‘Un enemic del poble’ al Teatre Gaudí

Text: Pollyana Hernández. Fotos: Premsa Teatre Gaudí.

‘Un enemic del poble’ es va estrenar al teatre Gaudí ahir a la nit. Sota la direcció de Tom Colomer arriba aquesta adaptació del clàssic d’Henrik Ibsen, a més, amb un escenari majoritàriament aquàtic. A partir d’ahir i fins al 22 de maig a la sala gran del teatre Gaudí, el públic pot qüestionar-se, entre altres preguntes, si el progrès econòmic és millor, encara que impliqui el detriment de la salut col.lectiva. Aquesta posada en escena forma part d’una trilogia trienal de la companyia ‘Amfiteatre’ formada per ‘Corolià’, «L’enemic del poble» i Antígona.

©Premsa Teatre Gaudí

Es una obra llarga d’aproximadament 105 minuts, com tema central té la problemàtica que li genera a un metge el resultat d’unes anàlisis que li donen la certesa de que l’aigua de la que es proveeix el balneari d’un poble és tòxica, quan aquest balneari és l’empresa de la qual depen l’economia de tots els habitants del lloc. Aleshores el metge té molt clar que ha d’informar al poble però, precisament en aquest poble, hi ha persones amb interesos econòmics que no pensen igual que ell.

©Premsa Teatre Gaudí

Des del començament de l’obra l’espectador ja pot començar a fer-se preguntes al voltant de l’escenari, que encaixa molt bé amb el tema central de la peça teatral, perquè fa situar-se al lloc específic on succeeixen els fets i perquè va generant una sensació paulatina d’incomoditat dels personatges, que es mullen els peus a l’aigua (dins del guió putrefacta).

Tot i tractar-se d’un drama clàssic, en aquesta adaptació es poden veure coses del present, es poden veure (amb sentit reflexiu que fa dubtar de si els mitjans de comunicació massiva manipulen als seus receptors) notícies falses que a vegades veiem als mitjans de comunicació i a les xarxes socials, també trobem música i tecnología més recent, però sense perdre l’eix central de la història.

©Premsa Teatre Gaudí

Crida l’atenció com en alguns moments de la posada en escena, el públic (en el seu conjunt) arriba a formar part de la història com a un personatge més. També destaca una baralla a la qual li treuen seriositat (que no importància), amanint-la amb tocs de comicitat.

La companyia ‘Amfiteatre’ és de Sabadell i està formada per gent molt jove que no supera els 25 anys, i que igualment tenen molta experiència artística, ja que des de ben petits han trepitjat els escenaris. Ja van presentar ‘Corolià’ la primera part de la ‘Trilogia del poble’, i ara comencen l’aventura amb ‘Un enemic del poble’, obra que conforma la segona part.

©Premsa Teatre Gaudí

L’elenc està format per Jan Casablancas (Tomas Stockmann), Bernant Borràs (Peter Stockmann), Marta Rodrigo (Katrina Stockmann), Pau Colomer (Hovstad), Albert Castaño (Billing i Aslaksen). Tots ells sota la direcció del Tom Colomer.

©Premsa Teatre Gaudí

I a l’equip tècnic trobem a la Sílvia Vallhonrat i la Paula Perarnau a càrrec del disseny gràfic, la fotografía i la comunicació; a l’Albert Pau a carrec del disseny de llum i el so; a la Jana Costa encarregada de la caracterització; i a la Tània Banús en Producció externa.

‘Un enemic del poble’ es una obra teatral per a majors de 16 anys i es pot veure del 5 al 22 de maig a la Sala gran del Teatre Gaudí.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: