‘Okupes Particulars’ s’apropien de la Sala Petita

Text: Pollyana Hernández. Fotos: Premsa Teatre Gaudí.

Dijous a 2/4 de 10 de la nit a la Sala Petita del Teatre Gaudí va ser l’estrena de l’obra de teatre ‘Okupes Particulars’. (A la sortida hi havia copetes de cava). Una producció de Versus Teatre amb una dramatúrgia de Toni Cabré, sota la direcció de Lluïsa Mallol. Amb les interpretacions de Jaume García Arija (Ell) i Maria Ten (Ella).

©Premsa Teatre Gaudí

Ja es podia veure a les xarxes socials, més o menys des del maig, que l’obra anava prenent forma. Aquesta peça teatral trasllada l’espectador al pis ocupat en el qual viu i treballa Ella, però de sobte també hi viu Ell. Cadascú té les seves raons ‘vàlides’ per a ser-hi al pis. I la història es va desenvolupant al voltant de deixar-li clar a l’altre les seves raons per a tenir més dret a quedar-se a viure en aquella vivenda. Són ‘okupes’: ‘Okupes Particulars’.

©Premsa Teatre Gaudí

L’obra fa pensar i preguntar-se -mentre es gaudeix amb l’humor fresc del llibret interpretat excel·lentment pels actors- en com es pot ser una okupa encantadora, com un xantatge pot ser esplèndid o un acord comercial pot ser un xantatge, com es pot ser okupa d’un o d’una okupa, com la societat pot prejutjar algú, com per por l’ésser humà no reclama les injustícies i delictes.

©Premsa Teatre Gaudí

A poc a poc els personatges van passant de l’enfrontament a la convivència forçada però, amb una curiositat sobre la vida de l’altre. A poc a poc els personatges van obrint-se per a deixar al públic entendre les seves raons, els seus errors, els seus desitjos, les seves alegries, les seves pors…

El desenllaç fa reflexionar sobre els diferents tipus d’okupes que poden entrar a casa d’algú, o directament a la ment d’algú. Potser la gent té okupes a casa seva o dins seu i encara no ho sap.

©Premsa Teatre Gaudí

‘Okupes Particulars és una obra de teatre carregada de ironies que fan que l’espectador rigui. És realment una comèdia irònica en la qual juguen un especial paper les veus dels protagonistes, ja que gran part de la peça, els personatges estan parlant per telèfon. També són molt importants els efectes de so i la música seleccionada.

Es poden escoltar frases còmiques (i una miqueta estranyes fins al moment de veure la posada en escena) com: ‘Quina mena d’okupa ets tu? Insensible i sense sensibilitat’; ‘Sóc un propietari comprensiu amb la seva okupa’; ‘Si algú vol música dedicada que truqui a la ràdio’; ‘Ets còmplice d’algún dentista’; ‘Sóc pràcticament japonès’.

‘Okupes Particulars’ es presenta dijous, divendres i dissabte a 2/4 de 10 de la nit i diumenge a les 6 de la tarda a la Sala Petita del Teatre Gaudí fins al 21 d’agost. Amb una durada de 90 minuts, és una obra en català per a un públic major de 16 anys.

Lluïsa Mallol, directora; Maria Ten, protagonista; Jaume García Arija, protagonista; i Jesús Fernández, ajudant de direcció.
©Premsa Teatre Gaudí

Fitxa artística:

Autor: Toni Cabré
Direcció: Lluïsa Mallol
Ajudant de direcció: Jesus Fernández
Intèrprets: Jaume García Arija ‘Ell’, Maria Ten ‘Ella’
Disseny d’il.luminació: Dani Gener
Vestuari: Amadeu Barbany
Escenografia: Lluïsa Mallol
Fotografia: Martí Fradera
Disseny: Neus Vallespí
Premsa: Joan Galí
Producció executiva: Roxana Diaz
Producció: Versus Teatre
Amb ajut de: ICEC

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: