‘Monumental’ arriba al Teatre Gaudí

Text: Pollyana Hernández. Fotos: Premsa Teatre Gaudí.

Una posada en escena que ens fa tornar enrera fins al 2012, una comèdia plena de bromes al voltant d’una festa del GREC a la Plaça Monumental de Barcelona. Una festa de la que no hi ha molta informació, o ningú la vol donar. Una barreja de teatre de document, musical, comèdia i el toc personal del seu autor i director, Martí Torras i Mayneris.

©Premsa Teatre Gaudí

La companyia ‘La Chicuelina’ reviu aquesta festa, en la qual, en 2012 es presentava el projecte de convertir la Monumental en un nou equipament del Teatre de Barcelona. La Chicuelina li dóna vida a aquesta festa des del seu particular punt de vista absurd, carregat de sàtira i molt condimentada amb el món taurí de la cultura Espanyola en contraposició amb la cultura catalana i les seves contradiccions (Realitats absurdes?).

©Premsa Teatre Gaudí

Des del començament trobem diàlegs que fan que l’espectador recordi a polítics com a Mariano Rajoy sobre tot, i Artur Mas. A poc a poc es va desenvolupant i arriba un moment en el qual, d’una forma molt còmica i original, els actors expliquen el món taurí, donant el significat d’un bou, el del torero, el del verdugo, entre altres.

©Premsa Teatre Gaudí

Perquè el que comença com a una festa a la Monumental, de sobte es transforma en una mena de teatre de document per a acabar esdevenint una comèdia, un teatre absurd. I que entre tantes bromes es qüestiona, per l’origen dels seus ingredients, si la truita de patates és realment espanyola.

©Premsa Teatre Gaudí

A destacar:

La transformació de la Sala La Claca en una plaça de toros amb seguretat i públic inclosos.

L’escena en la que els actors fan l’efecte, en viu, d’avançar i endarrerir un vídeo, el qual suposadament estan mirant en internet.

Els ‘vídeos’ de YouTube del mexicà ‘Reynaldo Casanova’.

La lucha libre mexicana barrejada amb una correguda de bous suggerint violència, però fent riure al públic.

Fitxa artística:

Autor i director: Martí Torras i Mayneris

Col·laboració en la dramatúrgia: Paco Mir

Intèrprets: Alba Castellví, Patrick Gannon, Rubén Lunares, Natàlia Mas, Marta Penya, Cristina Prats, i Guillermo Vernal

Companyia: Chicuelina

Ajudantia de direcció: Imai Adalid i Mario Rebugent

Escenografia: Anna Tantull

Coreografia: Aina Torné

Il·luminació: Anna Espunya

Vestuari: Ana Sabina

Producció executiva: Júlia Faneca i Cia Chicuelina

Audiovisuals: Madeleine Thomas

Espai sonor: Imai Adalid

Teatre Producció: Eòlia i+D

Fins al 13 de juliol, dimarts, dimecres i dijous a les 9 del vespre, a la Sala Gran del Teatre Gaudí de Barcelona (La Claca), es pot gaudir d’aquest espectacle amb una durada de 90 minuts i pensat per a un públic major de 18 anys. El qual tot i que, com els personatges diuen: ‘no se entiende nada’, és majoritàriament en català, però també hi ha parts en castellà.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: