Festa d’estiu del Cinema Català, premis contra la crisi

el

Text – Redacció-Albert Roca. Fotos – Albert Roca.

El Palau Robert va acollir la nit de dimecres una nova edició de la Festa d’estiu del Cinema Català, organitzada per l’Acadèmia del Cinema Català. Era el primer acte públic de la nova Junta Directiva de l’Acadèmia escollida a les eleccions del passat mes d’abril. Presidida per la productora Isona Passola, amb l’actor Sergi López de vicepresident, la productora Elisa Plaza de secretària, l’empresària de post-producció Rosa Mª Fusté i els vocals Pep Armengol, director de càsting, les actrius Aina Clotet i Clara Segura, el director i guionista Cesc Gay, el productor Edmon Roch i el director de fotografia Josep M. Civit.

foto gala

detall gala

L’acte va ser presentat pels actors Iván Morales i Vicenta Ndongo, que van recordar els nombrosos guardons de les pel·lícules catalanes: 29 films catalans amb 102 premis arreu del món, unes xifres que fan valer la potencia del cinema català, en uns moments de crisi, agreujats amb la pujada de l’IVA.

gala presentadors

L’acte va tenir diferents moments destacats, l’homenatge pòstum al recordat director Bigas Luna, que va rebre el premi Pepón Corominas. L’actor Sergi López, li va retre un record d’una manera molt emotiva, bevent ví en el porró, símbol de l’amor del director pel món mediterrani, que va transmetre en les seves pel·lícules.

gala sergi

Un altre fet a destacar va ser l’inici d’una campanya pedagógica de sensibilització de respecte dels drets d’autor, les descàrregues i l’avantprojecte de la llei de propietat intel·lectual. A la pantalla es va projectar una peça audiovisual amb imatges de materials requisats per la policia, lots de discs pirates, venedors del carrer a Bangkok, amb deixalleries i trituradores.

Entre el públic, uns actors “infiltrats” van interpretar el paper de venedors ambulants de pel·lícules pirates que intenten vendre DVDs clandestins als assistents, com el director Andy Muschietti “Mamá”, i als quals se’ls va entregar un fulletó amb informació sobre les conseqüencies de la piratería en tots els sectors. ¡. Quan la gent diu que no (o que sí!), el venedor els lliurarà un fulletó on s’expliquen les conseqüències de la pirateria per a la indústria cinematogràfica i els propis protagonistes de les descarregues.campanya

La presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català Isona Passola, va cloure l’acte amb l’anunci que l’Acadèmia del Cinema Català ha estat convidada a formar part de la xarxa d’acadèmies cinematogràfiques europees, FAN of Europe. L’acte de benvinguda tindrà lloc el proper divendres 5 de juliol a Karlovy Vary.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s