la versió catalana de Full Galop, traduïda per un mestre especialista en dramatúrgia anglosaxona, Joan Sellent.

© David Ruano
© David Ruano

Es tracta d’un monòleg sobre Diana Vreeland, la gran dama que va crear la imatge de l’editora de moda tal i com la coneixem avui en dia. Vreeland va ser l’editora de Harper’s Bazaar (1936–1962) i de 1963 a 1971 va posicionar la revista Vogue fins a convertir-la en un referent. Vreeland va canviar el concepte de les revistes de moda, que gràcies a ella van deixar de ser una sèrie de consells i receptes per mestresses de casa. Apostava per una dona independent, convidava al progrés, exaltava el canvi i premiava l’autoacceptació. Es va rodejar dels grans fotògrafs de la seva època i va revolucionar les portades. Després del seu pas per Vogue, va ser comissària d’exposicions al Costume Institute del Metropolitan Museum de Nova York.

L’actiu Carme Elias accepta el repte de convertir-se en aquesta famosa, genial i poderosa periodista que, des de la meitat dels anys trenta va estar al centre de la vida novaiorquesa i internacional. Ho fa de la mà del director Guido Torlonia, que va iniciar la seva carrera com a ajudant de direcció de Giorgio Strehler al Piccolo Teatro de Milà, amb qui va treballar en produccions com Faust I i II de Goethe i Arlecchino servitore di due padroni de Goldoni. Torlonia és també el responsable del darrer muntatge de Full Gallop representada a Europa, que es va poder veure a Florència el 1997.

Al Galop és una brillant i corrosiva obra escrita per Mark Hampton i Mary Louise Wilson, en què es reflecteix l’extraordinària societat i esdeveniments de l’època de Vreeland. L’acció se situa l’agost de 1971 a l’apartament de l’editora a Park Avenue. Ella acaba d’arribar d’un viatge per Europa, que inicia després de ser acomiadada de Vogue. En aquest moment de crisi, un cop decideix quina direcció seguirà, agafa les regnes de la seva vida per anar-hi “al galop”.

Informació pràctica

© David Ruano
© David Ruano

Teatre Akadèmia. Teatre Akadèmia (C/Buenos Aires, 47-49. Barcelona).

Del 6 al 25 de maig de 2014 (diumenge 18 de maig no hi ha funció)

Estrena: 6 de maig a les 20.30 h.

De dimecres a dissabte a les 20.30h

Diumenge a les 18.30h

Preus:

Dimecres i dijous: 18€

De divendres a diumenge: 22€

25% descompte per a socis Club TR3SC, jubilats majors de 65 anys, Carnet Jove, Carnet de la Xarxa de Biblioteques de la Diba.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: