El SX3 ofereix el podcast del projecte “Superheroïnes de l’esport” per fomentar l’esport femení entre els infants de Catalunya

Text – Redacció-CCMA. Fotografies – Montserrat Gea.

«Superheroïnes de l’esport… amb poders com els teus” és un projecte impulsat per la Generalitat de Catalunya i que es desenvolupa en dos formats. D’una banda, un llibre, editat per Ara Llibres, i, de l’altra, el podcast, coproduït per Abacus i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.

© Montserrat Gea

La història té com a objectiu fomentar els valors de l’esport femení a través de 10 contes on les protagonistes són 10 esportistes de renom: Alèxia Putellas, Aitania Bonmatí, Laia Palau, Kaba Gassama, Anni Espar, Laia Sanz, Ona Carbonell, Núria Picas, Queralt Castellet i Paula Badosa. Els contes estan fets per 10 periodistes de l’àmbit esportiu amb el talent de 10 il·lustradores.

L’acte va comptar amb la presència de la vicepresidenta de la CCMA, Àngels Ponsa, ha destacat tres súper poders “el primer que el podcast i el llibre visualitza el talent femení des del món de l’esport, del periodisme i cultural i són un exemple a seguir. El segon és la cooperació entre els àmbits públics i privats, així podem fer projectes més grans. I el tercer molt important per a la CCMA que és poder-nos adreçar a la mainada, tal com ho fem amb el SX3”.

La presentació ha estat presidida per la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, que ha subratllat que una de les prioritats del Govern és potenciar l’esport femení: “En un dels primers actes que vaig fer com a consellera, vaig dir que aquesta seria la legislatura de l’esport femení. I clarament ho és. Aquest llibre i el podcast n’és un clar exemple”, ha recalcat la consellera, que també ha posat èmfasis en el destacat paper que estan jugant les dones en el periodisme esportiu, un àmbit que històricament havia estat ocupat per homes.

© Montserrat Gea

Dues de les protagonistes dels llibres també han participat a l’acte. Primer ha estat la futbolista Aitana Bonmatí, qui ha agraït formar part “d’un llibre tan bonic com aquest”. Ha afegit que “m’agrada molt el meu conte perquè em sento identificada i em recorda a la meva infància”. Per l’Aitana la seva família ha estat un punt molt important “perquè sempre m’han donat suporti han estat a favor del canvi social i la igualtat i jo també tinc aquests valors”.

Per l’Aitana “és important ser un referent de nenes i també de nens perquè així la visió que tindran de la societat serà diferent i crearan una societat més igualitària i justa. Perquè estem tot just a l’inici del camí. Ens hem de reivindicar perquè el camí és llarg, però estem molt orgulloses del canvi que estem aconseguint”. De cara a futur ha dit que “no es veuen gaires dones amb càrrecs importants en equips masculins, així que espero ser-hi en un futur”.

© Montserrat Gea

La segona protagonista ha estat la pilot Laia Sanz per qui també ha estat tot un honor ser en el llibre. Per la Laia el seu conte “em porta molts records perquè el món del motor encara és més masculí que el d’altres esports”. Recorda que quan era petita a les competicions sentia com deien “fes el que vulguis, però que no et guanyi la nena” i ja de més gran “he sentit impotència i ràbia per comentaris fora de lloc, com els jutges l’ajuden per ser noia.

Per la Laia “és un orgull i una responsabilitat ser un referent perquè jo quan vaig començar no hi havia noies, no hi havia trial femení i jo era un bitxo estrany. I veure que ara ho tenen una miqueta més fàcil m’omple més que tots els títols que he guanyat”. Sanz ha explicat que “sempre he sentit que havia de demostrar més i treballar més, però una bona motivació ha estat callar boques”.

Un dels plats forts ha estat la presència de més de 100 nens que han vingut a l’acte, convidats pel SX3 i també d’alguns equips de futbol.

L’acte, que ha estat conduït per la periodista de Catalunya Ràdio, Laia Tudel ha acabat amb les intervencions de la vicepresidenta del Barça, Elena Fort, de la vicepresidenta de la CCMA, Àngels Ponsa, i de l’editora d’infantils d’Ara Llibres, Alícia Soria.

Elena Fort ha explicat que ella encara està al principi “com quan l’Aitana entrenava a un camp de sorra o la Laia començava amb la moto. Perquè en la gestió de clubs esportius encara som molt enrere”.

I Alícia Soria ha destacat els “grans valors que tenen les protagonistes i el model de persona que són i que nosaltres hem volgut destacar en el llibre”.

© Montserrat Gea

El llibre “Superheroïnes de l’esport… amb poder com els teus” ha estat escrit per les periodistes Laia Bonals, Marta Carreras, Helena Condis, Elena de Diego, Maria Fernàndez Vidal, Gemma Herrero, Sònia Gelmà, Anaïs Martí, Marta Ramon i Laia Tudel i il·lustrat per 10 il·lustradores del col·lectiu Rosa Sardina: M. Josep Figueroa Naqui, Lydia Garrido, Alba Ginesta Ferrer, Teresa Guilleumes i Morell, Sonia Estela Guerra, Belén Loza, Esther Osuna, Bea de Rivera Marinel·lo, Cristina Sabaté i Elena Val.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: