Demà arrenca Sónar 2013, amb prop de 140 actuacions fins diumenge

Text i Fotos – Redacció-Premsa Sónar.

El show de Kraftwerk en 3D -per al qual es lliuraran les clàssiques ulleres bicolors- i el nou espectacle audiovisual de Pet Shop Boys encapçalen el 20è Aniversari de Sónar, que es celebrarà entre demà dijous i el diumenge; prop de 140 actuacions que reuneixen totes les corrents essencials de l’electrònica, i més de 60 activitats de tecnologia i mobilitat aplicades a la creació

Un aniversari al qual també se sumen convidats de la talla de Jurassic 5, Richie Hawtin, Chromatics, Jamie Lidell, Bat For Lashes, Laurent Garnier, Two Door Cinema Club, Modeselektor, Derrick May, Paul Kalkbrenner, AlunaGeorge o 2manydjs, entre molts altres.

Kraftwerk (3D show)
Kraftwerk (3D show)

Sónar 2013 mostra l’explosió de la música electrònica a EUA

(Skrillex, Major Lazer, Diplo, Seth Troxler, TNGHT…), presenta el més interessant del nou techno experimental (Vatican Shadow, Raime, Diamond Version, Dinos Chapman, Karenn, Lorenzo Senni…), s’endinsa en els territoris del minimalisme i el classicisme (Olafur Arnalds, Francesco Tristano, Max Richter + bcn216…), per descomptat, exhibeix els millors djs i productors de la música de ball d’avui (Lindstrøm & Terje, Maya Jane Coles, Skream, Nicolas Jaar, Oneman, Justice…) i aposta un any més pel talent nacional (ZA!, Delorean, Lost Twin, La Bien Querida, bRUNA, Alizzz, o el trio històric de djs de Barcelona que van actuar en la primera edició de Sónar: Angel Molina, César de Melero i Zero, entre d’altres).

Els mítics Pete Shop Boys actuaran al Sónar
Els mítics Pete Shop Boys actuaran al Sónar

El festival celebra el seu 20è Aniversari reafirmant els seus valors i afrontant nous reptes

Sónar arriba a la seva 20a edició revalidant els valors fundacionals que defineixen al festival des del seu naixement: el vincle entre creativitat i tecnologia, i la seva vocació d’esdeveniment global i punt de trobada de creadors, públic i indústria de diferents disciplines i comunitats.

Aquest aniversari suposa també afrontar nous reptes de futur: la renovació de formats amb la ubicació de Sónar de Dia a Fira Montjuïc, i el naixement de Sónar+D com aposta decidida per l’activitat professional, vinculant les empreses creatives i tecnològiques amb un especial èmfasi en la relació entre mobilitat i creació.

Sónar de Dia estrena la seva nova ubicació a Fira Montjuïc i Sónar de Nit amplia els seus escenaris principals

La nova ubicació de Sónar de Dia a Fira Montjuïc permet augmentar l’espai disponible, facilitant la circulació dels assistents i millorant les condicions per poder gaudir més i millor dels concerts i les activitats del festival, a més de la creació de la nova àrea Sónar+D. S’escurça, a més, la distància entre Sónar de Dia i Sónar de Nit amb transport porta a porta en 10 minuts.

Per la seva banda, Sónar de Nit guanya també en capacitat en els principals escenaris (SonarClub i SonarPub), millora la circulació interna i inaugura nous accessos per a públic i professionals.

Francesco Tristano
Francesco Tristano

Sónar+D, l’espai on conflueixen creativitat i tecnologia

Sónar+D neix de la col·laboració amb la Mobile World Capital Barcelona i reunirà a les quatre plantes del Palau de Congressos, a Sónar de Dia, a més de 2.500 professionals de les indústries creatives i tecnològiques procedents de 1.400 empreses de 50 països de tot el món.

Sónar+D és el laboratori, i punt de trobada, que mostra les eines i experiències que avancen el futur de la música, la creació digital i les seves relacions amb la mobilitat. Durant 3 dies Sónar+D reunirà experts i iniciatives empresarials que permetran veure, sentir i tocar els instruments del futur, descobrir i provar els softwares i les aplicacions més sorprenents i aprendre amb workshops i conferències. Sónar+D té també una decidida vocació professional que ajudarà a afavorir els contactes, les relacions comercials i el networking, i possibilitarà l’exploració de noves vies de negoci en les àrees i activitats exclusives per acreditats.

A més de l’estreta col·laboració amb la Mobile World Capital Barcelona, Sónar+D ha establert acords per al desenvolupament d’activitats amb institucions i companyies de primer nivell com el Music Technology Group de la Universitat Pompeu Fabra, Berklee College of Music de Boston, Google, The New Radiophonic Workshop de la BBC, CosmoCaixa o el Museu Nacional d’Art de Catalunya.

Ritchie hawtin
Ritchie hawtin

Barcelona, capital mundial de la cultura electrònica

En aquestes dues dècades de vida han actuat a Sónar Barcelona més de 7.000 artistes dels àmbits de la música i la creació digital, entre els quals es troben referents mundials de les últimes dècades: Chic, Beastie Boys, Roxy Music, Daft Punk, Aphex Twin, Devo, Björk, Sonic Youth, Ryuichi Sakamoto, Karlheinz Stockhausen, De La Soul, The Chemical Brothers, New Order… i, per descomptat, Kraftwerk i Pet Shop Boys.

Des de fa 20 anys, el festival és un focus d’atracció internacional per públic i professionals pel qual han passat més de 1.200.000 visitants de tot el món, convertint cada any Barcelona en la capital mundial de la cultura electrònica.

Per Sónar 2013 l’ocupació hotelera s’acosta al 90% i suposa el ple absolut en apartaments turístics. El festival ha venut entrades en més de 90 països per a la present edició, i l’impacte econòmic en sectors com l’hostaleria, el comerç i l’oferta cultural superarà els 52 milions d’euros.

CCCB, MACBA, el Museu Nacional d’Art de Catalunya i CosmoCaixa: les altres seus de Sónar 2013

Sónar 2013 tancarà l’edició del seu 20è Aniversari el diumenge 16 de juny al CCCB (Centre de Cultura Contemporània de Barcelona) i el MACBA (Museu d’Art Contemporani de Barcelona) amb dos concerts d’alt nivell que comparteixen la reinterpretació i la recomposició com a base conceptual dels seus respectius discursos musicals.

Ells són Max Richter + bcn216: Four Seasons Recomposed (al Teatre CCCB a les 20h) i Lorenzo Senni presenta ORACLE (a l’Atri MACBA a les 22h). La Plaça Joan Corominas (fins a l’any passat seu de l’escenari SonarVillage) ampliarà la seva oferta d’hostaleria per aquella nit i comptarà amb la sessió de Dj MouseDown.

El Museu Nacional d’Art de Catalunya serà una seu d’excepció de Sónar+D amb la presentació de «Matter», de Davide Quayola: una monumental escultura digital de 12 metres d’altura i 48m2 suspesa del sostre de la imponent sala Oval. «Matter» reinterpreta les textures i els volums de l’escultura «El Pensador», de Rodin. Per la seva banda, la instal·lació «Labyrinthitis», de Jacob Kirkegaard ocuparà la rampa helicoïdal de CosmoCaixa. Es tracta d’una peça sonora psicoacústica i interactiva elaborada amb sons generats pels òrgans auditius del propi Kirkegaard.

SonarCinema

La programació de SonarCinema presenta un programa de 10 projeccions que inclou des de documentals sobre Snoop Dogg i Modeselektor a un curt dirigit per Harmony Korine i protagonitzat per Die Antwoord. També es podran descobrir una sèrie de capítols dedicats als nous gèneres musicals, una versió distòpica i molt personal de l’obra «Alícia al País de les Meravelles», un recull de clips de Max Albert o una peça de videoart sobre l’exploració del codi binari, entre altres obres.

Tota la informació i més a les apps oficials de Sónar 2013

Sónar 2013 presenta dues noves apps per a smartphones. L’aplicació Sónar Festival 2013 Official, desenvolupada en col·laboració amb Deezer, permet consultar la programació per dies, escenaris, horaris i artistes, a més de incloure MySonar, el calendari personalitzat d’actuacions preferides que t’avisa 15 minuts abans que comencin, i el Deezer Music Quiz, un fascinant i addictiu joc per posar a prova els coneixements musicals de l’usuari.

Per la seva banda, Sónar 20 és l’aplicació creada especialment per celebrar els 20 anys del festival i que permet compartir missatges escrits per les majorettes protagonistes de la imatge d’aquest any.

Sónar torna a Reykjavík i Tòquio el 2014 i planeja noves destinacions

Sónar ha continuat aquest 2013 el seu recorregut pel món amb la primera edició de Sónar Reykjavik (amb una impressionant resposta de públic que va exhaurir les 6.000 entrades disponibles per a les dues nits del festival) i el seu ja habitual destí japonès, per primera vegada en dues ciutats: Tòquio i Osaka, consolidat plenament en l’agenda local nipona i amb més de 7.000
espectadors reunits entre les dues ciutats.

Sónar Reykjavik celebrarà la seva 2a edició els dies 13, 14 i 15 de febrer de 2014. En les properes setmanes Sónar anunciarà les dates de la setena edició del festival al Japó i la incorporació de dues noves destinacions per a l’any vinent.

#sonar2013 en directe i a Internet

Sónar oferirà una àmplia cobertura en directe a través de les seves xarxes socials. Els seguidors podran gaudir a temps real d’actualitzacions, informació pràctica, fotografies, streaming d’àudio i molt més. Aquests són els hashtags oficials: #sonar2013 i #sonar20years.

Durant el festival, els continguts de les xarxes s’ampliaran amb un blog en la pàgina oficial de Facebook, els guanyadors del concurs d’Instagram es convertiran en fotoreporters publicant una selecció en directe de les millors imatges de Sónar de Dia; cada escenari tindrà una cobertura a Twitter des d’un perfil específic, es penjaran fotogaleries a Pinterest i Facebook diàriament; s’activaran check-in’s oficials a Foursquare per tal que els usuaris es trobin i puguin localitzar amics propers; i iCat oferirà alguns dels millors concerts en directe des Sónar de Dia i Sónar de Nit a la seva pàgina web Icat.cat.
Tota la informació sobre els nous espais, mapes, accessos, transports i venda de tickets a http://www.sonar.es i a l’App Oficial Sónar2013.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: