«Adeu Arturo» de La Cubana, al Teatre Coliseum de Barcelona, del 2 de febrer al 21 de maig del 2022

Text – Redacció-La Cubana. Fotos – La Cubana-Redacció.

Des de les “catacumbes del Coliseum” (Club Billar Barcelona) s’ha anunciat que per fi La Cubana estrenarà ‘Adeu Arturo’ al Teatre Coliseum de Barcelona. La primera funció es farà el 2 de febrer del 2022 i ens hi estarem fins el 21 de maig, ni un dia més, ni un dia menys. Les entrades estan a la venda des d’aquest passat dimecres a la web del Grup Balañá (www.grupbalana.com) amb una
oferta de llançament del 25dte. sobre el preu fins a finals del mes de novembre.

GIRA PER TOT ESPANYA

L’espectacle ‘Adeu Arturo’ es va estrenar el maig de 2018 al Teatre Olympia de València. La gira després ens va dur a visitar 30 ciutats més: Pamplona, Torrelavega, Vitoria, Bilbao, Logroño, Castelló, Altea, Elx, Elda, Múrcia, Zaragoza, Jerez, Màlaga, Sevilla, Cáceres, Cadiz, Las Palmas, Tenerife, Alacant, Albacete, El Ejido, Córdoba, Gandia, Palma, Gijón, Valladolid, A Coruña, Vigo i Madrid…

De moment s’han fet 492 representacions i l’han vist més de 300.000 persones.

Després de ‘Gente Bien’ (2017), que no vam portar de gira per “qüestions idiomàtiques” i “d’embalum general”, vam creure convenient fer el revés del que solem fer: estrenaríem a fora i fariem la gira abans d’arribar a Barcelona on havíem de coincidir amb la celebració del 40è aniversari de La Cubana.

PANDÈMIA

La gira va anar molt bé de recepció i públic. La pandèmia ens va enganxar al Teatre Calderón de Madrid el març del 2020. Després ens quedava anar a Zarazoza un altre cop i arribar per fer l’exposició del 40è aniversari a Sitges al juny. La idea era entrar al setembre al Teatre Coliseum a l’incici de la temporada 2020-2021. Malauradament tot això no va passar per la pandèmia… Ho vam parar tot amb la intenció de retardar-ho tot un any… i així ho hem fet.

L’EXPOSICIÓ

Aquest mes de juny passat vam inaugurar l’Exposició “La Cubana 40+1 anys: un viatge del no res al 2021” Ha estat oberta tot l’estiu. Tot i les mesures del protocol Covid, l’han visitat per 35.000 persones. L’Ajuntament de Sitges ha decidit prorrogar-la fins després de Nadal.

ESTRENA D’ADEU ARTURO

Estrenarem ‘Adeu Arturo’ el dia 2 de febrer al Teatre Coliseum (l’estrena oficial serà, però, el dia 8 de febrer). El guió d’‘Adeu Arturo’ s’ha adaptat a cada ciutat que hem visitat durant la gira… Ja ho havíem fet en altres espectacles, però en aquesta ocasió no solament hi ha hagut canvi en el guió, sinó també en la música i el vestuari.

Aquí a Barcelona també ho adaptarem, farem la versió en català (cosa que sempre hem fet per convicció); i per altra banda hi ha la substitució de 4 actors… Això converteix “l’Operació Barcelona” en una aventura complicada i arriscada, perquè, encara que no ho sembli, té un cost molt elevat reempendre aquesta producció amb una explotació tan curta (de febrer a maig, ja que l’espectacle no té més recorregut perquè ja s’ha vist a tot arreu).

Una altra companyia, o millor dit, “una altra productora” amb més “seny” ho hagués deixat córrer; i després de la COVID hagués intentat salvar els mobles fent una cosa nova que tingués més futur. Nosaltres, no! Hem volgut apostar pel risc i l’aventura, i poder estrenar ‘Adeu Arturo’ tal i com estava previst. Seria inèdit que una producció de La Cubana no es pogués mostrar al públic de Catalunya i Barcelona tal i com hem fet des de que ens vam professionalitzar. La pandèmia és la pandèmia, i La Cubana és La Cubana. Esperem que un cop més el públic ens faci costat i ens acompanyi com sempre ha fet. Estem segurs que serà així…

TEATRE COLISEUM

I per fi hem arribat aquí! Al Coliseum!!! Aquest teatre el qual li tenim molt de “carinyo”, no tant sols perquè el vam inaugurar nosaltres l’any 2007 amb “el Coco”, sinó perquè la seva història té molt a veure amb l’Arturo. A les “catacumbes del Coliseum”, on hi ha el quasi centenari “Club Billar
Barcelona”, degà en la introducció del billar de carambola a Catalunya i Espanya, va ser fundat (entre altres) per l’avi de l’Arturo i ell també en va ser un dels socis durant molts anys. L’Arturo va néixer el 1921 i el Coliseum el 1923. El Coliseum i la casa de l’Arturo es tocaven cul a cul per la part del darrera. Moltes coses del Coliseum tenen a veure amb l’Arturo… i l’Arturo té a veure amb el Coliseum… Però tot això, que ja us ho explicarem en una altra roda de premsa, que com sempre farem uns dies abans de l’estrena.

ELS PROTAGONISTES

ACTORS

Volem aprofitar per presentar-vos els actors i actrius de la companyia, formada per integrants de La Cubana de tots els temps: Xavi Tena, Filomena Martorell, David Ramírez, Annabel Totussaus, Núria Benet, Alex Gonzàlez, Montse Amat, Toni Sans, Virginia Melgar, Miquel Arnau i Víctor Gómez.

LLOROS

També volem presentar el protagonista de l’espectacle, el guacamai, que també és la imatge del cartell d’‘Adeu Arturo’. L’Ernesto, és la mascota de l’Arturo. En realitat són tres protagonistes, ja
que tots tres es fan de covers l’un a l’altre a les funcions… L’Ernesto amb els seus covers l’Ernesta i en Totoro van sempre acompanyats del seu cuidador, en Jesús i disposen de totes les comoditats i “cuidados”. Després de 3 anys amb nosaltres ja formen part de la companyia.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: