El Festival Jardins Terramar de Sitges presenta el cartell definitiu

Text – Redacció-Premsa Festival Jardins Terramar de Sitges. Fotos – Ajuntament de Sitges-Albert Roca.

La promotora catalana Terra Music & Events, organitzadora del festival, ha presentat dimecres el cartell complet de la cinquena edició del Festival Jardins Terramar de Sitges, en un acte oficial al saló teatre El Retiro, entitat que commemora el seu 150è aniversari. En el marc d’aquesta presentació, els organitzadors han anunciat quatre noves incorporacions al cartell, confirmant un total de catorze dates, del 28 de juliol al 13 d’agost.

© Ajuntament de Sitges

El cantautor Joan Dausà oferirà el 28 de juliol el concert inauguralpresentant les noves cançons del seu darrer treball “Ho Tenim Tot”. Una altra de les veus més rellevants dels últims temps, Rozalén, s’afegeix a la programació del festival el 2 d’agost, en un any que combina escenaris a banda i banda de l’oceà amb la seva exitosa gira “El Árbol y el Bosque”. La tercera data que se suma al festival és el 8 d’agost, amb un dels artistes del moment, Nil Moliner, que acaba de posar en marxa “Nuestra Locura Tour”. I el 13 d’agost, Tricicle presenta Carles Sans a “Per Fi Sol!”, el monòleg del segell La Casa de la Risa, el cicle de comèdia del Grup Balañà que reuneix els millors còmics del panorama nacional arriba a Sitges per cloure la cinquena edició del festival d’una manera original i divertida.

Rozalén © Albert Roca

Aquestes noves actuacions, completen una programació que compta a més amb Joan Manuel Serrat (29 de juliol), el Dúo Dinámico (30 de juliol), Alvaro Soler (31 de juliol), El Pot Petit (3 d’agost), Rosario (4 d’agost), Vanesa Martín (5 d’agost), Stay Homas (6 d’agost), bROTHER iN bAND (7 d’agost), God Save The Queen (11 d’agost) i Hombres G (12 d’agost).

Un any més, el village del Festival Jardins Terramar de Sitges acollirà la programació dels Imprescindibles, que és l’escenari de talent local de la comarca vinculat a la música i la dansa. La configuració d’aquest cicle es donarà a conèixer el proper mes de juny.
 
L’acte de presentació ha comptat amb les intervencions de l’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, que ha remarcat la importància d’aquest festival “l’hem vist créixer i transformar-se fins arribar a la seva 5a edició amb un cartell de luxe” també ha destacat “la col·laboració en el certamen del teixit cultural, mediambiental i social” i ha subratllat que “un esdeveniment cultural com el Festival Jardins Terramar implica el treball transversal de diferents departaments de l’Ajuntament de Sitges com són la regidoria de Cultura, o les regidories de Promoció Econòmica, Drets Socials, Ciutadania i Igualtat, Turisme o Serveis Urbans; i es complementa amb la col·laboració també del sector privat per treballar amb un objectiu comú per Sitges i la cultura sitgetana”.

© Ajuntament de Sitges

El regidor de Cultura, Xavier Salmerón, ha destacat que “el festival és ja un referent en el calendari d’esdeveniments musicals que tenen lloc a l’estiu al país”. El regidor ha afegit que “des de l’Ajuntament de Sitges mantenim el suport al festival perquè hi creiem i volem que duri molts anys”Salmerón també ha posat de manifest que “aquest 2022 comptarem de nou amb el cicle de talent comarcal ‘Imprescindibles’ os s’inclouen, a més, artistes de dansa”.

© Ajuntament de Sitges

El codirector del festival, Joan Ramon Rodríguez, ha explicat que en aquesta cinquena edició “s’ha fet un pas més per ampliar els objectius de caire social i d’ocupació”. Per aquest motiu, s’han signat convenis de col·laboració amb el Centre d’Iniciatives Econòmiques Nivell 10 per a la contractació de personal, de més de 200 persones de Sitges i de la comarca, i amb el Centre de Distribució d’Aliments, gestionat per Càritas i la Creu Roja de Sitges i coordinat amb la regidoria de Drets Socials, Ciutadania i Igualtat de l’Ajuntament de Sitges. Durant el certamen es faran diferents accions solidàries per recaptar donacions per a les famílies necessitades de la vila. 

En l’àmbit del teixit econòmic del municipi, s’ha arribat a un acord amb l’Associació de Comerç de Sitges per desenvolupar accions al llarg de tot l’any. I pel que fa al vessant de la sostenibilitat i el medi ambient, el Festival Jardins Terramar col·laborarà amb el Centre d’Estudis del Mar (CEM) en l’acció Clean Up Day a les platges de Sitges, que tindrà lloc el proper 8 de maig. Paral·lelament, el festival està tramitant la seva adhesió al segell Biosphere, amb la supervisió del NODE Garraf i la Diputació de Barcelona (DIBA).

La presidenta de la Societat Recreativa El Retiro, Elena Ferré ha recordat l’estreta relació de més de cinquanta anys entre l’entitat centenària i Joan Manuel Serrat, “la nostra ha estat una ferma relació d’amistat que hem anat forjant des de la seva primera actuació amb nosaltres, el 4 d’agost de 1968, que va constituir tot un esdeveniment a la vila. Des de llavors, Serrat ha actuat a Sitges en quinze ocasions sempre amb El Retiro». Ara, el pròxim 29 de juliol, es repetirà la història al Festival Jardins Terramar, coincidint amb la gira de comiat dels escenaris de Serrat.

L’acte de presentació s’ha tancat amb l’actuació musical de la cantautora cubana i resident a Sitges, Markia Sierra, que ha interpretat un dels grans clàssics de Joan Manuel Serrat, “Paraules d’Amor”.

El Festival Jardins Terramar vol seguir refermant la seva aportació com a pol d’activitat cultural i econòmica, a més de ser un reclam turístic per a la destinació Sitges. Enguany, amb la recuperació del 100% de l’aforament, l’expectativa d’assistència de públic s’amplia fins les 33.000 persones. En aquest moments, dels deu primers conce

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: