Sónar completa avui el programa musical del seu 30è aniversari i avança els primers continguts i temàtiques de Sónar+D

Text – Redacció-Premsa Sonar. Fotografia – Carlota Gibanel.

Els propers 15, 16 i 17 de juny, Sónar celebrarà el seu 30è aniversari a Barcelona amb més de 100 actuacions musicals, entre concerts en viu i sessions de DJ. Avui se sumen al lineup els espectaculars shows d’Aphex Twin, Bad Gyal, Little Simz i Eric Prydz amb el seu projecte HOLO -el show audiovisual immersiu més potent del moment a nivell mundial-, així com l’aclamat DJ i productor Black Coffee. Aquests s’uneixen als ja anunciats BICEP live, Fever Ray, Amelie Lens, Peggy Gou, The Blessed Madonna, Solomun, Laurent Garnier, Richie Hawtin i molts més.

La trobada d’art i cultura digital Sónar+D s’obre encara més a tot el públic de Sónar de Dia per presentar enguany el programa més participatiu de la seva història amb més d’un centenar d’activitats i propostes. 

Sota el mateix sostre que els concerts i DJ sets, s’abordaran temes de màxima actualitat i impacte en el nostre dia a dia, com la Intel·ligència Artificial i els seus efectes en l’art i la societat, l’emergència climàtica com a leitmotiv de creadors de múltiples disciplines i els nous processos i pràctiques creatives i com aquestes són exemple de les relacions entre tecnologies, recerca, creació, experimentació artística i innovació cultural: dels shows de Daito Manabe i Desert a la xerrada audiovisual de l’estudi creatiu Universal Everything i la masterclass per a les noves generacions de creadors d’Elijah, ideador de ‘Yellow Squares’.

Sónar de Nit – 16 i 17 de Juny

El divendres 16 de juny, Aphex Twin actuarà a Sónar per primera vegada en 12 anys. L’enigmàtic artista de culte i padrí de l’electrònica moderna torna després de quatre anys allunyat dels escenaris. Ho farà amb un imponent nou espectacle audiovisual que presentarà a SonarClub, l’escenari més gran de Sónar de Nit.

Per a la nit de dissabte 17 de juny, es suma el show audiovisual immersiu més potent del moment a nivell mundial: HOLO, l’aclamada mega-producció en 3D del gran estendard del house progressiu Eric Prydz. Sónar oferirà així una de les poques oportunitats arreu del món de viure en directe aquesta experiència extraordinària.

El mateix dissabte 17 de juny, Bad Gyal actuarà per primer cop a Sónar de Nit. L’artista catalana tornarà al festival convertida en ídol global per presentar els temes del seu àlbum de debut, que veurà la llum enguany, així com els grans èxits de la seva carrera.

©Carlota Gibanel

A la seva esperada actuació a SonarPub by Thunder Bitch, se suma una àmplia programació especial a l’escenari circular SonarCar by TOUS, que apostarà per la diversitat del nou talent nacional a Sónar de Nit. Samantha Hudson presentarà el seu nou espectacle ‘AOVE Black Label’, abans que arribin el nou show ‘La Reina del Sur’ de La Zowi, el live d’Orslok i els DJ sets de Mareo: Chico Blanco b2b 8kitoo, Rusowsky i Parkineos.

Per a aquesta gran festa de 30è aniversari, Sónar de Nit comptava ja amb els directes de BICEP i Fever Ray i amb DJs estel·lars com Amelie Lens, Peggy Gou, Solomun o Richie Hawtin, entre altres. 

El line up es completa avui amb molts altres noms. Del ballroom house rapejat de Cakes Da Killa i el hip-hop reflexiu i socialment atent de Little Simz, al millor pop urbà del moment en un DJ set especial ‘Club 2000’ d’Alizzz, dissenyat per al 30è aniversari del festival. Del tech-house desenfadat de la figura viral Mochakk al techno atemporal de la llegenda barcelonina Angel Molina. La diversitat i el so global de Londres estarà representat pel live show ‘Bubble Up’ d’Ikonika, mentre que Detroit mostrarà al 30è aniversari una faceta diferent amb DJ Holographic b2b DJ Minx. També uniran forces a la cabina de DJ per punxar a quatre mans Tiga b2b Cora Novoa i Âme b2b Marcel Dettmann, aquests últims durant 5 hores el divendres a SonarCar by TOUS. El noise impredictible de Russell Haswell, el global club de Lowprofile, la subtilesa d’Undo, el so llatí industrial de Cardopusher, el techno ultra-accelerat de Nene H i el ritme seductor de Chloé Caillet completen la proposta de Sónar de Nit el 2023.

Sónar de Dia- 15, 16 i 17 de Juny

Dijous 15 de juny, el remodelat escenari SonarVillage by Estrella Damm tancarà la jornada diürna amb la sessió de Black Coffee, una de les figures més aclamades del clubbing mundial. L’icònic DJ de house sud-africà completa així el potentíssim triumvirat que encapçalarà Sónar de Dia enguany, que compta també amb The Blessed Madonna (divendres 16 de juny) i Laurent Garnier (dissabte 17 de juny).

Sónar de Dia renova enguany la seva disposició d’espais i millora els seus equipaments i instal·lacions per oferir una nova àrea de restauració més còmoda i noves zones de ball per al públic.

Allà serà on Horse Meat Disco x Prosumer uneixin forces a cabina per signar una classe magistral de selecció disco i house. També estaran el productor experimental de new-trance Lorenzo Senni i la figura rave madrilenyo-berlinesa Héctor Oaks, tots dos presentant nous directes basats en els seus imminents llançaments. LEÏTI i Sticky M.A. presentaran els seus últims treballs, en els quals fusionen el seu so original amb nous gèneres, mentre que nusar3000 oferirà el seu híbrid entre drum’n’bass i reggaetón. KYNE coquetejarà amb el trap, l’r&b i el latin soul i la unió inèdita Kitty110 / LaBlackie / L’Beel portarà el rap a flirtejar amb diversos estils, anant del drill a l’electrònica. El directe ‘Vimana Discplay’ de Phran, inspirat en els sound-systems de carrer veneçolans, l’essència amapiano de Musa Keys, l’hyperpop japonès de Tohji, els ritmes esotèrics de Sergi Botella… I, amb ells, els productors de culte Oneohtrix Point Never i Max Cooper, el tàndem brasiler BADSISTA b2b Cashu, la selectora Bored Lord i la gran talent catalana Marina Herlop.

Sónar+D – 15, 16 i 17 de Juny
Sónar+D presenta el 2023 una sèrie de shows audiovisuals que tindran lloc als escenaris Complex+D i Stage+D, tots dos situats en ple recorregut musical de Sónar de Dia.
Es tracta de propostes musicals d’avantguarda amb un alt component visual i tecnològic, entre els quals destaquen Daito Manabe, probablement l’artista tecnològic referencial de l’última dècada, la unió del compositor i pianista Carles Viarnès amb l’artista visual Alba G. Corral i el respectat productor Kode9 amb el seu show audiovisual ‘Escapology’. A més, també s’anuncien avui Nosaj Thing amb el seu projecte ‘Contínua’ (s’hi unirà Daito Manabe a l’escenari), Grievous Bodily Harmonics (unió de Rian Treanor i Elias Merino), Jokkoo Collective, Klara Lewis & Nik Colk Void + Pedro Maia, Lolo & Sosaku, MANS O, Sabrina Bellaouel, Tupac Martir presentant ‘Unique’ i Ana Quiroga & Estela Oliva per estrenar ‘Azabache AV’. Tots ells s’uneixen a artistes ja anunciats com CLARAGUILAR, Desert, Lucrecia Dalt i Santiago Latorre & Colin Self.

Sónar+D desplegarà un programa de xerrades, debats i masterclasses per abordar temes com les connexions entre art i ciència, l’emergència climàtica com a leitmotiv de creadors de múltiples disciplines i l’acceleració de les noves formes de creació que venen de la mà d’eines basades en la Intel·ligència Artificial i el nou paradigma de la Web3. Entre els diferents ponents, destaquen la reconeguda experta en ètica robòtica i investigadora del MIT Media Lab Kate Darling presentada per SEIDOR, el grup de recerca Forensic Architecture, l’artista i biòloga noruega Jana Winderen, l’estudi creatiu Playmodes & UPC-Telecos amb la presentació del seu projecte ‘Astres’, el productor i articulista Elijah, creador de ‘Yellow Squares’, CJ Carr d’Harmonai i el músic i pensador Steve Goodman (Kode9) juntament amb l’artista i cofundadora del grup de recerca Black Quantum Futurism Moor Mother.

Sónar+D obrirà també tres fòrums de debat:

El primer serà un fòrum d’innovació musical que debatrà sobre comunitats i plataformes de distribució musical, nous formats de directe i les últimes eines de creació digital.
El segon, coorganitzat juntament amb l’associació HacTe, tractarà les relacions entre l’art, la ciència i la tecnologia i reunirà artistes, científics, centres de recerca i representants culturals per debatre sobre bones pràctiques en processos col·laboratius i la generació d’espais físics i virtuals que afavoreixin aquestes relacions entre disciplines.
Finalment, l’AI & Web3 Creatives Summit, dirigit per UPF Ventures i co-produït per Sónar+D, plantejarà dues jornades de presentació de projectes, debat i intercanvi d’experiències per desenvolupar i ampliar les relacions amb empreses i professionals clau del món creatiu-tecnològic. En ell, coexistiran projectes locals, conferències, taules rodones i diverses converses entre els participants, que arribaran d’empreses com MEDIAPRO, Runway, Nvidia o Microsoft.

SonarExtra

Com cada any, en paral·lel a tot el que succeeixi del 15 al 17 de juny a Fira Montjuïc i Fira Gran Via, el festival s’estendrà per la ciutat amb el seu programa SonarExtra.
L’AI & Web3 Creatives Summit es complementarà amb el +RAIN Film Fest, el festival internacional de cinema d’obres realitzades íntegrament amb Intel·ligència Artificial organitzat per la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i pioner a Europa, que es celebrarà el 14 de juny al Campus Poblenou.
Sónar+D col·laborarà també amb el International Symposium on Soundscape, organitzat per la Universitat de Barcelona (UB), que es durà a terme el 13 i 14 de juny. El 15 de juny, l’equip de recerca de la UB (filòsofs, historiadors de l’art, compositors, músics, arquitectes, demògrafs i enginyers) presentarà a Sónar+D els resultats de la recerca. A més, SonarMies intervindrà el Pavelló Mies van der Rohe durant els dies del festival.

L’exposició ‘Digital Impact’, que obrirà les seves portes d’abril a agost d’aquest mateix any al Disseny Hub Barcelona, suposarà la primera exposició vivencial d’art exclusivament digital a la ciutat, dirigida a tots els públics, en una experiència que convidarà a la reflexió i que desdibuixarà les fronteres entre el món físic i virtual. Sónar col·labora en l’exposició, acollirà alguns participants a Sónar+D i oferirà avantatges d’accés a tots aquells que tinguin entrada per al festival.

Abans, el divendres 17 de febrer, Sónar serà present amb el show ‘Piano + AI’ de Marco Mezquida, co-creat juntament amb la UPC, en el programa Neo de CosmoCaixa.

El dilluns 27 de febrer, Sónar estarà un any més al Mobile World Congress, en aquesta ocasió per presentar en concert a Desert juntament amb el DJ set previ de lanav.

Sónar Lisboa 2023 – 31 de Març, 1 i 2 d’Abril 2023

Al llarg de tres dècades, Sónar ha celebrat més de 100 festivals a 35 ciutats de 23 països, repartits en quatre continents. El 30è aniversari de Sónar començarà a celebrar-se els propers 31 de març, 1 i 2 d’abril a la capital de Portugal. Després del gran èxit en el seu primer any, la 2a edició de Sónar Lisboa reunirà en múltiples escenaris els millors noms de l’electrònica actual, anant del techno d’Amelie Lens, Anfisa Letyago, I Hate Models, VTSS i Enrico Sangiuliano a l’electrònica melòdica i el house i disco acolorits de WhoMadeWho live, Peggy Gou, Folamour, Astra Club (DJ Tennis b2b Carlita) i més. Tot això, sense oblidar el brasiler Mochakk, el venerat Max Cooper i llegendes i noves joies de l’escena local com Yen Sung, DJ Nigga Fox live, Rui Vargas, Sensible Soccers o Throes + The Shine.

PROGRAMACIÓ SÓNAR BARCELONA 2023

Aphex Twin | Eric Prydz presents HOLO | BICEP live | Bad Gyal | Black Coffee | The Blessed Madonna | Peggy Gou | Fever Ray | Little Simz | Solomun | Laurent Garnier | Richie Hawtin | Amelie Lens | Oneohtrix Point Never | Samantha Hudson presents ‘AOVE Black Label’ | Honey Dijon | Kode9 presents ‘Escapology’ | Angel Molina | Shygirl | Daito Manabe live | Alizzz ‘Club 2000’ DJ set | Âme b2b Marcel Dettmann (5h set) | Eliza Rose | 700 Bliss | Ahadadream | AINES | Albany | Amor Satyr | Ana Quiroga & Estela Oliva present ‘Azabache AV’ | Anz | Aquarian | B2BBS | Baba Sy | BADSISTA b2b Cashu | Bendik Giske | Bored Lord | Bradley Zero b2b Moxie | Cakes Da Killa | Call Super b2b Sedef Adasi | Cardopusher | Carista | Carles Viarnès & Alba G. Corral | CC:DISCO! | Charlotte Adigéry & Bolis Pupul | Chloé Caillet | CJ Carr | CLARAGUILAR | Crystal Murray | DALILA | Deena Abdelwahed live | Desert | Dinamarca | DJ EZ | DJ Holographic b2b DJ Minx | DJ Marky & MC GQ | Elijah presents ‘Yellow Squares’ | Erika de Casier | Flaca | Forensic Architecture with Stefanos Levidis | Grievous Bodily Harmonics | Grove | Héctor Oaks presents ‘Fuego Universal’ live | Horse Meat Disco x Prosumer | Ikonika presents ‘Bubble Up’ live | In conversation: Steve Goodman (Kode9) & Moor Mother | ISAbella b2b Roza Terenzi | Jana Winderen | Jokkoo Collective | JOVENDELAPERLA | Kate Darling presents ‘The Future of Human-Robot Interaction’ presented by SEIDOR | Kitty110 / LaBlackie / L’Beel | Klara Lewis & Nik Colk Void + Pedro Maia | Koreless | KYNE | La Niña Jacarandá | La Zowi presents ‘La Reina del Sur’ | lanav | LEÏTI | Logic1000 | Lolo & Sosaku | Lorenzo Senni | Lowprofile | Lucrecia Dalt | MANS O | Manuka Honey | Mareo: Chico Blanco b2b 8kitoo | Marina Herlop | Max Cooper live | Merca Bae presents ‘2048’ live | MikeQ | Mochakk | Musa Keys | Nene H | Nick León | Nosaj Thing + Daito Manabe present ‘Continua’ | nusar3000 | Omagoqa | Orslok | Parkineos | Perera Elsewhere | Phran presents ‘Vimana Discplay’ | Playmodes & UPC-Telecos present ‘Astres’ | Ralphie Choo | Rusowsky DJ set | Russell Haswell DJ set | Ryoji Ikeda | Sabrina Bellaouel | Santiago Latorre & Colin Self | Selectya Glossy | Sergi Botella | SHERELLE x Kode9 | Soda Plains | Sticky M.A. | Tiga b2b Cora Novoa | Toccororo | Tohji | Topanga Kiddo | Tupac Martir’s ‘Unique’ | Undo | Universal Everything | Wata Igarashi live.

PROGRAMACIÓ PER DIES I NITS

Dijous 15 de Juny

Sónar de Dia | 15h a 00h
700 Bliss | B2BBS | Black Coffee | Bored Lord | Bradley Zero b2b Moxie | Charlotte Adigéry & Bolis Pupul | Erika de Casier | Forensic Architecture with Stefanos Levidis | Grievous Bodily Harmonics | Grove | Jana Winderen | Jokkoo Collective | Kitty110 / LaBlackie / L’Beel | Kode9 presents ‘Escapology’ | KYNE | lanav | Manuka Honey | Marina Herlop | Nosaj Thing + Daito Manabe present ‘Continua’ | Oneohtrix Point Never | Playmodes & UPC-Telecos present ‘Astres’ | Sabrina Bellaouel | Sergi Botella | Soda Plains | Tohji | Tupac Martir’s ‘Unique’

Divendres 16 de Juny

Sónar de Dia | 15h a 00h
Ahadadream | Albany | Amor Satyr | BADSISTA b2b Cashu | Bendik Giske | The Blessed Madonna | CJ Carr | Crystal Murray | Daito Manabe live | DALILA | Desert | Elijah presents ‘Yellow Squares’ | Eliza Rose | Kate Darling presents ‘The Future of Human-Robot Interaction’ presented by SEIDOR | Lorenzo Senni | MANS O | Max Cooper live | Merca Bae presents ‘2048’ live | MikeQ | Musa Keys | Klara Lewis & Nik Colk Void + Pedro Maia | Ralphie Choo | Ryoji Ikeda | Santiago Latorre & Colin Self | Selectya Glossy | In conversation: Steve Goodman (Kode9) & Moor Mother | Universal Everything

Sónar de Nit | 20:30h a 07h
Âme b2b Marcel Dettmann (5h set) | Aphex Twin | Aquarian | Baba Sy | BICEP live | Cakes Da Killa | Cardopusher | CC:DISCO! | DJ EZ | DJ Marky & MC GQ | Fever Ray | Honey Dijon | Ikonika presents ‘Bubble Up’ live | ISAbella b2b Roza Terenzi | JOVENDELAPERLA | Logic1000 | Peggy Gou | Russell Haswell DJ set | SHERELLE x Kode9 | Shygirl | Solomun

Dissabte 17 de Juny

Sónar de Dia | 15h a 00h
AINES | Ana Quiroga & Estela Oliva present ‘Azabache AV’ | Carles Viarnès & Alba G. Corral | CLARAGUILAR | Deena Abdelwahed live | Dinamarca | Flaca | Héctor Oaks presents ‘Fuego Universal’ live | Horse Meat Disco x Prosumer | La Niña Jacarandá | Laurent Garnier | LEÏTI | Lolo & Sosaku | Lucrecia Dalt | Nick León | nusar3000 | Omagoqa | Perera Elsewhere | Phran presents ‘Vimana Discplay’ | Sticky M.A. | Toccororo

Sónar de Nit | 20:30h a 07h
Alizzz ‘Club 2000’ DJ set | Amelie Lens | Angel Molina | Anz | Bad Gyal | Call Super b2b Sedef Adasi | Carista | Chloé Caillet | DJ Holographic b2b DJ Minx | Eric Prydz presents HOLO | Koreless | La Zowi presents ‘La Reina del Sur’ | Little Simz | Lowprofile | Mareo: Chico Blanco b2b 8kitoo | Mochakk | Nene H | Orslok | Parkineos | Richie Hawtin | Rusowsky DJ set | Samantha Hudson presents ‘AOVE Black Label’ | Tiga b2b Cora Novoa | Topanga Kiddo | Undo | Wata Igarashi live

Ja a la venda tots els tipus de tickets per a Sónar Barcelona 2023

Avui han sortit a la venda les entrades individuals per a cadascuna de les nits a Fira Gran Via, per la qual cosa tant els Abonaments, Abonaments VIP i Acreditacions com les Entrades de 2 Nits i els tickets individuals per a cada dia i nit ja estan a la venda.

Totes les entrades, a sonar.es.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: