L’Offlavillarroel presenta Qui estigui lliure

Text – Redacció-Focus. Fotos – Focus.

Seguint amb el compromís de La Villarroel de donar suport a les companyies de nova creació de la ciutat i amb els talents emergents, dins del cicle l’Offlavillarroel, s’estrenarà Qui estigui lliure, una producció de Hermann Karson amb el suport de Teatre Aurora,Sala Trono i La Villarroel. Un espectacle escrit i dirigit per Xavi Buxeda i interpretada per Paula Jornet, Pau Escobar i Nil Cardoner. L’obra es podrà veure els dimarts a les 20 h i els caps de setmana a les 12:30 h, un horari matinal que s’adapta a tots els públics i es complementa amb la programació regular de la sala. Una clara aposta per la reflexió al voltant problemàtiques socials d’actualitat. Aquestes temàtiques han despertat l’interès dels joves, amb funcions escolars específiques per grups d’ESO i batxillerat. 

®Focus

Segons Xavi Buxeda, el punt de partida de Qui estigui lliure és «que parlem d’una agressió homòfoba i, en realitat no és que ens volguéssim limitar sobre la temàtica de les relacions homòfobes sinó que volíem parlar bastant sobre l’origen de la violència». L’autor i director de l’obra ha confessat que amb aquesta peça «buscàvem generar una certa incomoditat.» i que «realment el més complicat de Qui estigui lliure és decidir si realment tu perdonaries una reacció d’aquest tipus a un millor amic que està molt penedit». 

®Focus

Pau Escobar comentava sobre el seu personatge que «la intenció que teníem amb ell, era trobar-li la humanitat i treballar-lo a través de la ferida. Aquest va ser el procés, ha sigut un procés maco, molt complex, en el que encara hi estem buscant i crec que és un personatge que ens pot sorprendre molt.»

Paula Jornet afirma que «aquest text em va atrapar i em va enamorar i, que el Xavi pensés en mi per fer de Carla va ser un regal» també comenta que el personatge de la Carla: «tot i passar-ho malament, és molt gustosa i maca d’interpretar». Per ella Qui estigui lliure és «un viatge».

Nil Cardoner presenta el seu personatge a partir de la situació en la qual es troba: «Està entre dues aigües i ha de veure com resol el que li està passant, ha de veure com es resolen aquestes transicions, que són molt complicades, a vegades». A més, afegeix que «una cosa que comparteixen els tres personatges és que no tenen eines per lidiar amb el conflicte que els hi està passant.» Per ell, Qui estigui lliure és «l’acceptació real que la violència existeix i que ningú pot escapar d’ella si hi contactes directament». 

®Focus

L’òpera prima de Xavi Buxeda es nodreix de tres actors joves que s’uneixen per primera vegada sobre un escenari. L’espectacle convida als espectadors a conéixer una història que genera una convocatòria col·lectiva sobre una problemàtica social. 

Qui estigui lliure es representarà a La Villarroel a partir de l’11 de gener de 2022. 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: