Joglars tornen a Barcelona set anys després amb «El coloquio de los perros», al Teatre Poliorama

Text – Redacció-Premsa Comèdia Comunicació. Fotos – David Ruano

La companyia»Els Joglars» torna a Barcelona després de més de set anys d’absència. Amb una coproducció de la Compañía Nacional de Teatro Clásico de Madrid, els Joglars arriben al Poliorama amb una adaptació de Cervantes «El coloquio de los perros», que es podrà veure a Barcelona del 16 d’abril al 4 de maig.

joglars cartell

Després d’El retablo de las maravillas i d’En un lugar de Manhattan, Joglars refermen la seva admiració intacta vers Cervantes, convertint-lo així en un excel·lent company de viatge en aquest nou projecte que arriba a Barcelona. Els dos protagonistes de la novel·la El coloquio de los perros són els discrets gossos de carrer Cipión i Berganza, beneïts amb el do de la parla durant una nit. Els vells gossos, han observat durant tota la vida, des de la seva mudesa, la condició humana, la misèria, tot el ridícul dels bípedes i, abans que acabi la nit i els desaparegui el do de la parla, expliquen l’autèntica realitat. El muntatge, que manté tot el cinisme de la companyia combinat amb la ironia de Cervantes, compta amb la interpretació del mateix director Ramon Fontserè acompanyat per Pilar Sáenz, Dolors Tuneu, Xavi Sais i Xevi Vilà.

© David Ruano
© David Ruano

 

En aquesta adaptació de la novel·la exemplar de Cervantes, Berganza és femella, i germana de Cipión. Els dos gossos, bastant vells ja, són en una gossera veient passar els seus últims dies. Una nit, sense saber per què, Cipión i Berganza adquireixen de forma sobrenatural el do del parla. Amb la seva xerrada, primer sorprenen i després interessen a Manolo, el guarda de la gossera on estan tancats. Les seves paraules, en un llenguatge molt elaborat i una mica “antic” (donat que en una altra vida van ser poetes), ens van explicant els detalls de les seves vides i les de les persones a les quals han acompanyat.

© David Ruano
© David Ruano

 

Els vells gossos Cipión i Berganza al llarg del seu periple observen des de la seva mudesa tota la condició humana, tota la misèria, tot el ridícul dels bípedes, i abans que se’ls acabi la nit i els desaparegui el do del parla expliquen la realitat autèntica: que els llops són els pastors, que la defensa ofèn, que les sentinelles dormen, que la confiança roba i el que ens allibera ens mata.

Informació i venda d’entrades:

Del 16 d’abril al 4 de maig 

Horari de funcions : 

Dimecres, dijous i divendres: 21h
Dissabte: 18h i 21h
Diumenge: 18h

Funcions amb variació d’horari :

Dilluns 21/04 la funció serà a les 18:00 h
Dijous 24/04 se celebra l’estrena
Dimecres 30/04 la funció serà a les 21:15
Dijous 01/05 la funció serà a les 18:00 h (festiu)
Divendres 25/04 la funció serà a les 21:15

Preu: de 18 a 27 euros

Venda d’entrades

On- line | www.teatrepoliorama.com
On- line | www.ticketmaster.com
Telèfon | 902 15 00 25 | de 8 a 24h
Taquilla Teatre Poliorama ( La Rambla , 115 | Tel 933177599)
Teatre Victòria (Av. Paral · lel , 67-69 | Tel 93 324 97 42 )

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: