Homenatge a Concha Velasco a la Filmoteca, el proper dijous 10 d’octubre

Text – Redacció-Acadèmia del Cinema Català- Foto – ©Academia de las Artes y las Ciencias Cinematográficas de España. 

L’actriu Concha Velasco rebrà un homenatge el proper 10 d’octubre a la Filmoteca de Catalunya per haver estat distingida amb el Goya d’Honor 2013.

©Academia de las Artes y las Ciencias Cinematográficas de España
©Academia de las Artes y las Ciencias Cinematográficas de España

Concha Velasco assistirà la projecció de la pel·lícula Pim, pam, pum ¡Fuego! (1975), acompanyada d’Isona Passola(Presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català), Judith Colell (Vicepresidenta de l’Academia de las Artes y las Ciencias Cinematográficas de España) i Esteve Riambau (Director de la Filmoteca de Catalunya)Abans de la projecció, es glossarà la figura de l’homenatjada.

La sessió, que tindrà lloc a la Sala Chomón (340 localitats) de la Filmoteca, serà d’entrada gratuïta per gentilesa del productor, José Frade. El públic interessat podrà recollir les invitacions el mateix dia a la Filmoteca, de 9 a 14 hores i a partir de les 16 hores.

L’acte és fruit de l’acord entre les acadèmies de cinema catalana i espanyola, amb la col·laboració de la Filmoteca de Catalunya, amb l’objectiu de promoure l’obra dels Premis d’Honor que anualment atorguen les dues entitats. Per la seva banda, l’Academia de las Artes y Ciencias Cinematográficas de España va homenatjar el passat mes d’abril a l’actriu Montserrat Carulla, Gaudí d’Honor 2013, amb la projecció de la pel·lícula de José Antonio Nieves Conde,Surcos (1951).

Pim, pam, pum… ¡Fuego! (1975) dirigida per Pedro Olea, guió de Rafael Azcona i Pedro Olea. Intèrprets: Concha Velasco, Josep Maria Flotats, Fernando Fernán-Gómez, José Orjas, Mara Goyanes, José Franco, José Calvo, Erasmo Pascual. Espanya. VE. 100’

Productor: José Frade Producciones Cinematográficas S.A.

Sinopsi: 

A l’inici dels anys quaranta, una corista s’enamora d’un soldat desertor, però es veu obligada per la necessitat a acceptar els favors d’un estraperlista d’avançada edat i ben situat, una relació que acabarà en un final tràgic.

Aquest film va ser un dels primers a mostrar, d’una forma amarga i desencantada, les conseqüències de la Guerra Civil, lluny del triomfalisme que el franquisme havia posat en les pel·lícules fetes fins llavors. Concha Velasco, que deu els seus millors papers en cinema a Pedro Olea, va utilitzar per a la creació del seu personatge-víctima tota la seva vella saviesa teatral.

Entrada gratuïta fins a completar l’aforament. Les invitacions es podran recollir a les taquilles de la Filmoteca el dijous 10 d’octubre de 9h a 14h i a partir de les 16h.

Acte organitzat per l’Acadèmia del Cinema Català amb la col·laboració de l’Academia de las de las Artes y las Ciencias Cinematográficas de España, la Filmoteca de Catalunya, José Frade Producciones i l’Amister Art Hotel.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: