3Cat estrena «El Fitxatge», un documental que revela la història desconeguda de com Johan Cruyff va arribar al FC Barcelona

Text – Redacció- Fotografies – Santi Martínez Sancho.

«El Fitxatge» és una idea original del periodista Lluís Canut. TV3 i la plataforma 3Cat l’oferiran en exclusiva en una nit especial el dimarts 21 de maig, a les 22.05.

Darrera «El Fitxatge» que ho va canviar tot hi ha una història d’intriga política, investigacions internacionals, xantatges i un dur enfrontament entre clubs. Una docusèrie que revela com finalment el FC Barcelona va poder fitxar a un dels millors jugadors de futbol de la història, explicat pels seus protagonistes, per totes les persones que van formar part d’aquesta història fins ara desconeguda.

La preestrena s’ha fet aquest passat dijous 16 de maig als cinemes Mooby Bosque de Barcelona i Lluís Canut ha explicat que el fitxatge del Cruyff en aquell estiu del 1973 va ser » el començament de la meva passió pel periodisme esportiu». Canut també ha explicat que «el fitxatge de Cruyff pel Barça ens va canviar la vida a una generació de barcelonistes. Tots volíem ser Cruyff, ell era molt més que un jugador de futbol, era una icona, un referent». Canut a més ha destacat que «Cruyff era símbol de la modernitat i amb els anys he entès que el què va fer fitxant pel Barça  va ser un acte de rebel·lia d’un geni i alhora un fet de valentia extrema per part del president del club,  Agustí Montal.»

David Fernández de Castro, de Justin Webster Productioin i director del documental també ha comentat en el decurs de la preestrena que «fer un documental sobre Johan Cruyff és un gran repte. El més atractiu per mi era l’enfocament, centrar-se en la desconeguda intrahistòria del fitxatge de Cruyff. Intrigues polítiques, les acaballes de la dictadura, negociacions arriscades i sobrevolant-ho tot un carismàtic geni del futbol que va revolucionar el Barça.»

«Nits Sense Ficció» amb el «El Fitxatge» i programa especial presentat per Lluís Canut

TV3 i la plataforma 3Cat prepara un nit exclusiva el dimarts 21 de maig.  A les 22.05 el «Nits sense ficció» oferirà el documental i tot seguit es farà un programa especial presentat per Lluís Canut en un nit exclusiva d’ «El Fitxatge».

El documental és una idea original de Lluís Canut i una producció de 3Cat amb la participació de Prime Video i amb  la col·laboració de Justin Webster Production.

Deja un comentario

Blog de WordPress.com.

Subir ↑