La casa de los espíritus arriba al Teatre Romea

Text: Redacció, Premsa Grup Focus. Fotos: Jesús Ugalde.

Les idees de perdó, reconciliació i amor amaren una novel·la mundialment coneguda, convertida ara en un muntatge escènic.

El Teatre Romea presenta La casa de los espíritus, una coproducció de Teatre Romea, Teatro Español i Grec 2021 Festival Barcelona. L’obra d’Isabel Allende està adaptada per Anna Maria Ricart i dirigida per Carme Portaceli, ambdues responsables de la dramatúrgia. L’espectacle està interpretat per Jordi Collet, Carmen Conesa, Inma Cuevas, David Fernández «Fabu», Gabriela Flores, Francesc Garrido, Miranda Gas, Llorenç González, Pilar Matas i Guillermo Serrano

©Jesús Ugalde

La novel·la d’Isabel Allende es va publicar per primera vegada l’any 1982 i pocs s’esperaven en aquell moment que fos un èxit tan aclaparador. Lectors de mig planeta han seguit amb delit les aventures i desventures de quatre generacions de la família Trueba, protagonistes d’una trama que segueix de manera paral·lela els moviments socials i polítics que van acompanyar la història del Xile postcolonial i que acaben de manera dramàtica amb un cop d’estat i la implantació d’una dictadura ferotge.

©Jesús Ugalde

Una néta que troba els diaris de la seva àvia i comença a escriure la història de la família és el desllorigador de la trama, protagonitzada per un seguit de dones. Totes tenen noms relacionats amb la llum: des de Nívea a Clara, passant per Blanca i Alba. Aquesta última és l’encarregada d’estirar el fil de la història. Ho farà, com apunta Carme Portaceli, posant l’accent en la reconciliació, aplicada tant a un país com a la família protagonista. Perdó i amor van de la mà d’aquesta història, tot, en una ambientació de somni, una mostra de realisme màgic que, tot i això, no s’estalvia les referències a la vida política per recordar-nos que, sovint, influeix en les nostres vides i les condiciona fins i tot si no hi tenim res a veure.

©Jesús Ugalde

És una adaptació teatral de Carme Portaceli –directora artística del Teatre Nacional de Catalunya, de la FEI-Factoria Escénica Internacional i que ha dirigit el Teatro Español de Madrid entre el 2016 i el 2019- i Anna Maria Ricart -guanyadora del Premio MAX 2015 a la millor adaptació teatral per Fuenteovejuna. Breve tratado sobre las ovejas domésticas, a partir del clàssic  de Lope de Vega-. La casa de los espíritus es tracta d’una obra que va arribar ja al cinema de la mà de Billie August i als escenaris amb la dramaturga nord-americana Caridad Svich.

La casa de los espíritus es podrà veure a partir del 10 de novembre de 2021 al Teatre Romea.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: