‘Sent essència’ ens convida a descobrir qui som a través de la paraula

Text – Redacció-David A. Pujol. Fotografies – Gabriele Merolli.

Sent essència és un espectacle multidisciplinari que vol acompanyar-nos a descobrir la nostra essència. L’Eva-Maria Sans Blas que, a més de ser-ne l’autora, n’és l’única intèrpret, acompanya la poesia i la narració amb la música, la fotografia i el collage, que omplen l’escenari amb una escenografia minimalista i efectiva.

©Gabriele Merolli

Al llarg de quaranta-cinc minuts, recita, interpreta i es dirigeix al públic tot fent-li preguntes per guiar-lo en un viatge d’autoexploració. Cada escena ens ofereix alguna pista per respondre aquella pregunta fonamental: qui som? Qui és cadascú de nosaltres? Què és el que conforma la nostra essència? Com podem viure conforme al que realment som?

El joc de pistes continua durant tot l’espectacle, com les engrunes del conte que han de marcar el camí per tornar a casa i que, en aquest cas, ens acompanyen en un viatge d’autodescobriment.

©Gabriele Merolli

Quines són les nostres arrels, el llegat de la nostra família? Ella ens comparteix les seves amb dos poemes: un dedicat a l’àvia i un altre dedicat a la mare.

Com ens conformen les tradicions que ens travessen, els jocs que hem jugat, les llegendes que hem escoltat? En el seu cas, la disciplina i la bellesa de la dansa clàssica.

La narració presenta els poemes de forma molt fluida, sense que quedi sempre clar què és poema i què és narració poètica. L’espectador navega per aquesta trentena d’anys de creació artística que recull l’espectacle sense saber del cert on acaba la veritat del poema i on comença l’autenticitat autobiogràfica. Cada poema actua com a exemple del viatge que l’autora ens proposa a cadascun de nosaltres, però quina seria la pregunta que necessitem per a trobar-nos a nosaltres mateixos, per trobar la nostra essència?

L’espectacle ens suggereix maneres de descobrir l’invisible, per exemple caminant per la ciutat mentre observem la vida o imaginant una nova aurora, però no es queda només en l’impacte individual, sinó que també incideix en la nostra consciència social amb un poema dedicat als sense sostre. Com a humans que som, el camí serà sempre col·lectiu, no pot ser només individual.

©Gabriele Merolli

La performance poètica Sent essència es tanca amb un epíleg dedicat a l’escultor Juan María Medina Ayllón, que va establir el seu taller a Sant Andreu i té una escultura a l’església del mateix barri, on va néixer l’Eva-Maria. Aquest poema podria ser llegit com un reflex de l’autora que, amb les seves paraules i imatges, dona forma a l’experiència artística amb voluntat transformadora que acabem de viure. No en va, a més d’artista, Eva-Maria Sans Blas és coach de professió i es dedica a acompanyar les persones a viure d’acord amb la seva essència.

Sent essència s’estrenava el 3 de febrer al SAT!, en la programació del Fica’t al SAT!

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: