Últimes hores de rodatge de la coproducció de TV3, «Quico Sabaté: sense destí»

el

Text – Redacció-TV3. Foto – TV3.

Avui s’acaba el rodatge de la «TV movie» «Quico Sabaté: sense destí», coproducció de TV3 i Minimal Films. Sota la direcció de Sílvia Quer i amb Roger Casamajor en el paper principal, narra les darreres hores de l’últim guerriller antifranquista, en una road-movie amb aroma de western.

«A ‘Quico Sabaté: sense destí’, aquest ‘sense destí’ ja ens diu per on pot anar la pel·lícula, que explica l’última incursió que va fer Quico Sabaté a Espanya amb una missió que no podem desvelar», explica Sílvia Quer, la directora del film. «Anava amb tota la seva colla d’amics, perquè al final aquests quatre maquis que l’acompanyen són amics. I pel camí es descobriran les seves vides, les seves emocions, les seves frustracions i el perquè de la seva lluita», afegeix Sílvia Quer, directora i productora, coneguda pels espectadors de TV3 per produccions i sèries com «PobleNou» (1994), «Estació d’enllaç» (1994), «La Xirgu» o «La llum d’Elna», entre altres. Després de més de tres dècades en l’ofici, Quer és un referent televisiu i una amant de les petites històries, les més universals.

La pel·lícula narra les últimes hores de Quico Sabaté, l’últim guerriller antifranquista, que l’any 1959 –quan ja s’havia abandonat la lluita armada– va decidir emprendre una perillosa incursió a Espanya amb quatre companys més, travessant rius i muntanyes i perseguits per un regiment de la Guàrdia Civil en un «tour de force» trepidant; una road-movie amb aroma de western.

El rodatge –que va començar el 15 de novembre i s’acabarà aquest dissabte. S’ha fet en diversos punts de Catalunya i localitzacions com Vilobí d’Onyar, el Catllar, Vallgorguina, Sant Esteve de Palautordera, Cerdanyola, Terrassa, Granera, Rasos de Peguera, Sant Feliu de Llobregat i Castellterçol, entre altres.

«Es curiós perquè està molt documentada, aquesta incursió, però no se sap exactament quina era la finalitat precisa que tenia», explica Roger Casamajor. L’actor es posa en la pell de Quico Sabaté, aquest guerriller en hores baixes. «Se sabia que anava a Barcelona, no hi va poder arribar per motius diversos que es descobriran en la pel·lícula, però el que és interessant del personatge són els ideals, la convicció i de quina manera ell s’aferra a això fins a les últimes conseqüències». Acompanyen Roger Casamajor en el repartiment Biel Montoro, Xavi Sáez, Òscar Rabadán, Oriol Vila, Julio Vélez, Manel Sans, Carlus Fàbrega i Carme Pla, entre altres.

«Quico Sabaté: sense destí» és una pel·lícula de personatges on hi ha acció, però on les relacions i l’amistat que teixeixen els amics durant la perillosa travessia –amb» les seves diferències i conflictes– són el punt fort i el revers emocional d’uns fets amb una significació històrica important. La faceta més humana, els seus sentiments i la dimensió més íntima, és el que més interessa.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s