El 33 estrena «Joséphine Baker, la primera icona negra», documental sobre la vida de la reconeguda artista i lluitadora pels drets civils

Text – TV3. Fotos – Walery – photo collection Bryan Hammond()Murray Korman – photo collection Bryan Hammond.

El divendres 7 de gener, a les 22.15, el 33 estrena «Joséphine Baker, la primera icona negra», un documental sobre la coneguda artista. Baker va néixer en una família pobra i negra nord-americana i es va acabar convertint en estrella del cabaret a París i en fervent activista pels drets civils de les persones negres.

Copyright Murray Korman – photo collection Bryan Hammond

Als anys 20 del segle passat, Joséphine Baker, una jove ballarina de music-hall, deixa enrere els Estats Units segregacionistes per convertir-se en una estrella internacional a París. Als escenaris de tot Europa, el seu ball salvatge sacseja les convencions i la moral d’un Vell Continent que busca aires de canvi i els troba en l’art d’aquesta dona insubmisa i alliberada. Però cada vegada que torna als Estats Units, la Joséphine topa amb el racisme i la segregació, que la victòria contra el nazisme no ha aconseguit mitigar.

Copyright Walery – photo collection Bryan Hammond

Aquest documental és la història del despertar polític de la primera estrella negra del món, des dels escenaris de París fins a la gran marxa pels drets civils al costat de Martin Luther King.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: