El retorn de les Polseres Vermelles

Text Noelia Baldrich. Fotos Albert Roca.

“Quan sento que tot s’acabat, que no ser aixecar el cap, que no tinc forces per continuar cap a endavant, quan sento que m’he fet petit, que el món continuaria igual si jo no fos aquí …” sentim aquest nou “Fil de llum” musical, d’Andreu Rifé, anunciant que torna a ser aquí Polseres Vermelles.

La sèrie que al 2011 es va convertir en tot un fenomen de masses, traspassant totes les línees vermelles d’èxit, torna amb nous capítols sobre les vivències d’aquell grup de nois i noies ingressats en un hospital lluitant contra la seva malaltia. La trama basada en la vida de l’Albert Espinosa, creador de la sèrie, ha captivat l’audiència i ha traspassat fronteres –Antena 3, Neox, la mexicana Tv Azteca, fins i tot la productora de Spielberg, Dreamworks, s’ha fet amb els drets-.
nota polseres 2
Coneixent la història d’Espinosa no era d’estranyar que la trama tingués tanta repercussió. Espinosa, guionista, autor teatral, escriptor, va patir tres càncers que el van obligar a passar deus anys, la seva adolescènica, en un hospital. Tenia gravat en el seu cos i la seva ment aquest encoratjador guió que amb l’ajuda de Pau Freixes, com a director, l’elenc de joves talents d’actors –Alex Monner nominat als Goya- ,TV3 i la productora Filmax , va aconseguir al 2011 donar-li una vida tan real i emotiva que els diumenges el públic bategava amb al ritme de Polseres Vermelles. nota polseres 3

Ara, nous capítols, 15, posaran a prova la força captivadora de la sèrie tot i que el repte sembla guanyat abans d’hora. La nova temporada es presenta més dura i colpidora. El Lleó, l’ Igor, el Toni, el Roc i la Cristina, ara ja adolescents, hauran de treure forces per enfrontar-se de nou a les seves malalties. “La valentia és el motor d’aquesta segona temporada” ressalta Espinosa per explicar el trauma psicològic que suposa quan ets adolescent recaure per segona vegada en una malaltia tan greu: “si ja és difícil ser adolescent fora d’un hospital ser-ho a dins…”. Reconeix que tenia ganes de rodar aquesta segona temporada perquè els personatges han evolucionat i les històries són més complexes i incorpora altres elements : el cansament, el desig de posar-se bé, l’amor, el sexe.
Equip central polseres
Apareixen altres trastorns i malalties de la mà de noves incorporacions com la Rym, el Dani, el Lucas o la Mariona. Històries dures que s’entrecreuaran, conviuran i compartiran amb tots nosaltres la seva força per continuar units. Una polsera vermella com a símbol d’amistat i per tirar endavant. Espinosa encara aquesta segona temporada amb molta il·lusió per reprendre el contacte amb el públic ara amb noves formules. A banda del Faceboock i el seu blog s’estrena un nou pulsímetre: es posa un àlbum de cromos digital i un compte de twitter: PolseresTV3.

Mireia Vilapuig acompanya als nous amics de les Polseres Vermelles.
Mireia Vilapuig acompanya als nous amics de les Polseres Vermelles.

De moment el pols de la preestrena, celebrada el passat dijous, va registrar pulsacions molt altes, atès el gran nombre de fans i mitjans que es varen unir amb motiu de les Polseres Vermelles a l’Auditori. No van desvetllar gran secrets de la trama, ni tant sols si es pensa ja en la tercera temporada, “esperem veure com funciona la segona” repetia l’equip, però coneixent les preferències cinèfiles de l’autor amant les pel·lícules de circuits vitals indestructibles, i el seu lema “la mort dona molta vida” tot fa pensar que el guió ja li ronda pel cap.

La història d’aquests joves herois televisius es reprèn des d’avui dilluns perquè van “prometre prendre el repte a partir d’aquell instant” que van començar a TV3. La nova banda sonora “Fil de llum”, composta e interpretada per Andreu Rifé, que interpreta alhora al Josep, un metge del Mir, ens aconsella el que ara que toca: “Respira , espera, aixecat sense presa, inspira, refés-te’n, la vida no t’espera”. Tampoc Polseres Vermelles, tots els dilluns a partir de les 22’30 hores.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s