El Brindis, dirigit per Cristina Cervià, al Teatre Gaudí del 22 d’abril al 15 de maig

Texto – Redacció-Premsa El Brindis. Fotos – Ricard Martí.

El Brindis, el primer text de Frank Bayer que fou dirigit per Cristina Cervià torna al Teatre Gaudí del 22 d’abril al 15 de maig després d’haver-hi fet temporada el 2019, amb més de quaranta funcions arreu de Catalunya i haver arribat a Madrid a finals del 2020 amb bona acollida de públic i crítica. 

©Ricard Martí

El que fou la primera producció de La Gàrgola ens porta la història de L’Ernest (Xavi Mercadé), que està a punt de convertir-se en l’alcalde més jove de la seva ciutat, mentre en Mateu (Raül Tortosa), el seu vell amic, continua tancat en el seu estudi intentant trobar un nou llenguatge pictòric que el faci sortir de l’oblit professional. Els dos eren amics íntims i, vuit anys després de trencar la seva amistat, el futur alcalde es presenta a casa del pintor perquè aquest li ha trucat sense donar més explicacions que el desig de veure’l abans de les eleccions. Així doncs, la trobada acaba essent un pretext per reviure la felicitat d’un passat comú, però no poden evitar remoure un secret compartit que els ha dut a aquesta història de rancúnia on res és el que sembla. 

©Ricard Martí

A partir d’aquí, la proposta d’El Brindis, amb un ritme frenètic que converteix l’obra en un intercanvi de cops visceral entre els dos personatges, ens posa a sobre la taula quin preu tenim per amagar veritats, quins son els límits reals del perdó i sobretot, quines son les fronteres morals que estem disposats a travessar per tal d’aconseguir els nostres anhels més mundans.  

Una producció que serveix per recordar la primera creació de La Gàrgola, el punt de partida d’una història que fins llavors, també ha portat Ferides (2020) i Kalumba (2022) als escenaris d’arreu del país. 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: