L’Hotel Oriente va acollir l’entrega del premi «Un dels nostres – Christa Leem» a Pilar Manjon i Ian Gibson

Text – Redacció. Fotos Murmuri Comunicació. 

Ahir dilluns, l’emblemàtic Hotel Oriente va acollir l’entrega dels premis “Un dels nostres – Christa Leem”, que aquest any han compartit a l’escriptor Ian Gibson i Pilar Manjón, de la «Asociación 11M Víctimas del Terrorismo».

L’acte el va presentar Mario Gas «Aquest premi se’l dóna a qui es signifiquen per ser ells mateixos per als qui el seu pas per aquest món és un compromís amb les persones i les idees”.

El president del «Loby Un dels Nostres», Joan Estrada, va recordar als presents al sopar que “aquest grup està integrat per persones clarament d’esquerres”.

Pilar Manjón va fer arrencar una llarga ovació entre els presents després del seu emotiu i personal discurs “gràcies a dtots pequè si esteu avui aquí és perquè encara avui no heu baiat d’aquell tren en el que molts vem dir que anàvem tots aquell dia”.

Ian Gibson es va emocionar molt,  al mateix temps que els presents i va voler donar la nota d’humor “ una vegada una persona va dir que els irlandesos som celtes espanyols que van pujar massa amunt però sentim nostalgia del sud”. També va apuntar que  «a vegades penso que no sé si li cauria bé a Garcia Lorca, el millor poeta de tots els temps”.

El col·lectiu «Loby Un dels Nostres» el va fundar l’activista Joan Estrada l’any 2003 amb l’objectiu de mantenir units a través de tertúlies un grup d’amics que tenen en comú una visió progressista de la vida des del punt de vista polític, social i humà. Persones unides per un compromís amb la llibertat d’expressió i en defensa d’una societat d’esquerres. 

El primer «Premi Un dels Nostres – Christa Leem» se li va concedir, l’any 2006, a títol d’homenatge pòstum a la pròpia Christa Leem (1953 – 2004), l’artista que va fer de l’striptease un art i es va convertir en la musa de la societat barcelonina d’esquerres. El va recollir la mare de l’artista, la senyora Carmen Wernoff.

Des del 2007 es concedeix cada any a persones de diferents orígens i professions per el seu compromís social i com a reconeixement a tota una trajectòria. El «Loby Un dels Nostres» valora especialment les iniciatives polítiques valentes, solidàries i de progrés, les actituds avantguardistes pel que fa a la creació artística i les mentalitats obertes i integradores des del punt de vista social.

Anteriors premiats:
2006 – Christa Leem, artista barcelonina.
2007 – Ex aequo Salvador Allende, president xilè mort el 1973, i a Lilian Thuram, esportista francès, jugador del FC Barcelona. 
2008 – Marcos Ana, poeta, escriptor i activista comunista. 
2009 – Gonzalo Pérez de Olaguer, crític de teatre.
2010 – Baltasar Garzón, jutge. 
2011 – Patti Smith, cantant i compositora americana.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: