Entrevista a Juan Antonio Bayona, director de “Lo imposible”

 Text Albert Roca. Fotos Carlos Ferriz-A.R.

L’emoció, l’espectacle, interpretacions de primer nivell, i una ma especial darrere les càmeres. Aquestes són les coses que acompanyen al film “Lo Imposible”, de J. A. Bayona, i les raons que l’estan convertint en un dels films espanyols més taquillers de la història, com ja es pot veure en els primers dies, des que es va estrenar.

 Un film que estava acompanyat de l’aureola de l’exit, després de la gran acollida en Festivals com el de Sant Sebastià, va rebre molts aplaudiments, com també en les projeccions en el Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Sitges.

 Vem fer una entrevista d’autèntic luxe, amb el director Juan Antonio Bayona, que d’entrada ens parlava dels punts en comú entre “Lo imposible” i El Orfanato”, on hi ha uns personatges que pateixen molt  “jo crec que forma part del caràcter llatí, viure experiències fortes e intenses, que es desenvolupen a través dels diferents personatges”.

En el filme “Lo imposible” Bayona explica la història d’una família que ha de sobreviure al Tsunami viscut a Thailandia, i que està basat en els fets reals d’una família catalana. Pel director català, sorgit de l’inesgotable “factoria” Escac “A tots ens agraden aquestes històries perquè expliquen quins són els nostres límits i com reaccionem”.

En el filme la família protagonista passa del relax d’unes vacances a l’infern del tsunami “tot és molt incert ja que en un moment la vida pot donar un gir absolut. Però no hi penso en això. Les famílies que han passat per circumstàncies així si que tenen una perspectiva de la vida, podriem dir diferent, però no han de pensar massa ja que sinó seria impossible viure”.

Un dels fets que remarca “Lo imposible” és la solidaritat entre famílies que pateixen el tsunami “el que em vaig trobar és que hi havia persones que ho havien perdut absolutament tot i la única cosa que els quedava era poder ajudar als altres”

El film compta amb un repartiment internacional del qual ens parlava Bayona “Ewan Mc Gregor és molt obert i senzill, la Naomi Watts d’entrada és molt tímida però després ens vem fer molt amics i el nen Tom Holland, va acabar convertint-se en el gran protagonista del film”

Un dels fets que mostra la producció espanyola és que “tècnicament som molt bons i estem a l’alçada de les millors conematografies del món, i comptem amb excel·lents tècnics”.

Per finalitzar…. hi ha la possiblitat d’entrar en els Oscars “no ho sé, però el film s’estrena als EEUU a finals d’any i això fa tenir possiblitats, però n’hi ha molta competència”.

I un apunt final, Juan Antonio Bayona comenta sobre el film “persones que han viscut tragèdies com la de “Lo imposible” comenten que està molt bé per continuar parlant-ne i recordant el que va succeïr”.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s