AMOR I LLUITA PER LA LLIBERTAT A LA SERIE “TORNAREM”, DE TV3, QUE S’ESTRENA AQUEST DILLUNS

el

AMOR I LLUITA PER LA LLIBERTAT A LA SERIE “TORNAREM”, DE TV3, QUE S’ESTRENA AQUEST DILLUNS

La història, situada al rerafons de la segona guerra mundial, gira a l’entorn d’un triangle amorós, interpretat per Roger Coma, Bea Segura i Oriol Tarrason.

Text Albert Roca I Redacció. Fotos Carlos Ferriz.

En un muntatge que tot sigui dit feia anys que no vèiem a BCN, el públic que passejava casualment per la zona de la Rambla de Catalunya, molt a prop d’Universitat, va quedar veritablement sorprès, la nit de dijous en veure ni més ni menys que una trentena de soldats alemanys i francesos, de la segona guerra mundial.

El motiu no era altre que la preestrena, al Cine Club Coliseum, d’una de les grans superproduccions televisives de TV3, “Tornarem”, avalada ja d’entrada per la nominació a la millor serie i millor actriu –Bea Segura-, al Festival de Montecarlo.

En dos capítols, ben intensos, “Tornarem” recrea en una història les histories reals de centenars de republicans i espanyols, que amb el dolor d’haver perdut la Guerra Civil es van haver d’exiliar a França en la recerca d’una llibertat, però que es toparien amb un fet terrible: la Segona Guerra Mundial. I amb l’afegit que aquell adversari del feixisme era el mateix, aquest cop amb el nazisme. I moltes de les il·lusions i expectatives quedarien totalment truncades.

El fil narratiu de la història és el personatge de “Garcia”, insipirat en Lluís Royo, un cátala que va formar part de la companyia  “la Nueve”, la dotació de soldats republicans que va alliberar París el 1944. Dels 200 soldats de la companyia, la majoria catalans i espanyols, en van sobreviure només 15. El personatge està interpretat en la part final de la seva vida per Jordi Dauder, en la darrera aparició en la pantalla.

Però els grans protagonistes són la Lola (Bea Segura) i el Felip (Roger Coma), i un passador de refugiats, el Manel (Oriol Tarrasón), de qui la Lola s’acabarà enamorant.  Un triangle amorós marcat per la recerca de la filla de Felip i la Lola, que van agafar les tropes franquistes en la Guerra Civill

 Felip Solé, un expert en aquesta època, amb més de 1.500 entrevistes fetes a exiliats durant la seva carrera com a documentalista, afronta amb “Tornarem” el repte d’explicar la història per primera vegada des de la ficció. 

Raimon Masllorens, productor executiu de Brutal Media, va explicar que, per la envergadura de la producció, portar a la pantalla la història dels exiliats republicans no ha estat fàcil. A més de la complexitat de recrear escenes de guerra, “no sabeu quant valen les bales”, va dir de broma, a “Tornarem“ a més dels protagonistes hi participen 40 actors secundaris i de repartiment catalans, francesos i alemanys i 1.500 figurants.

 El rodatge es va fer en vuit setmanes a Barcelona, els Monegres, Ceret, Argelers i París, i es van haver de portar armes, vehicles i uniformes de la Segona Guerra Mundial des de París, Madrid, el Canadà i Alemanya.

 “Tornarem” és una producció de Televisió de Catalunya, Brutal Media i Televisión Espanyola, amb la col·laboració de l’ICEC i l’ICAA i el suport del programa Media de la Unió Europea, que es podrà veure per primera vegada a TV3 els dies 16 i 23 d’abril, a les 22.30.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s