«El Buen Patrón» triomfa als Goya amb 6 premis

Texto – Redacción-Mediapro. Fotos – Nacho López.

“EL BUEN PATRÓN”, escrita i dirigida per Fernando León de Aranoa, s’ha coronat aquesta nit a València com la gran producció cinematogràfica de l’any en rebre 6 Premis Goya, inclosos els de Millor Pel·lícula, Millor Director, Millor Guió i Millor Actor pel seu protagonista, Javier Bardem, Millor Música Original (Zeltia Montes) i Millor Muntatge (Vanessa L. Marimbert). Es tracta del sisè Goya que aconsegueix Javier Bardem en tota la seva trajectòria i el setè per a Fernando León de Aranoa, que aquesta nit ha recollit les estatuetes a Millor Director i Millor Guió Original.

©Nacho López

Produïda per REPOSADO P.C i THE MEDIAPRO STUDIO“EL BUEN PATRÓN” completa així un recorregut triomfal que des de la seva presentació en el Festival de Cinema de Sant Sebastià fins avui, li ha proporcionat nombrosos elogis i distincions, tant a Espanya com en l’àmbit internacional, així com el suport de la crítica i del públic que mantingut en cartell la pel·lícula des del passat 15 d’octubre.


 Els Goya rebuts aquesta nit se sumen el reconeixement ja recollit pel llargmetratge, que en els últims mesos ha rebut tres Premis Feroz 2022, com a Millor Pel·lícula de Comèdia, Millor Guió i Millor Actor Protagonista d’una pel·lícula per a Javier Bardem; dos Premis Forqué com a Millor Llargmetratge i Millor Interpretació masculina per a Bardem, i dues Medalles concebudes pel Cercle d’Escriptors  Cinematogràfics per a Almudena Amor com a Actriu Revelació i el seu protagonista Javier Bardem com a Actor.
 
El film, amb el mateix León de Aranoa i Jaume Roures com a coproductors executius, el mateix equip, juntament amb Javier Bardem, que fa quasi 20 anys va posar en marxa “Los lunes al sol”, va aconseguir entrar a la llista de les 15 pel·lícules seleccionades per competir per l’Oscar en la categoria de Millor Pel·lícula Internacional, serà la pel·lícula d’obertura del pròxim festival de Cinema de Miami el pròxim 4 de març i va ser seleccionada també pel Festival de Palm Springs. “EL BUEN PATRÓN” ha obtingut així mateix una nominació en la categoria de Millor Producció Internacional en els SATELLITE™ Awards, que concedeix la International Press Academy (IPA), associació de periodistes de la indústria de l’entreteniment  i s’estrenarà pròximament a Estats Units de la mà de la distribuïdora nord-americana Cohen Media Group. MK2 és la responsable de les vendes internacionals i el llargmetratge ja s’ha estrenat a Itàlia, Portugal, Rússia i Corea.
 
“EL BUEN PATRÓN” és la dècima pel·lícula com a director de Fernando León de Aranoa i la sexta en la qual treballa conjuntament amb THE MEDIAPRO STUDIO després de “Los lunes al sol” (2002) (Conxa d’Or a la Millor Pel·lícula a Sant Sebastià i guanyadora de cinc premis Goya, incloent-hi Millor Pel·lícula i Director), “Princesas” (2005) (3 premis Goya, incloent-hi millor actriu per Candela Peña), “Amador” (2010), el documental “Política, Manual de Instrucciones” (2016) i “Un día perfecto” (2015), protagonitzada per Benicio Del Toro i Tim Robbins, guanyadora d’un Premi Goya al millor guió adaptat per a León de Aranoa. També és la seva tercera col·laboració al costat de Javier Bardem després de “Los lunes al sol” i “Loving Pablo” (Secció Oficial Venècia 2017).

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: