El llegendari pianista Stephen Kovacevich, al Palau de la Música per primer cop, aquest proper dimarts

el

Text – Redacció-Premsa Palau de la Música. Foto – Premsa Palau de la Música.

El proper dimarts, 14 de gener de 2014, a les 20.30 h, el llegendari pianista Stephen Kovacevich, especialment reconegut per les seves interpretacions de Ludwig van Beethoven, oferirà el seu primer recital al Palau de la Música Catalana, en el cicle Palau 100, amb un programa centrat en el compositor alemany. L’any 2004 el seu enregistrament de la integral de les Sonates de Beethoven va rebre el Premi Rosette que atorga la prestigiosa Penguin Guide.

stephen-kovacevich_66576

A més de la seva carrera com a solista, en què és admirat per les interpretacions de Beethoven, Brahms, Mozart i Schubert, Kovacevich ha dirigit durant molts anys i ha rebut nombrosos premis pel seu treball amb orquestres amb repertori dels segles XVIII i XIX. Com a solista ha actuat amb les millors orquestres i directors, com Sir Colin Davis, Hans Graf, Bernard Haitink, Kurt Masur, Sir Simon Rattle i Sir Georg Solti.

El programa que interpretarà al Palau s’iniciarà amb la Sonata op. 10 núm. 1 de Beethoven, una obra de joventut concisa i plena d’originalitat. A continuació  Kovacevich abordarà la Sonata op. 109, publicada el 1821, una partitura que remet constantment a Bach i sobretot a les sevesVariacions Goldberg, model omnipresent en les extraordinàries variacions del tercer moviment. Ja en la segona part interpretarà quatre de les  elaborades sis Bagatel·les op. 126, compostes el 1824, obres breus que Beethoven va compondre els últims anys vida. Clourà el concert la Sonata op. 110, en què el model bachià és encara més evident, alhora que hi abunden les referències a Händel, autor molt estimat per Beethoven.

 

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s